FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

S Radkem Mezlíkem o soustředění v Luhačovicích i výhře nad Vlašimí

S Radkem Mezlíkem o soustředění v Luhačovicích i výhře nad Vlašimí V l a š i m / Z n o j m o - Soustředění, šachové bitvy, výhru s Vlašimí a například i slovní výměna s trenérem Hašem. To byl pestrý týden našeho stopera Radka Mezlíka. V rozhovoru jsme s ním probrali všechny uvedené události a vzniklo z toho opět zajímavé povídání. Nejpodstatnější věci ale je, že už Mezlu tolik netrápí naražená žebra a může se připravovat na první mistrovský zápas.

 
 
 

Začnu odlehčeně. Nepo (Radm Nepožitek pozn. red.) před odjezdem na soustředění prozradil, že budete spolu svádět šachové bitvy, tak jak do dopadlo?
Skončilo to tak, že mu dlužím večeři, výsledek bych úplně nerozebíral. (smích) Ale vyhrál, je dobrej. Má průpravu, hrají hodně se Šumbim (Šimon Šumbera pozn. red.) Je to vidět.

Takže budeš muset ještě potrénovat?
Mám dobrý start, ale konce mi nejdou. Ale zapotit se musel. (s úsměvem)

🚚 Šachy sbaleny, můžem vyrazit na soustředění #nepo #soustřeďko #velmistr #kasparov

Příspěvek sdílený 1.SC Znojmo FK (@1scznojmofk),

Kluci na soustředění hráli hodně Playstation, to asi není tvůj šálek kávy?
To ani ne, hraju šachy nebo karty.

Jak soustředění probíhalo, klasika?
Klasika, měli jsme všechno, co jsme potřebovali. Umělka dobrá, konečně v ní byla i nějaká guma. (s úsměvemú Co se od soustředění očekávalo, to se splnilo.

Měl jsi před odjezdem problémy s naraženými žebry, už je to v pohodě?
Cítím je, ale když se zahřeju, tak nad tím ve hře a při soubojích už nepřemýšlím. Doufám, že to do startu ligy odezní a bude to v pohodě.

V rozhovoru s trenérem Kučerou jsme rozebírali, jak moc velká potíž je, že jsme doposud hráli jen na umělé trávě. Jak to vidíš ty?
Já nad tím tak nepřemýšlím. Zkrátka v zimě to nijak jinak vyřešit nejde...

...Myslím, zda to není problém směrem k prvnímu mistrovskému utkání v Opavě?
Myslím, že na tom Opava nebude o moc lépe. Plus minus je to stejné. Z druholigových týmů byla na zahraničním soustředění pouze Sigma Olomouc. Ale také to může být kontraproduktivní, když se z přírodní trávy vrátíte opět domu do mrazu na umělku. Zkrátka tahle zima byla taková, jaká byla. Ale umělky jsou kvalitní, jen je potřeba se o ně potřeba starat.

Pojďme k utkání s Vlašimí. Vypadalo to, že poslední vzájemný zápas z konce podzimu byl ještě v živé paměti, co se týče emocí na hřišti?
Jedna věc je, že jsou tam ostřejší souboje, druhou záležitostí jsou komentářů k tomu, které to umocňují. Pak se v tom člověk patlá a patlá...Navenek to kolikrát vypadá hůře, než to ve skutečnosti je. Když se dívám na fotbal, tak si taky kolikrát řeknu, jé to byl zákrok. Ale když je člověk na hřišti, tak mu to ani nepřijde.

S lavičkou Vlašimi sis ale během utkání "příjemně" popovídal?
Třeba zrovna trenér Vlašimi Hašek to měl ve své fotbalové kariéře na soubojích vyloženě založené, soupeře pokopat. Takže nevím, proč nyní nadává za každý ostřejší zákrok. Neřkuli, že jeho syn mi udělal pěknou bouli na kotníku a to už nebrečeli, že to byl ostrý zákrok.

Pojďme už spíše ke hře. Výhra 2:1, zvláště ve druhé půli jsme byli dominantní...
První poločas totiž hrála Vlašim trochu jinak. Hrála agresivněji ve větším pohybu. S tím jsme měli první čtvrthodinu větší problém. Pak jsme se s tím vyrovnali a přestali jsme ztrácet balóny a hra se zklidnila. Vlašim pak trochu ustoupila a začala hrát více z bloku a spoléhala jen na brejky. Mohlo to výsledkově dopadnout na obě strany, naštěstí jsme zvítězili my.

Jde vidět, že po menší krizi v Tipsport lize a utkání s Pískem se to nějakým způsobem dalo do pořádku a vypadá to opět velmi dobře. Čtyři zápasy, čtyři výhry...
Já hlavně doufám, že to bude šlapat v sezóně. Je cítit, že už se to zase pomalu blíží. Největší běhání máme za sebou. Lednové tréninky jsou v podstatě nejostřejší z celého roku. Z toho se pak žije a to máme úspěšně za sebou. Nyní budeme vše ladit k mistrovským utkáním, na které se samozřejmě těšíme. Snad jaro dobře odstartujeme.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies