FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér Kozel měl Anglii perfektně zmapovanou, prozradil recept na vítězství útočník 1.SC Tonda Růsek

Trenér Kozel měl Anglii perfektně zmapovanou, prozradil recept na vítězství útočník 1.SC Tonda Růsek Z n o j m o - Česká reprezentace do 19 let porazila ve Znojmě mistry Evropy z Anglie 1:0 a velkou měrou se na vítězství podílel i útočník 1.SC Znojmo Tonda Růsek. Připsal si totiž asistenci na vítězném gólu. Ostatně Tonda patřil k nejaktivnějším a nejlepším hráčům na hřišti, přátelské utkání se mu vydařilo. S rodákem z Troskotovic jsme po domácím utkání samozřejmě podnikli rozhovor.

 
 
 

Tondo, jak sis užil reprezentační start "doma" ve Znojmě?
Stadion už nějakou dobu znám. (s úsměvem) Diváci jsou tu skvělí, takže paráda.

Reprezentačních zápasů už máš na svém kontě několik, přesto, byl jsi trochu nervózní?
Z utkání jsem nervózní nebyl, jak zmiňuješ, reprezentačních zápasů už jsem odehrál více. Ale tím, že jsem hrál doma, nervozita trochu byla.

Jak silného soupeře jste proti sobě měli?
Co k tomu říct. Polovina týmu tvořena z mistrů Evropy. Velmi kvalitní soupeř. Trenér Kozel ovšem Anglií sledoval při zápase s Gruzií, takže ji měl perfektně zmapovanou. Určil účinnou taktiku, jak na ní hrát a vyplatilo se to.

Dá se to brát trochu jako překvapení, že jste Anglii porazili?
Asi každý ví, že s Anglií můžeme jen získat. Bere se to tak. Když si ale vezmeme tento zápas, tak jsme měli více šancí a do ničeho vážnějšího jsme soupeře nepustili.

Ty ses výraznou měrou podílel na vítězné brance, u které jsi asistoval...
Měli jsme dobrý důraz po autovém vhazování, Grajci (Martin Graiciar pozn. red.) mi to tam šoupl a já potom celou situaci vyřešil přihrávkou na vápno, kde to Fáfa (Lukáš Pfeifer pozn. red.) z první dobře trefil. Gólman na to nedosáhl.

Jak hodnotíš celé soustředění v tomto reprezentačním bloku?
Ještě vlastně není ani u konce. Ještě máme jeden zápas, který potřebujeme zvládnout. Když se to proti Řecku povede, tak si myslím, že celé soustředění budeme hodnotit velice úspěšně. Výsledkově a herně se nám moc nedařilo, což jsme proti Anglii trochu odčinili.

Bylo těžké se z druhé ligy a utkání proti Třinci přeorientovat na reprezentaci a Anglii?
Těžké to bylo. Sám se sebou jsem byl po Třinci nespokojený. Mohli jsme tam vytěžit daleko více. Měl jsem tam dvě akce, které jsem mohl vyřešit lépe, trochu ten zápas ležel i na mě. Ale myslím, že jsem se na Anglii dobře připravil a zvládl to.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies