FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Mladí fotbalisté ze Znojma se dočkali postupu do velkého finále

Mladí fotbalisté ze Znojma se dočkali postupu do velkého finále Tým 1.SC Znojmo vyhrál v sobotu v Třebíči oblastní kolo šestého ročníku největšího fotbalového turnaje pro hráče do deseti let E.ON Junior Cup. (ve fotogalerii naleznete i pár fotek)

 
 
 
„Na tomto turnaji jsme potřetí v řadě. Dvakrát jsme se o výhru připravili v prohraném finále regionálního kola. Mám radost, že se nám to letos podařilo dotáhnout do vítězného konce,“ svěřil se šťastný trenér 1.SC Znojmo Ladislav Bastl. V divácky atraktivním finálovém zápase porazilo Znojmo výběr FC Moravského Krumlova rozdílem tří branek. „Je to náš tradiční rival vyznačující se velkou houževnatostí a bojovností. Mám rád vyrovnané soupeře a vítězství si o to více ceníme,“ vysekl poklonu druhému z finalistů trenér Bastl.
Na trávníku TJ Spartak Třebíč se utkali mladí fotbalisté ze Znojemska a Třebíčska. „Oslovili jsme nejlepší kluby z obou regionů. Byla to jedinečná šance srovnat kvalitu týmů. Někteří se utkali vůbec poprvé,“ uvedl garant turnaje Milan Bulička a zároveň vyzdvihl skutečnost, že jednotlivá kola se od loňského roku nehrají pouze na okresní úrovni.
Turnaj v Třebíči byl po Hluboké nad Vltavou druhou zastávkou celého projektu. Po odehrání dvanácti kol v jižních Čechách, na Vysočině, jižní Moravě a také v Praze se vítězné týmy střetnou ve Velkém finále konaném letos ve Starém Městě 4.září. Motivací absolutního vítězství je účast nejlepšího týmu na mezinárodním turnaji v německém Gilchingu. „Turnaj je v Německu vyhlášený, každoročně se ho účastní kluby slavných jmen jako Bayern Mnichov, 1. FC Kaiserslautern, nebo FC Basel. Pro české kluby je to výzva,“ uvedl Marek Pagač z energetické společnosti E.ON. V závěru sportovního odpoledne byli vyhlášeni nejlepší střelec, brankář a hráč turnaje. Poslední jmenovaný kromě hodnotných cen získal také poukaz na týdenní pobyt ve Fotbalové škole Petra Čecha. „To je super, můj fotbalový vzor je sice Lionel Messi, ale Petrovi Čechovi fandím také a těším se, až se s ním potkám,“ radoval se nejlepší hráč Ladislav Čaněk z Moravského Krumlova. S prázdnou, ale neodešli ani ostatní hráči. Každý účastník dostal od energetické společnosti značkový fotbalový míč a první tři kluby kompletní sady dresů.
Ani chladné počasí neodradilo návštěvníky od účasti v soutěžích doprovodného programu. Novinkou toho letošního je E.ON Rodinný fotbálek. Tří nebo čtyřčlenné rodinné týmy složené z dospělých a dětí musí do hry povinně zapojit i jednu ženu. „Prohráli jsme, ale zábava to byla parádní,“ řekla po zápase Zuzana Benová. Svůj tým sestavili napříč třemi generacemi. „Kromě mladšího syna a manžela jsme přizvali i dědu,“ s úsměvem doplnila Zuzana Benová ze Znojma.
Konečné pořadí týmů E.ON Junior Cup 2010 - regionální kolo Třebíč:
1.1.SC Znojmo
2.FC Moravský Krumlov
3.Sokol Višňové
4.Sokol Hrotovice
5.TJ Destrukce Jaroměřice nad Rokytnou
6.1. FC Jemnicko
7.SK Moravské Budějovice
8.HFK Třebíč
9.SK Huhtamaki Okříšky
10.Sokol Dobšice
11.Sokol Přímětice
12.FC Miroslav
Nejlepší brankář: Matěj Šnepfenberg FC Moravský Krumlov Nejlepší střelec: Dominik Šimka 1.SC Znojmo Nejlepší hráč: Ladislav Čaněk FC Moravský Krumlov - získává certifikát na týdenní turnus ve Fotbalové škole Petra Čecha
 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies