FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Věřím, že výhra ve Frýdku hráče povzbudila a ukáže se to i proti Ústí, říká trenér Kučera

Věřím, že výhra ve Frýdku hráče povzbudila a ukáže se to i proti Ústí, říká trenér Kučera Z n o j m o - Jakoby to bylo včera, co jsme zahajovali novou sezónu Fortuna národní ligy domácím zápasem s Baníkem Ostrava. Fotbalový čas však pádí velice rychle a v neděli nás čeká proti Ústí nad Labem naopak poslední domácí utkání tohoto soutěžního ročníku. Trenér Radim Kučera očekává, že hráčům dodala pohodu výhra ve Frýdku-Místku, a že se to projeví i na nedělním duelu. Slůvkem jsme ale zavadili i o středeční pohárový zápas mezi Opavou a Zlínem.

 
 
 

Čítám, že cíl pro poslední domácí utkání této sezóny je jasný, tři body?
Chtěli bychom se pochopitelně rozloučit s fanoušky výhrou. A to i vzhledem k minulému domácímu utkání, kdy jsme prohráli se Sigmou 1:4. Když zápas zvládneme, víme, že neskončíme hůře, jak šestí, což je také podstatné. Vyhrát chceme samozřejmě i pro dobrý pocit a také si udělat dobrou pozici pro poslední utkání na Baníku Ostrava, kde bude vyprodaný stadion. I z psychologického pohledu by bylo dobré před tímto duelem nad Ústím zvítězit.


29.k. FNL
Neděle
21. května
16:00 hod.
On-lineTwitter

1.SC ZNOJMO FK

FK ÚSTÍ NAD LABEM

STADION HORNÍ PARK

V minulých kolech nás až na Olomouc čekaly týmy, které bojovaly o záchranu, o něco jim šlo. Kam zařadit Ústí?
Ústí hraje klidný střed tabulky. Je to mužstvo, které hraje útočný fotbal. Potrápili Sigmu Olomouc, když remizovali 2:2. Bude to nepříjemný soupeř. V Ústí si asi představovali, že se budou pohybovat ve vyšších patrech. Musím říct, že se nám ně v poslední době daří a máme celkem štěstí. Dvakrát jsme v Ústí dávali vítězný gól až v závěrečných minutách, což platilo i v našem domácím utkání minulou sezónu. Budou nám to chtít určitě vrátit a dohrát sezónu se ctí. Hrajeme s týmem, který je rovnocenný, má určitou kvalitou, nejsme jasným favoritem.

Sejmula výhra ve Frýdku z hráčů "tlak" z výsledkové nepohody?
Doufám, že z té nepohody a možná někdy i smůly, kterou jsme měli třeba v Třinci nebo se Sigmou Olomouc, se hráči dostali. Že je výhra s Frýdkem povzbudila a dodala větší pohodu. Přerušili jsme nepříznivou sérii, která byla za dva roky asi nejdelší, vítězstvím. To by mělo kluky před domácím zápasem nakopnout. Ve Frýdku jsme předvedli dobrý výkon, mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem. Mělo by to hráčům dodat sebevědomí.

Ve středu se hrálo finále domácího poháru, vy jste byl na utkání účasten. Jak hodnotíte atmosféru, výsledek, vítěze a třeba i to, že vítězný gól vstřelil Robert Bartolomeu?
Atmosféra byla fantastická, tomu odpovídalo i utkání. Zápas byl sice svázán takticky, ale v takové kulise se vždy lépe hraje. Opava i Zlín měli perfektní chorea, super fandili, bylo to ve sportovním, fotbalovém duchu. Nebyly tam žádné excesy. Zvítězil Zlín, gól dával Bart. Četl jsem jeho rozhovor, že je to pro něj zadostiučinění. Jsem rád, že dřel, i když se mu třeba nedařilo. Ve Znojmě jsme s ním neprodloužili hostování, ve Zlíně na začátku jara také nehrával. Ale jak zmiňoval v rozhovoru, poctivě pracoval a vrátilo se mu to v tom nejlepším. Věřím, že mu to pomůžu a posune ho to ještě dál.

 
 
 
 
Zápasový servis
fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies