FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

vfotbal.cz: Manažer Znojma: Sehnat peníze na MSFL by bylo možná složitější

vfotbal.cz: Manažer Znojma: Sehnat peníze na MSFL by bylo možná složitější Znojmo se již chystá na premiérovou druholigovou sezónu, my jsme si ale ještě přizvali manažera Karla Hodáka, aby zhodnotil tu sezónu uplynulou a hlavně vítěznou.

 
 
 

Všechny z okolí znojemského fotbalu tak jistě těší, že se na třetí pokus podařilo dosáhnout na kýžený postup.

"Určitě nás těší, že jsme to po třech letech snažení dokázali. To, že by nám to mohlo vyjít, jsem tušil již po podzimu. Když jsme pak zvládli prvních pět kol, která jsme hráli všechny venku, byl jsem vnitřně přesvědčen, že to vyjde. Občas se tam nějaké pochybnosti nebo vzpomínky na předešlé nevydařené pokusy vloudily, ale to byly opravdu jen záblesky. Navíc jsme viděli, že kluci k tomu postupu prostě letos mentálně dospěli a že jsou obrovsky psychicky silní a sami nepochybovali o tom, že to zvládnou," řekl vFotbalu spokojený manažer.

A v čem byl rozdíl oproti předešlým sezónám?

"Jak jsem již řekl, kluci byli psychicky velmi silní a hlavně sami byli přesvědčení, že to zvládnou, to zaprvé, za druhé po podzimu jsme oproti minulosti vedli o šest bodů a nemuseli jsme dotahovat náskok soupeře. A tak jsme právě i výpadky soupeřů mohli využít k vlastnímu klidu. Navíc se nám podařila rozhodující fáze sezony tj. přelom dubna a května, kdy jsme vyhráli pět zápasů v řadě a udělali si desetibodový náskok, čímž jsme v podstatě rozhodli. Hlavně jsme všem sebrali takovou tu zdravou víru, že by nás ještě mohli dotáhnout. Sice ještě mluvili o tom, že to zkusí, ale už ani sami tomu asi nevěřili," pokračoval Hodák.

Každý postup či vítězství v soutěži si zaslouží také náležitou oslavu a nejinak tomu bylo také ve Znojmě.

"Oslavy byly nestrojené, a proto byly skvělé. Původně jsme plánovali program, ale pak jsme si řekli, že z toho nebudeme dělat divadlo a necháme tomu volný průběh. Samozřejmě něco nachystáno bylo. Například při předávání poháru jsme klukům nachystali konfety jak při lize mistrů, skvělý fanklub z Frýdku připojil ohňostroj. Po zápase měli kluci nachystán turistický vláček a dobré dvě hodiny jezdili po Znojmě a asi vyvrcholení přišlo na znojemském náměstí, kde všichni včetně trenérů naskákali do kašny."

Jediné co mohlo Jihomoravany trochu mrzet, byla prohra v posledním utkání s Frýdkem-Místkem v poměru 2:3.

"Prohra s Frýdkem nás nemrzela. Za poslední tři roky jsme je pětkrát po sobě porazili a oni už z nás měli komplex. A tak, aby měli víc sebevědomí do další sezony a zase jsme se mohli potkat, tentokrát ve druhé lize, tak jsme je „ nechali“ vyhrát. To je samozřejmě vtip, ale upřímně, kvůli jejich fanouškům mě to nemrzelo," řekl vFotbalu žertovně Karel Hodák.

Po oslavách ale hned přišly povinnosti související s postupem do profesionální soutěže. Zeptali jsme se, jak je ve Znojmě náročné sehnat peníze pro druhou ligu.

"Je to náročné asi tak, jako pro každého. Ale neméně složité, možná ještě složitější, by bylo je sehnat pro další sezónu v MSFL. Obrovsky nám pomáhá město Znojmo, ale samozřejmě i ostatní sponzoři," prozradil vFotbalu manažer druholigového nováčka.

U každého týmu, který dosáhne postupu, nastane otázka, kolik změn v kádru bude pro novou soutěž potřeba.

"Nepostupovali jsme proto, abychom rozprášili mančaft, který si to vybojoval. Ale zase nejsme naivní, abychom si mysleli, že to půjde bez posílení kádru. Určitě chceme dál produkovat náš, myslím, že pro diváky atraktivní fotbal. On to Michal Sobota, jako velký fanoušek Barcelony, a s ním i nový trenér Smrčka, ani jinak neumí," přiblížil s úsměvem pro vFotbal.cz Hodák.

Zákonitě musí přijít také otázka na to, co vlastně stojí za tak velkým vzestupem ve znojemském fotbale.

"Jednoznačně dvě nebo spíš tři osoby. Před lety to vypadalo se znojemským fotbalem špatně a to ho z té největší krize dostal i za cenu neskutečného osobního finančního obětování Petr Vozábal. A když už bylo jasné, že to nemůže dál vydržet, předal vládu současnému prezidentovi klubu Otovi Kohoutkovi a to je osoba, díky, které je klub 1.SC Znojmo v současné době tam, kde je. Bez něj bychom ve druhé lize prostě nebyli. Za tom co tomu obětoval za poslední tři roky, si ten úspěch v podobě postupu zasloužil."

"No a ta třetí osoba je jednoznačně trenér Michal Sobota. Chtěl bych vidět trenéra, který by zůstal v klubu za podmínek, jaké měl Michal v začátcích. V útrobách znojemského stadionu se bály žít podle mě i krysy a on tam začal budovat základy tohoto mužstva, jehož devízou se nakonec stalo to, že procházelo v posledních letech minimálními změnami, a když už tak jen docházelo ke zkvalitňování na jednotlivých postech."

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies