FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Devatenáctka uhájila proti Třinci domácí neporazitelnost

Devatenáctka uhájila proti Třinci domácí neporazitelnost Z n o j m o - Devatenáctka v domácím prostředí na jaře neztratila ani bod, v sobotu ji však čekal ve formě hrající Třinec. Čtvrtý tým tabulky šel na jihu Moravy v první půli do vedení a už to vypadalo, že bude prvním týmem, který Znojmo na jaře pokoří. To se však naštěstí nestalo, kluci šli vyrovnání naproti a pomohlo jim i trochu štěstí, když se hosté dali v závěru vlastence.

 
 
22.kolo, sobota 20.4.2024
1.SC Znojmo-mládež, spolek - FK Třinec  1:1  (1:0)
Branky: 88. Macko (vlastní) - 41. Jež.
ŽK: Řepa, Adamov (as. trenéra) - Brzezina, Nesvadba, Čmiel
Rozhodčí: Marek - Bodeček, Gan.
1.SC Znojmo-mládež, spolek: Ryšavý - Bernát, Drozd, O. Čížek, Koukal, Rolník, Prycl, Pet. Šuba (84. Kosmák), Řepa, Durda, Dzhuhan (61. J. Olšanský)
FK Třinec: Miltner - Mar. Klocek, Brzezina, Nesvadba, Horniak, ČMiel, Pieter, Nguyen, Staszko, Jež, Macko.

Komentář k zápasu

Třinec měl jako papírový favorit utkání v první půli více ze hry, poziční převaha byla na jeho straně. Do velkých šancí se však příliš nedostával, až na jednu výjimku, kdy jsme nabídli hostům gól sami. „Herně byl Třinec lepší, přesto jsme si ale vytvořili několik situací ve vápně soupeře, kdy nám dobře pracovali krajní hráči, kteří dostali do vápna soupeře několik kvalitních míčů. Tady nám ale chybí výběr místa, dravost a čuch na góly. Hosté nás pak potrestali za individuální chybu v našem velkém vápně,“ konstatoval trenér František Havlík.

Ve druhé půli se obraz hry změnil, Třinec již zdaleka neměl takové procento držení míče a dopředu jsme se vzhledem k situaci tlačili více my. „Do druhého poločasu jsme vstoupili s lepším pohybem, důrazem a intenzivnější prací s těžištěm hry. Opět nám ale proskočilo několik míčů malým boxem soupeře, Řepis neuklidil míč do prázdné brány, nevyužili jsme žádnou standardku,“ vypočítával kouč. Vypadalo to tedy, že budeme poprvé na jaře poraženi. Odhodlání vyrovnat nám ovšem vydrželo až do samého závěru. Střílený centr Durdy si v 88. minutě srazil do brány třinecký Macko. „Bod se 4. týmem tabulky, který je na jaře ve formě, bereme a přijímáme s pokorou. Přesto máme na čem pracovat, kdy nám hlavně ve vápně soupeře chybí lepší výběr místa, tlak do brány a kvalita v zakončení.“

Ohlasy

František Havlík (trenér Znojma): V 1. poločase jsme nebyli spokojeni s intenzitou naší hry – stopeři s obránci si uhráli první míče, ty druhé nám ale záložní řada nedokázala sbírat a zvláště ve středu hřiště nás Třinec přehrával. Herně byli hosté lepší, přesto jsme si ale vytvořili několik situací ve vápně soupeře, kdy nám dobře pracovali krajní hráči, kteří dostali do vápna soupeře několik kvalitních míčů – tady nám ale chybí výběr místa, dravost a čuch na góly. Hosté nás pak potrestali za individuální chybu v našem velkém vápně.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s lepším pohybem, důrazem a intenzivnější prací s těžištěm hry. Opět nám ale proskočilo několik míčů malým boxem soupeře, Řepis neuklidil míč do prázdné brány, nevyužili jsme žádnou standardku. Hosté pak byli pořád velmi nebezpeční v brejkových situacích. Nakonec jsme si aktivitou vynutili chybu hostů, kdy si srazili střílený centr Durdy do vlastní brány.

Bod se 4. týmem tabulky, který je na jaře ve formě, bereme a přijímáme s pokorou. Přesto máme na čem pracovat, kdy nám hlavně ve vápně soupeře chybí lepší výběr místa, tlak do brány a kvalita v zakončení.

Martin Zbončák (trenér Třince): Vítězství jsme ztratili v závěru utkání nešťastným vlastním gólem, což kluky velmi mrzelo. Znojmo mělo výškovou převahu, řadu standardních situací, ale i přesto jsme v obraně pracovali zodpovědně.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies