FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Chceme hrát do šestého místa, vyřklo vedení klubu cíl do nové sezóny Fortuna národní ligy

Chceme hrát do šestého místa, vyřklo vedení klubu cíl do nové sezóny Fortuna národní ligy Z n o j m o - Hrát ve Fortuna národní lize do šestého místa, čeřit vody v horních patrech tabulky a v domácím poháru dokráčet co nejdále. Takové cíle zazněly od vedení klubu na tiskové konferenci, která proběhla ve čtvrtek v prostorách VIP Městského stadionu v Horním parku. Nezůstalo však jen u toho, prezident klubu Ota Kohoutek, spolumajitel klubu Jiří Tunka, manažer klubu Michal Bělák, trenér Jiří Balcárek a kapitán Tomáš Cihlář probírali i další témata. Ta nejzajímavější najdete v našem článku.

 
 
 

O cílech ve Fortuna národní lize

Prezident klubu Ota Kohoutek: Poslední sezónu jsme zakončili na šestém místě. Nechtěli jsme dělat žádné dramatické změny, jako před loňskou sezónou, kdy se kádr hodně obměnil. Na nový ročník se chystáme s novým trenérem Jiřím Balcárkem, který nahradil Radima Kučeru, jež přijal nabídku prvoligového Baníku Ostrava. Což je i pro Znojmo dobrá vizitka. Panu Balcárkovi přeji hodně štěstí a úspěchů. Na domácím hřišti se budeme snažit předvádět kvalitní hru, která bude pro oko diváka zajímavá.

Náš cíl pro novou sezónu je, abychom zopakovali umístění do šestého místa. Jsme si ale vědomi, že kvalita druhé ligy je velká a bereme v potaz i těžký úvodní los. Nečeká nás nic jednoduchého. Celkový cíl se budeme snažit naplňovat tak, abychom se dívali zápas od zápasu a postupně sbírali body.

Kapitán Tomáš Cihlář: Kádr se příliš nezměnil, ale zvýšila se v něm konkurence. Příprava je jedna věc, ale ukáže se až v mistrovských zápasech. Los je sice na začátku těžký, ale pokud se nám podaří uhrát dobré výsledky, můžeme se nastartovat. Do každého zápasu musíme dát vše. Jak bylo zmíněno, kostra zůstala stejná, víme, co od sebe čekat. Chceme hrát o nejvyšší příčky, nikdo nechce hrát dole.

O cílech v MOL Cupu

Spolumajitel klubu Jiří Tunka: Loni se nám v poháru nedařilo a posléze nám to chybělo i v tom, že někteří hráči nebyli tolik vytížení. Chceme v poháru dojít co nejdále.

Prezident klubu Ota Kohoutek: Každý rok v kabině klukům říkám, že pohár je důležitý a je to jediná cesta do Evropy. (s úsměvem) Určitě chceme v poháru dojít co nejdále, není to pro nás druhořadá soutěž, která pro nás nehraje roli.

Trenér Jiří Balcárek o přípravě

Jsem rád, že jsem dostal nabídku z druholigového klubu, ze Znojma. Mám možnost pracovat v profesionálním klubu, chtěl bych se mu nějakým způsobem odvděčit. V přípravě jsme odehráli jedenáct utkání, bylo to trochu hektické v tom, že byl kádr užší a potkala nás zranění. V tomto ohledu jsme museli nějaké tréninky odbourávat. Na úvod přípravy jsme měli těžké zápasy - ruský Perm, Slovácko, Baník Ostrava. Naši nejlepší střelci v přípravě měli čtyři a tři góly, což svědčí o tom, že nemáme typického střelce, střílení branek bude rozloženo na více hráčů.

O možných posilách

Trenér Jiří Balcárek: Začátek sezóny je hodně těžký. Do toho je tam ještě dvakrát anglický týden. Jednu středu vyplní pohár, druhou zápas s Ústím nad Labem. První měsíc pro nás bude hodně náročný. Stále diskutujeme možnosti posílení, ale nechceme to řešit hekticky. Jsme domluveni, že by měli jeden, dva hráči přijít.

Prezident klubu Ota Kohoutek: To, že o už víkendu začíná liga, neznamená, že jsme kádr uzavřeli. Počkáme si první dvě kola. Pracujeme intenzivně na tom, abychom jednoho nebo dva hráče mohli zapojit do kádru i s ohledem na domácí pohár.

O favoritovi Fortuna národní ligy

Trenér Jiří Balcárek: Opava už minulý rok nepostoupila jen těsně a vyhlásila jasný cíl postupu. Hradec a Příbram se určitě budou chtít také vrátit.

Prezident klubu Ota Kohoutek: Pro mě je největším favoritem na postup do první ligy Opava.

K pátečnímu času domácích utkání 19:30

Manažer klubu Michal Bělák: Směrem od fanoušků byly výtky, aby se hrálo v jednotný čas, což jsme chtěli splnit. Pátky jsme hráli i v minulých dvou sezónách, naráželi jsme na to, že některé týmy z regionu měly v páteční večery tréninky. Proto jsme udělali tento krok a termín posunuli.

O marodce v přípravě

Trenér Jiří Balcárek: Mrzelo mě, že jsme si nemohli vyzkoušet různé taktické varianty. Pak v tom, že jsme museli ustupovat v náročnosti tréninků, abychom mohli odehrát přípravná utkání.

O hráčích Znojma na hostování

Manažer klubu Michal Bělák: V minulé sezóně jsme měli čtyři hráče na hostování ve třetích ligách. Po konci hostování se zapojili do přípravy. Trenér Balcárek měl o nich přehled vzhledem ke svému působení ve třetí lize. Situace se vyvinula tak. Roman Nehyba, ač měl nabídku působení ve třetí lize, tak se rozhodl jít cestou působení v nižší soutěži a přestoupit do divize do Staré Říše. Petr Kirschner bude na hostování v Otrokovicích. Co se týče Jakuba Konvaliny, povedlo se nám získat Vlastu Veselého ze Zbrojovky Brno, tudíž jsme se rozhodli, že pro Kubu bude ještě lepší, když sezónu odchytá na hostování v Tasovicích. Posledním hráčem je Petr Bogner, který měl nabídky ze třetí ligy, které nevyslyšel a pravděpodobně bude působit v Moravském Krumlovu.

O možnostech spolupráce se Slavií Praha

Manažer klubu Michal Bělák: Se Slavii jsme jednali, ale dostat hráče ze Slavie do Znojma je těžké z několika pohledů. Ne, že by klub s námi nechtěl spolupracovat, Slavia oceňovala, že dáváme šanci mladým hráčům. Je to spíše o tom, že hráčům, kteří pochází z Čech, se na druhý konec republiky moc stěhovat nechce, mají hodně možností hrát druhou ligu blíže domovu. Máme celkem dobrou spolupráci s Baníkem, a tady je to podobná věc, pokud má hráč možnost hrát za Vítkovice, což je pár minut od Bazalů, nemá úplně potřebu jít hrát do Znojma. Další věci je, jaký zájem má agent hráče. V tomto je to tedy na jednu stranu těžké, na druhou stranu dlouhodobě říkáme, že jsme klub, který chce a na jednu stranu se i musí profilovat na regionální bázi. Jsme rádi, že je tu Tonda Růsek, který pochází z Troskotovic. Jsme rádi, že se nám povedlo získat Hladíka, který je znojemským odchovancem. Na tuhle notu musíme hrát.

O novém výrobci dresů

Manažer klubu Michal Bělák: Podařilo se nám vstoupit do jednání se společností ZINA, která působí v Polsku. Hledali v Česku klub, který by se stal jejich vlajkovou lodi. Se ZINOU jsme podepsali dlouhodobější spolupráci a tři varianty dresů budou v dohledné době představeny na oficiálním focení.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies