FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér Balcárek po výhře v Sokolově: Musím kluky pochválit za disciplinovaný, zodpovědný výkon

Trenér Balcárek po výhře v Sokolově: Musím kluky pochválit za disciplinovaný, zodpovědný výkon S o k o l o v - Trenér Jiří Balcárek mohl být po utkání se Sokolovem spokojený. Jeho svěřenci podali dobrý týmový výkon, byť si konec utkání poněkud zkomplikovali, a připsali si první venkovní výhru v sezóně. Znojemský kouč v rozhovoru uvedl, že celý týden připravoval tým, aby předvedl zodpovědný výkon. To se naplnilo a hráči si od trenéra vysloužili pochvalu.

 
 
 

Trenére, příjemný pocit? Po šesti letech se nám povedlo v Sokolově zvítězit...
Když změníte po tolika letech bilanci, tak je to samozřejmě příjemné a má z toho člověk dobrý pocit.

Hned v první minutě měl ovšem Sokolov velkou šanci, kdy nás podržel Vlasta Veselý. Bylo to stěžejní pro další vývoj utkání?
Bylo to pro vývoj utkání rozhodující. Soupeř měl dvě velké šance, z kterých kdybychom inkasovali a pustili Sokolov do vedení, utkání by se vyvíjelo jinak. My jsme naopak udeřili a dostali se do vedení 2:0.

Takřka po celý zápas jsme předvedli dobrý týmový výkon. Přišlo mi ale, že první sokolovský gól nás trochu vyvedl z konceptu?
Celý týden jsme tým připravovali na to, že můžeme v Sokolově uspět pouze, pokud všichni podají kolektivní, disciplinovaný výkon. To se nám povedlo. Za stavu 3:0 jsme soupeře pustili do hry gólem z dálky. Sokolov se poté uchýlil k jednoduchým nákopům. Bylo to pak o tom, jak to vzadu uskáčeme, zvládli jsme to.

Co se týče naší první branky, opravdu si nevybavuji, kdy jsme naposled dali gól ze standardní situace. To je jistě příjemný fakt?
Hráčům jsem už při taktické poradě řekl, že věřím tomu, že dáme ze standardní situace konečně gól. Když jsem viděl výškové parametry našich hráčů, kteří chodí do standardek, opravdu jsem tomu věřil, že se prosadíme.

Před Sokolovem nás čekaly dva zápasy venku, což je vždy těžké. Dává nám výhra na západě Čech před utkáním s Pardubicemi určitý klid?
Určitý klid to dává, ale nechceme usnout na vavřínech. Čeká nás ještě hodně zápasů, chceme pracovat dále. Nyní jedeme do Pardubic a budeme chtít získat body.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies