FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Výhra v generálce nad Uničovem, nerodila se však snadno

Výhra v generálce nad Uničovem, nerodila se však snadno L e š t i n a - Generálku na sobotní pohárové utkání s Polnou jsme zvládli, ale procházka růžovým sadem to nebyla. Uničov se již ve druhé minutě dostal do vedení a byť jsme dokázali srovnat, první poločas nebyl dle našich představ. V druhém dějství už se nám však podařilo skóre převážit dvěma góly Javůrka na naší stranu.

 
 
příprava (Leština), úterý 18.7.2017
SK Uničov - 1.SC Znojmo FK  1:3  (1:1)
Branky Znojma: 30. Chereda, 52. a 60. Javůrek
1.SC Znojmo FK: Štěpanovský - Cihlář (c), Malár, Svozil, Helísek, Hladík (46. Javůrek), Njire, Chereda (46. Lacko), Štrombach, Šamánek, Chwaszcz (46. Teplý)

Komentář k zápasu

Díky marodce měl trenér Jiří Balcárek okleštěnou sestavu. A ta ve 2. minutě sledovala povedenou kombinaci Uničova, která skončila gólem v podstatě do prázdné brány. Vítěz uplynulého ročníku MSFL působil na hřišti velice dobrým dojmem, my jsme naopak hledali tu správnou notu. Nicméně, ihned po zmíněném inkasování, jsme mohli srovnat. Šamánkovu střelu gólman musel hodně krotit, ale za svá záda ji nepustil. Poradil si i s jeho další střelou z páté minuty. Z následné dorážky pak Hladík bránu přestřelil.

Soupeř si v kombinaci poměrně rozuměl a dokázal nám v ofenzivě párkrát zatopit. Srovnání přišlo ve 30. minutě, kdy Chwaszcz našel zpětnou přihrávkou na šestnáctce Oleksiye Cheredu a ten se stejně jako v utkání proti Valašskému Meziříčí nemýlil. Skóre jsme mohli i otočit, povedený rohový kop ale skončil jen závarem. V závěru půle to naopak mohl být Uničov, který mohl udeřit, ale střela zpoza vápna pohladila jen boční síť.

Do druhého dějství jsme vstoupili dobře. V 52. minutě se dostal do dobré šance Teplý, brankáře však střelou pod břevno nepřekonal. Už o pár vteřin později se ale síť rozvlnila. Honza Javůrek napřáhl za velkým vápnem a jeho střela byla ztečována za záda bezmocného gólmana. V 60. minutě už to bylo o dvě branky a bylo to po nádherné akci. Lacko našel v pokutovém území centrem Šamánka, ten uvolnil Štrombacha, která dával na zlatém podnose před prázdnou bránu Honzovi Javůrkovi.

Uničov mohl vzápětí kontrovat, střela z třiceti metrů Štěpanovského pořádně protáhla. Soupeř už ale zdaleka tak pozorně nebránil a to byl prostor pro naše rejdy. Ani jednu z nadějných brejkových situací jsme však nebyli schopni přetavit. A když už jsme se do finální fáze dostali, vylámali jsme si zuby buď na brankáři nebo na blokující obraně. Zbývající minuty jsme pak byli nuceni hrát po zranění Lacka v oslabení. A soupeř mohl korigovat, zakončení z bezprostřední blízkosti ale dokázal Štěpanovský zlikvidovat a následně už Uničov míč do sítě dopravit nedokázali.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies