FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Znojemský deník: Podzim byl pro 1. SC prvním poločasem. Pravý boj začne nyní

Znojemský deník: Podzim byl pro 1. SC prvním poločasem. Pravý boj začne nyní Z N O J M O - Před zimní přípravou o našem A-mužstvu psal i Znojemský deník. Přinášíme přepis jejich článku:

 
 
 

Během podzimu balancovali fotbalisté třetiligového Znojma nad propastí sestupu. Jejich situaci stabilizoval až příchod nového trenéra Aloise Skácela. Tým 1. SC vstoupí do jarní části sezony 2021/2022 ze čtrnáctého místa tabulky. Přípravu zahájí druhé lednové úterý.

Znojemští fotbalisté na podzim poznali první výhru až ve dvanáctém kole MSFL, kdy zvítězili na hřišti Baníku Ostrava B 4:2. Koncem první části ročníku 2021/2022 se pod novým trenérem Aloisem Skácelem dokázali otřepat a do jara vstoupí ze čtrnácté příčky.

Již v úterý pak zahájí přípravu. Cíl zní podle kouče 1. SC jasně. „Chceme udržet třetí ligu,“ vyřknul Skácel. Jihomoravané potřebují vyvážit defenzivu a ofenzivu. „Budeme pracovat na věcech, kde jsme nebyli až tak dobří a musíme zkvalitnit útočnou fázi,“ dodal trenér.

Než rozhodčí odpíská první mistrovské utkání jara, absolvují jeho svěřenci devět cvičných duelů. První už 15. ledna na umělém trávníku v Novém Šaldorfě proti Otrokovicím. V něm už nenastoupí Alison, který skončil. Ze znojemského hostování se domů vrací i záložník David Moučka.

Naopak do města nad řekou Dyjí míří z Brna borec se třetiligovými zkušenostmi a ze zahraničí přijdou tři vytipovaní hráči. „Ještě máme rozjednaného fotbalistu ze druhé ligy, ale jména teď opravdu říkat nebudu. Obsazujeme pozice, kde nás tlačí bota – střed zálohy, křídlo a útočník,“ řekl sportovní manažer 1. SC Jakub Prokeš.

Dle něj už opadla špatná pověst znojemského fotbalu. „Oproti dřívějšku se to zlomilo, hráči se sami ozývají, že k nám chtějí jít. Je to výhoda,“ zněl nadšeně Prokeš.

Znojemští mají dlouhodobě problém sehnat kvalitní hřiště pro přátelské zápasy i tréninky. V létě hráli třeba v Břežanech, mač proti slovenské druholigové Skalici absolvují na umělce až v Pohořelicích. „Jelikož nám město diktuje, kdy smíme dvakrát v týdnu využívat hrací plochu stadionu, tak hledáme alternativy,“ krčil rameny Prokeš.

To jsou dle trenéra 1. SC pouze lapálie. „Hlavní bude, jestli MSFL skončí v řádném termínu, anebo dříve. Existuje spousta proměnných, ať už je to covid, nemoci či zranění. Musíme hrát tak, abychom byli daleko od sestupových pozic. Podzim byl prvním poločasem a soutěž pro nás teprve teď začíná,“ uzavřel Skácel.

Jihomoravané odstartují jaro v neděli 6. března od 10.15 hodin, kdy doma na stadionu v Horním parku vyzvou tým Kroměříže.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies