FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Vydřený bod devatenáctky v Kroměříži

Vydřený bod devatenáctky v Kroměříži K r o m e ř í ž / Z n o j m o - Na půdu nováčka soutěže jsme vyrazili ve druhém zápasu Moravskoslezské dorostenecké ligy. V zádech jsme měli úvodní výhru nad Slováckem B, na Hané to ale byla pořádná dřina. Přežili jsme několik šancí domácích, abychom šli sami do vedení zásluhou Filip Štěpánka. Nakonec z toho byla remíza 1:1, byť jsme hráli v závěru přesilovku.

 
 
3.kolo, sobota 19.8.2023
SK Hanácká Slavia Kroměříž - 1.SC Znojmo-mládež, spolek  1:1  (0:1)
Branky: 53. Vaněk - 43. F. Štěpánek
ŽK: Pochylý - V. Koukal
ČK: 77. Vejnar (KRO)
Rozhodčí: Tomanec - Svoboda, Zicháček
SK Hanácká Slavia Kroměříž: Vejnar - Pochylý, Svozil (c), Vaněk, Čečatka (58. Vejtasa), Dobiáš (58. Zmeškal), Pospíšil, Elzner, Buček (77. Vavrouš), Bukša, Klečka (71. Zdražil).
1.SC Znojmo-mládež, spolek: Ryšavý - Řepa, Malina, Pelán, Bernát, Schwarz, F. Štěpánek (71. Matajs), Rolník, V. Koukal, O. Čížek (20. Fruhvirt, 81. P. Šuba), Durda.

Komentář k zápasu

Domácí nastoupili do utkání s elánem a v první půli si dokázali vytvořit poměrně znatelný tlak, naštěstí se jim však žádnou z šancí nepovedlo proměnit. „V 1. poločase jsme byli 30 minut jasně horším týmem, kdy byl tlak soupeře ještě umocněn nuceným vystřídáním našeho kapitána. Hráli jsme neorganizovaně, bez komunikace a důrazu v osobních soubojích, po zisku míče jsme ho naší zbrklostí a nekvalitou opět rychle ztratili,“ komentoval kouč František Havlík a zmínil i nepříjemnou věc, kdy musel ze hry pro podezření na otřes mozku odstoupit kapitán Ondra Čížek. Přišli jsme tak nejen o šéfa týmu, ale i o šéfa celé defenzivy. Této role se ale skvěle zhostil teprve patnáctiletý Petr Schwarz.

Kroměříž sice byla lepší, ale jak už to tak někdy ve fotbale bývá, stačí jedna situace a do vedení jde tým druhý, za což jsme se samozřejmě vůbec nezlobili. Milan Rolník ještě ve velké šanci bránu přestřelil, v závěru půle se ale k zakončení dostal Filip Štěpánek a to je střelec z povolání. „Poločasové vedení, kdy Filda Štěpánek vyřešil s ledovým klidem situaci ve vápně soupeře, ale nebylo odrazem dění na hřišti,“ přiznal ale znojemský lodivod.

Ve druhém dějství už to z naší strany nebyla taková divočina, i když jsme v 53. minutě inkasovali vyrovnávající gól. „Ve 2. poločase jsme výrazně zapracovali na práci v defenzivní činnosti, kdy kluci výborně plnili svoje úkoly ve svých prostorech – soupeř měl sice tlak, ale bez vyložených šancí. Proto nás hodně mrzí inkasovaný gól, kdy si špatnou komunikací nepobereme hráče při standardní situaci, na kterou máme čas se nachystat,“ mrzelo Havlíka.

Vedení jsme si teoreticky mohli vzít zpátky, když jsme závěr zápasu odehráli po vyloučení domácího brankáře v přesilovce, skóre se už ale neměnilo. „Bodu z Kroměříže si vážíme a i vzhledem k okolnostem zápasu ho bereme, byť jsme závěrečných 10 minut hráli proti vyloučením oslabenému soupeři. zápas jsme si opravdu odpracovali – soupeř měl větší kvalitu na míči, my jsme navíc dohrávali bez 3 hráčů základní sestavy, a to je v naší současné situaci hodně znát.“

Už ve středu čeká naše borce cesta do Šumperka, kde odehrajeme vložené kolo proti soupeři, který je zatím po dvou odehraných kolech bez bodu. Tedy dvojnásob zrádný zápas, navíc opět ve velkém horku a s nekompletním kádrem.

Ohlasy

Radovan Budín (trenér Kroměříže): Prvních dvacet minut jsme měli velmi dobrých. Dokázali jsme využít dobré organizace hry a přes křídelní prostory se dostat do dobrých příležitostí. Bohužel v před finální a finální fázi jsme nebyli dostatečně přesní a důrazní. I tak jsme pokračovali v dobrém tempu hry. Bohužel před poločasem jsme se dopustili v zakládání útoku chyby, kterou soupeř potrestal a šel do vedení. Ve druhém poločase jsme opět byli více na míči se snahou o vstřelení branky. Využili jsme standartní situace a vyrovnali. Dále jsme tempovali hru, upravili rozestavení a střídáním se snažili aktivně jít za vítězstvím. Bohužel opět jsme vlastní nepozorností pustili soupeře do úniku, který musel zastavit až faul brankáře, po kterém byl správně vyloučen. I tak jsme šli za vítězstvím a měli jsme do konce utkání ještě dvě dobré příležitosti ke skórování. Dnes jsme však byli v pokutovém území celkově neefektivní.

František Havlík (trenér Znojma): Bod určitě bereme, byť jsme závěrečných 10 minut hráli proti vyloučením oslabenému soupeři. Zápas jsme si opravdu odpracovali – soupeř měl větší kvalitu na míči, my jsme navíc dohrávali bez 3 hráčů základní sestavy, a to je v naší současné situaci hodně znát. V 1. poločase jsme totiž byli 30 minut jasně horším týmem, kdy byl tlak soupeře ještě umocněn nuceným vystřídáním našeho kapitána. Hráli jsme neorganizovaně, bez komunikace a důrazu v osobních soubojích, po zisku míče jsme ho naší zbrklostí a nekvalitou opět rychle ztratili. Poločasové vedení, kdy Filda Štěpánek vyřešil s ledovým klidem situaci ve vápně soupeře, nebylo odrazem dění na hřišti. Ve 2. poločase jsme naopak výrazně zapracovali na práci v defenzivní činnosti, kdy kluci výborně plnili svoje úkoly ve svých prostorech – soupeř měl sice tlak, ale bez vyložených šancí. Proto nás hodně mrzí inkasovaný gól, kdy si špatnou komunikací nepobereme hráče při standardní situaci, na kterou máme čas se nachystat.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies