FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Tentokrát už jen těsná prohra 2:3!

Tentokrát už jen těsná prohra 2:3! Ve druhém zápase jsme se střetli s pátým týmem rumunské ligy a výsledek byl mnohem příznivější.

 
 
příprava, čtvrtek 8.7.2010
FC Temešvár - 1.SC Znojmo FK  3:2  (1:0)
Branky: 64.Minarech z penalty, 83.Podzemský
1.SC Znojmo FK: Štěpanovský - Hříbek, Yonov, Mička (46.Helebrant), Šilinger - Podzemský, Vavřík, Baláž (76.Lukáš) - Krhut (62.Dorotík), Dlugoš (54.Bajza), Minarech (74.Trnovec)

Komentář k zápasu

K našemu druhému utkání jsme nastoupili za krásného počasí v rakouském městečku Bischofshofen, které je známé spíše fanouškům zimních sportů a to především skokanům na lyžích. Koná se zde totiž jeden z dílů slavného "Turné čtyř můstků". Ostatně skokanské můstky jsou vidět i z fotbalového stadionu či spíše stadionku, jsou přímo naproti. Hřiště bylo skvěle připraveno a tak zde mohlo proběhnout druhé přípravné utkání. Tentokrát s dalším známým mužstvem rumunské ligy FC Temešvár, pravidelným účastníkem evropských pohárů.

V jeho dresu nastupuje i adept dresu našeho národního mužstva Magera a dále také slovák Brezinský, známý z působení ve Slovanu Liberec či FK Mladá Boleslav. Naše sestava se tentokráte více blížila té, na kterou jsou naši fanoušci zvyklý.

V brance se ještě neobjevil Vlasta Hrubý, který ale na soustředění je a trénuje. Trenéři však chtěli vidět v akci i druhého brankáře a proto tentokráte chytal Štěpanovský.

Přestože měl soupeř po celé utkání herní převahu a krom vstřelených branek měl ještě další šance. Bylo již na našich hráčích vidět, a to zvláště po přestávce, že pomalu ze sebe setřásli únavu z náročných tréninkových dávek. Ty se projevily především den předtím v zápase s Rapidem Bukurešť. I v prvním poločase bylo vidět, že kluci opravdu podstupují tvrdou letní přípravu. Jak mi někteří z nich potvrdili, byla ještě náročnější než ta loňská. Nicméně všichni si pochvalují i nový impulz, který vnesl do přípravy trenér Smrček, a i u něj je vidět, že se s mužstvem sžívá stále víc. V utkání jsme se navíc vrátili k našemu osvědčenému rozestavení 4-3-3 a bylo vidět, že toto rozestavení již máme více zažito než den předtím zkoušené rozestavění 4-4-2.

Do vedení šli hosté ve 27.min. Tak skončil i první poločas. Ve druhém pak v 51.min. šli do vedení na 0:2. Kluci ale bojovali a snažili se vstřelit čestný úspěch. To se podařilo v 66 min., kdy Brezinský fauloval, odvážně se prodírajícího Bajzu a Minarech s přehledem proměnil penaltu. V 72.min. opět skórovali rumunští hráči a bylo to 1:3. Poslední slovo v zápase si vzala dvojice jednoznačně nejlépe hrající, Vavřík - Podzemský. Vavřík nádhernou klasickou "českou uličkou" vyslal do sóla Podzemského a ten s velkým přehledem proměnil. V úplném závěru jsme dokonce mohli vyrovnat, ale po velkém závaru před brankou hostů se nám to nepodařilo.

Obě utkání určitě splnila svůj účel a rozhodně prospěla víc než ty jednoznačné loňské. Kluci si vyzkoušeli jaké to je hrát s kvalitním protivníkem. Rozhodně ostudu neudělali a na druhou stranu viděli, co jim schází na cestě do podobných výšin v jakých se nachází soupeř.

V tuto chvíli tj. pátek 19.15, již hráči sedí v autobuse směr domov. Doufejme, že nabytou fyzickou kondici prodají stejně jako v loňském roce. Hned ve středu již budeme mít možnost první konfrontace s mužstvem, se kterým se utkáme ve druhém kole ve 2.lize tj. s Viktorií Žižkov. Utkání hrajeme ve středu od 15.00 v Nové Včelnici.

 
Zápasový servis
Zápasová fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies