FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Vítkovice nás připravily o jarní neporazitelnost

Vítkovice nás připravily o jarní neporazitelnost O s t r a v a - Naše jarní neporazitelnost skončila na půdě Vítkovic, které potvrdily svoji dobrou jarní formu. Utkání jsme přitom začali výborně a soupeře v první čtvrthodině zatlačili. Vítkovice však využily naše chvilkové oslabení a dostaly se do vedení, načež přidaly vzápětí i další branku. Naše útočné snažení přitom končilo neúspěchy. Definitivě nás zlomila branka ze závěru poločasu. Soupeř ve druhém poločase pečlivě bránil a zdramatizovat utkání se nám již nepovedlo.

 
 
21.k.FNL, sobota 8.4.2017
MFK Vítkovice - 1.SC Znojmo FK  3:0  (3:0)
Branky: 17. Texl, 20. Matěj, 41. Szotkowski
ŽK: 49. Mišinský, 54. M. Kovařík, 81. Juřena – 24. Svozil, 43. Šamánek
Rozhodčí: Rejžek – Poživil, Pfeifer
MFK Vítkovice: Květon – Cverna, Mikula (c), Honiš, Prajza – Texl, Vaněk, Mišinský (90. Ondráček), Matěj – M. Kovařík (57. Juřena), Szotkowski (70. Fiala).
1.SC Znojmo FK: Doleček – Helísek, Odehnal (17. Mezlík), Svozil, Cihlář (c) – Holub, Šamánek, Nepožitek, Javůrek (60. Urbančok) – Teplý (60. Sokol), Klíma.
Počet diváků: 575
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

V moderní Vítkovice arena jsme měli výborný vstup do utkání, možná nejlepší z celého jara. Soupeře jsme zmáčkli, bohužel jsme si však nevyprodukovali žádnou velkou šanci, čehož jsme v průběhu poločasu později litovali. Pološancí bylo hodně, nicméně brankář Květon mohl zůstal klidný. Šamánek v 10. minutě dobře pálil z voleje, jeho střela ale byla zablokována. Podobně si vedli i jeho další spoluhráči v podstatě celý poločas. Ve 14. minutě musel Dan Odehnal za postranní čáru a domácí přesilovku využili. Odvrácený centr do vápna uklidil k tyči Jiří Texl. Dan navíc pokračovat nemohl a jeho místo zaujal Mezlík. Ve 20. minutě jsme na tom byli ještě hůře, Jan Matěj vyprodukoval možná životní střelu, která od tyče zapadla do brány.

Dvoubrankovým vedením získaly na začátku zakřiknuté Vítkovice sebevědomí. To jsme sice mohli nalomit ve 24. minutě, obrovský závar jsme však ve snížení neproměnili. Obrana domácích zablokovala snad tři střely z území malého vápna. To Doleček si na druhé straně zachytal a tým uchránil od třetí branky. Ta však bohužel ještě do půle přišla a byl to nešťastný okamžik. Ve snaze udržet míč jsme přiťukli míč Marku Szotkowskému přímo do velké šance a ten si poradil se zakončením výtečně.

Druhá půle měla jasný scénář. Vítkovice se soustředily především na obranu, my naopak dobývali. Dobývání to bylo proti dobře bránícímu soupeři hodně složité. Když už se Klíma prokličkoval až do vápna, chyběl mu zase kousek k zakončení. A takhle to šlo v podstatě minutu za minutou. Ani s příchodem Urbančoka se Sokolem, byť se snažili, se situace příliš nezměnila. Nepohoda v ofenzivě byla patrná. To hrálo na mlýn domácím. V 60. minutě to mohlo být 4:0, to by se však Juřenovi nesměl zamotat míč mezi nohy.

Naše hra vabank nabízela s příchodem konce zápasu možnosti výpadů domácích do otevřené obrany. Se střelou Fialu z většího úhlu si však Jirka Doleček poradil.

Ohlasy

Radim Kučera (Znojmo): Výsledek se mi samozřejmě nelíbí, jsem s ním nespokojený. Jeli jsme do Vítkovic bodovat. Domácí nám ale dali lekci, jak se má bránit, a jak se má útočit. Do utkání jsme nevstoupili špatně, byli jsme aktivní. Z první vážnější akce nám dal ale soupeř gól. V defenzivě jsme dávali Vítkovicím moc prostoru, špatně jsme doráželi. Naopak, v útočné fázi, když se jevilo, že se můžeme dostat do nějaké slibné šance, nebyli jsme tak hladoví. Vítkovice nám ukázaly, jak se má chodit dravě do koncovky. Druhý poločas jsme měli převahu, ale bylo to platonické. Vítkovice zaslouženě zvítězily.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies