FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Devatenáctka těžký start jara zvládla

Devatenáctka těžký start jara zvládla T a s o v i c e - Před prvním jarním utkáním nešlo pro naší devatenáctku vše podle plánu. Nemohla absolvovat generálku, jelikož muži Rapotic zápas odvolali. Co hůře, při rozcvičce před prvním mistrovským utkáním se zranil klíčový útočník Filip Štěpánek. A to je to, co rozhodně nechcete. Navíc, když je hned úvodní jarní zápas v jistém směru stěžejní. V Tasovicích jsme přivítali poslední Šumperk. Ten měl sice jeden bod narozdíl od našich šestnácti, ale případná prohra by nebyla žádoucí a mohla nás pro další průběh jara značně znervóznit a soupeři naopak nakopnout. Herně i psychicky náročný zápas jsme ale zvládli.

 
 
16.kolo, neděle 10.3.2024
1.SC Znojmo-mládež, spolek - FK Šumperk  1:0  (0:0)
Branky: 60. Dzhuhan.
ŽK: Koryčan, Juroš (ŠUM).
Rozhodčí: Machorek - Mayer, Kron.
1.SC Znojmo-mládež, spolek: Ryšavý - Bernát, Drozd, Čížek (c), Rolník, Koukal, Žižka, Prycl, Řepa, Durda (89. Kosmák), Dzhuhan (83. J. Olšanský).
FK Šumperk: Hýžďal - Koryčan, Sroka, Minář, Nevrlý (73. Lepka), Zelinka (82. Novosad), Jiroš (c), Slezák, Achillis, Kucharčuk, Vaňourek.

Komentář k zápasu

Zápas jsme sice zvládli, ale trochu si hráli s ohněm. Hazardovali jsme totiž se šancemi, v první půli jsme si vypracovali minimálně tři dobré příležitosti. Z žádných se nám ale skórovat nepovedlo. „Utkání s posledním týmem tabulky jsme si udělali těžké, když jsme neproměňovali svoje vypracované šance. S herním výkonem jsme přitom, především v 1. poločase, vcelku spokojeni,“ konstatoval trenér František Havlík. Nutno také podotknout, že zápas hodně ovlivňoval silný vítr, s kterým jsme se ale v rámci možností vypořádali, stejně jako s bojovným protivníkem. „Soupeř pracoval v bloku, vyhledával osobní souboje, posouval se s těžištěm hry. Naši hráči nám chodili do rotace, měli jsme náběhy z hloubky, využívali jsme prostory na stranách hřiště, kdy jsme do vápna dokázali dostat několik kvalitních centrů - tady nám ale chyběl lepší výběr místa v náběhu do boxu soupeře a tlak do brány.“

V druhém dějstvím jsme byli blízko k vedení po šanci Řepy, ten ale nakonec líznul jen boční síť. Vysvobodil nás až Ivan Dzhuhan, který se prosadil v pokutovém území. Závěr zápasu už jsme si pohlídali. „Zápas jsme sice měli pod kontrolou, kdy kluci předvedli koncentrovaný a trpělivý výkon, v koncovce jsme se dnes ale trápili - spotřebovat tolik šancí na jeden gól je luxus, který si v dalších zápasech nebudeme moci dovolit,“ ví znojemský lodivod.

Ohlasy

František Havlík: Utkání s posledním týmem tabulky jsme si udělali těžké, když jsme neproměňovali svoje vypracované šance. S herním výkonem jsme přitom, především v 1. poločase, vcelku spokojeni. Soupeř pracoval v bloku, vyhledával osobní souboje, posouval se s těžištěm hry. Naši hráči nám chodili do rotace, měli jsme náběhy z hloubky, využívali jsme prostory na stranách hřiště, kdy jsme do vápna dokázali dostat několik kvalitních centrů - tady nám ale chyběl lepší výběr místa v náběhu do boxu soupeře a tlak do brány. Zápas jsme sice měli pod kontrolou, kdy kluci předvedli koncentrovaný a trpělivý výkon, v koncovce jsme se dnes ale trápili - spotřebovat tolik šancí na jeden gól je luxus, který si v dalších zápasech nebudeme moci dovolit.

 
Zápasový servis

Reportáž

Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies