FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Těžký los pokračuje, v prvním domácím utkání sezóny se střetneme s Hradcem Králové

Těžký los pokračuje, v prvním domácím utkání sezóny se střetneme s Hradcem Králové Z n o j m o - Jeden účastník loňského ročníku první ligy za námi, druhý před námi. Po venkovním utkání v Příbrami přivítáme v domácím prostředí Hradec Králové, tedy jednoho z velkých favoritů na postup do první ligy. Utkání startuje v aktuálních velmi vysokých teplotách v příjemných pátečních 19:30.

 
 
 

Hradec Králové prožívá v posledních čtyřech sezónách jojo efekt. Jednu sezónu přijde postup do první ligy, pak následuje sestup. Takhle to měl Hradec dvakrát v řadě. Ostatně poslední postup mezi elitu si živě pamatujeme, protože Hradec byl jedním ze soupeřů, s kterým jsme bojovali až do konce sezóny o postup. Bude o tom ještě řeč. Jak už bylo zmíněno, Hradečtí v uplynulé sezóně skončili na předposledním místě české nejvyšší fotbalové soutěže a po roční pauze jsou tak opět účastníky Fortuna národní ligy.


2.k. FNL
Pátek
4. srpna
19:30 hod.
On-lineTwitter

1.SC ZNOJMO FK

FC Hradec Králové

STADION HORNÍ PARK

Votroci začali nový ročník druhé ligy remízou s Táborskem, což byla v domácím prostředí ztráta. Ztráta také kvůli průběhu utkání. Hradec měl velké množství šanci, rozvlnit síť však dokázal pouze jednou a byla to branka vyrovnávající. Táborsko se totiž dostalo do vedení poté, co si brankář Ottmar vybral slabí chvilku. Jinak však patří Radim Ottmar mezi velké opory a klíčové hráče hradeckého celku. Přesvědčit se o tom mohli i v první lize.

Golmanská opora v Hradci i po sestupu zůstala, trenér Havlíček ale musel počítat i ztráty. Na hostování odešli Tomáš Holeš (Jablonec) a Jakub Chleboun (Karagandy), do Slavie zamířil na přestup Daniel Trubač. Velmi bude chybět také šikovné, rychlonohé křídlo Tomáš Malinský, jenž zamířil do Liberce. Nicméně druhý celek sezóny FNL 2015/16 se může stále opřít o kvalitu. V kádru má navrátilce Zorvana i další rychlý expres Vlkanova. V týdnu navíc na východě Čech ohlásili dvě nové posily - obránce Adama Pajera a portugalského útočníka Waltera Patricka. V Hradci působí i tři bývalí znojemští hráči - ostrostřelec Honza Pázler, obránce Honza Mudra a útočný tank Libor Žondra. U posledně jmenovaného však visí otazník. Vytáhlý forward, který se dával v přípravě dohromady ze zranění, nebyl v posledním utkání ani na lavičce náhradníků.

Vzájemné zápasy s Hradcem jsme si "užili" v již jednou zmíněné sezóně 2015/16 a v konečném účtování to byl trpký nápoj. Na podzim jsme sice doma zvítězili 2:1, když na vedoucí gól Honzy Pázlera dokázali odpovědět Okleštěk s Nepožitkem, venku už to tak veselé nebylo. V Hradci jsme si prošli kolapsem v přímém přenosu. V prvním poločase jsme měli navrch, nicméně Kuba Pokorný musel vyrovnávat na 1:1. V dalších šancích jsme si vylámali zuby na skvělém Ottmarovi. Velkou část druhého dějství jsme hráli přesilovku, ovšem domácí byli i přesto lepším celkem a podnikali přes rychlá křídla jeden smrtící útok za druhým. Černý poločas znamenal dvě inkasované branky, prohru a také červenou kartu pro Vlastu Veselého. Tedy nic hezkého na vzpomínání.

Trenéři před zápasem

JIŘÍ BALCÁREK (ZNOJMO): Viděli jsme zápas Hradce s Táborskem. Je to těžký soupeř v tom, že první utkání nezvládl a to ho bude motivovat víc, aby nyní uspěl. My chceme navázat na Příbram, kde jsme předvedli kvalitní výkon. Hráli jsme u soupeře, který hrál minulou sezónu první ligu a teď k nám přijede tým, který má také za cíl postup do první ligy.

KAREL HAVLÍČEK (HRADEC KRÁLOVÉ): Čeká nás jeden z aspirantů na vrchní příčky. Je to pokračování tzv. olomoucké školy, i když trenér Kučera je dnes už v Baníku. Nahradil ho Balcárek, který přešel rovněž přes pana Brücknera. Zónové bránění standardních situacích, s jedním hrotem Šamánkem, který je velice nepříjemný. Potřebovali bychom získat to, co jsme ztratili doma s Táborskem. Jedeme tam s pokorou, ale určitě bychom chtěli přivést nějaký bod. Bude to úplně jiný soupeř než Táborsko. Čekám daleko těžší zápas, co se týče především naší defenzivy. Uvidíme, jak se s tím popasujeme. (zdroj: fchk.cz)

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies