FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Jednu penaltu lapil, na druhou už nestačil. Je mi líto, že to nevyšlo i podruhé, říká penaltový fantom Jirka Doleček

Jednu penaltu lapil, na druhou už nestačil. Je mi líto, že to nevyšlo i podruhé, říká penaltový fantom Jirka Doleček O p a v a - Brankář Jirka Doleček měl blízko k tomu, aby byl hlavním hrdinou utkání v Opavě. V první půli lapil za stavu 1:0 pro naše barvy penaltu Schaffartzikovi a prokázal tak své mimořádné penaltové dovednosti. V druhém dějství se však i přes naše vedení 2:0 stalo z utkání drama. Dolíka jsme se zeptali i na důležitý fragment, který vedl k prvnímu gólu Opavy.

 
 
 

Je už to možná u tebe klišé, ale nemohu začít rozhovor jinak, než chycenou penaltou. Po dlouhé době ji někdo kopal po tvojí pravé ruce, čekal jsi to?
Čekal jsem do poslední chvilky. Schaffartzika jsem měl ale přečteného, věděl jsem, že bude kopat po mé pravé straně. Díval jsem se den před zápasem, jak kope penalty a kopal to stejně. Jsem rád, že jsem klukům pomohl.

Nebylo to ale tak, že by penalta byla špatně kopnutá, naopak byl to velmi solidní pokus...
Kopl jí dobře, bylo to k tyči, ale konečky prstů se mi povedlo míč vytěsnit na tyč.

Vraťme se ještě k situaci těsně před penaltou. Mezla říkal, že to penaltový zákrok nebyl, viděl jsi to ze své pohledu jinak?
Když jsem koukal na naše hráče, jak byli v souboji, mezi nimi byl Smola. Viděl jsem, jak padal na zem, ale bez nějakého kontaktu. Rozhodčí to ale vyhodnotil jako pokutový kop.

Říkal jsi, že na tebe opavští fanoušci před penaltou něco pokřikovali, prozraď znojemským fandům, co?
Řvali na mě, uvidíš, jak se kopou penalty v Opavě. (s úsměvem)

O druhém pokutovém kopu asi nelze polemizovat, byl jasný. Kopal ho tentokrát Kuzmanović, čekal jsi, že si vybere vzhledem k první penaltě opačnou stranu?
Počítal jsem spíš, že to dá nahoru a doprava, nakonec to bylo opravdu nahoru, ale doleva. Takže bohužel přerušená série v počtu chycených penalt.

Když chytne gólman v utkání penaltu, může se cítit právem jako hrdina, druhý pokutový kop ti to asi celkem pokazil?
Bohužel, ta série chycených penalt byla opravdu velká, je mi líto, že se jí nepovedlo prodloužit.

Pojďme k jedné z možná klíčových situací celého utkání. První inkasovaný gól. Byl to na tebe faul, nebyl? Jak si situaci viděl?
Byl centr do vápna, šel jsem si pro míč. Viděl jsem, že okolo mě nikdo není, tak jsem si chtěl míč sklepnout o zem. Dal jsem si ale balón příliš od sebe a odskočil na protihráče. Viděl jsem, že se napřahuje, tak jsem mu tam skočil. Balón jsem odpíchl ven, ale jak se napřahoval, tak mi dal kolenem do nosu a zůstal jsem ležet na zemi.

Utkání bylo pro tebe náročné i vzhledem k mnoha opavským centrům do vápna, jejichž intenzita v závěru utkání stoupala...
Náročné to bylo, ale k moc centrům jsem se nedostal, Opava je kopala opravdu skvěle, byly hodně prudké, ostré, hlavně Zapalač je kopal výborně, což je pro gólmana těžké. V první půli navíc svítilo nepříjemně sluníčko.

Jednou ze stěžejních věcí zřejmě bylo, že jsme ze svých šancí nepřidali třetí gól, to už by asi Opavu zlomilo?
Myslím si také, že kdybychom dali třetí gól, tak by Opava odpadla a v klidu bychom to dohráli, bohužel se tak nestalo. Opava snížila, a když vám dá takový tým v domácím prostředí snižující gól, je to pak těžké. Opavští fanoušci svůj tým hnali za vyrovnáním.

Opavští fanoušci byli výborní, byl to jeden z podstatných důvodu, že se Opavě povedlo vyrovnat?
Myslím, že jo, byl to jeden z důležitých faktorů. Fanoušci Opavu opravdu hnali.

Jak vnímáš výsledek. Jsi nakonec s bodem spokojený?
Kdyby někdo před zápasem řekl, že si z Opavy odvezeme bod, byli bychom nejspíš spokojení. Ale vzhledem k vývoji utkání je to pochopitelně zklamaní.

Už v pátek nás čekají Budějovice, které první jarní utkání nezvládli. Jak vidíš tento duel?
Budějovice prohrály první jarní zápas s Varnsdorfem, takže asi nebudou v úplně optimální pohodě. Když jsme hráli na podzim v Budějovicích, hrály hodně opatrně, až to chvílemi nevypadalo, že hrají doma. Odehráli jsme na jihu Čech dobré utkání, bohužel Budějovice daly z jednoho brejku na 1:0 a zvítězili. Naší povinností je doma zvítězit, myslím, že máme velice solidní šanci na výhru, zvlášť, když zopakujeme výkon z Opavy.

Pro nás je utkání s Budějovicemi první jarní domácí utkání. Určitě budeme potřebovat diváckou podporu...
Rád bych fanoušky na utkání pozval. Sami jsme se mohli v Opavě přesvědčit, co udělá fanouškovská kulisa. Věřím, že naši fandové udělají dobrou atmosféru a pomohou nám k vítězství.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies