FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Pro Znojmo začíná domácí pohár v Brně, soupeřem je Sparta Brno

Pro Znojmo začíná  domácí pohár v Brně, soupeřem je Sparta Brno Z n o j m o - Ondrášovka Cup má na programu po předkole kolo první a to je také okamžik, kdy se do soutěže zapojí Znojmo. To se podívá do Brna, kde ho bude čekat divizní Sparta Brno.

 
 
 

Fotbalová kolečka jsou stále v oběhu, vždyť se to zdá jako včera, kdy znojemští fotbalisté oslavovali postup do druhé ligy a nyní už zbývá jen pár dní do začátku této soutěže. Ještě před touto událostí se však vydá Znojmo na pouť pohárem. Ondrášovka Cup má totiž o tomto víkendu na programu svoje první kolo, a to uvedlo do pohotovosti i hráče z města nad řekou Dyjí, ti se vydají do Brna, kde je čeká nikoliv Zbrojovka, ale Sparta Brno.

Může divize zaskočit druhou ligu? – FC Sparta Brno

Brno hrálo ještě minulou sezónu krajskou ligu, když se však naskytla možnost posunout se do divize, Sparta toho využila. Klub s poměrně bohatou historií, prošel slavnými i nelehkými časy. Nejzářivější chvilky už jsou ale hodně vousaté a datují se ještě k přelomu třicátých let. Dále už to bylo putování nižšími soutěžemi. V novodobé historii je největší zajímavostí sloučení se Zemanem Brno, ale pak následné rozepře, ztráta divizní soutěže a propad až 1. A třídy. To se psal rok 2001 a sloučení dvou klubů trvalo pouhou sezónu. Postup do krajské soutěže následoval v roce 2005. Nyní v roce 2010 to tedy bude soutěž divizní.

Sparta Brno by samozřejmě ráda proklouzla do druhého kola, kde by pak čekal poměrně přijatelný soupeř. Jenže v minulé sezóně nebyly výsledky brněnského klubu příliš oslnivé a role jsou jasně rozdělené – Brno může jen překvapit. Ale v poháru není o překvapení nouze, například v Líšni, dalším brněnském týmu, by mohli vyprávět. Navíc je začátek soutěže a i přesto, že se hrají přípravná utkání, není to úplně směrodatné. Kádr Sparty je velká neznámá. Je jasné, že Brno se bude prezentovat týmovým výkonem a velkou zarputilostí, hráčská kvalita bude totiž na straně druhé.

Opět osmifinále nebo ještě dál? – 1. SC Znojmo

Znojmo se vrhlo v minulých dnech a týdnech s plnou vervou do přípravy a pohár bude o několika věcech. O tom udržet si při startu do nové sezóny pohodu, přeci jen prohra by nebyla dobrou předehrou před začátkem druhé ligy. S trochou nadsázky by se dal pohárový zápas označit jako generálka na první ligový zápas. Pro hráče je to pak další možnost, jak zaujmout trenéry a vybojovat si místo v základní sestavě.

Ve středu Znojmo sehrálo přípravné utkání s Třebíčí a trenéři moc s výkonem spokojení nebyli, sice se vyhrálo, jenže chyběla lehkost a jiskra. Tento duel dal prostor pro prověření soupeře. Pokud se totiž Znojmo dostane do druhého kola, čeká na něj vítěz zápasu Třebíč – Velké Meziříčí. Utkání tak bylo v mnoha věceh velmi přínosné.

V kádru již nejsou Borák, Nepožitek a také Pacanda, naopak na hostování zůstává ze Zbrojovky Schneider, v týmu je i přesto solidní zdravá konkurence, což je nepochybně jedině dobře, trenéři budou mít více variant jak složit sestavu, to je také záruka toho, že budou hrát hráči, kteří budou mít formu. Otázkou je, zda se dá do soboty dohromady Šilinger, který doléčoval nemoc, administrativní záležitosti zařizoval Látal, který dosud v přípravě nenastoupil. Nechme se tedy překvapit, jestli se oba hráči objeví v sobotu v základní sestavě.

Minulý ročník a úspěšná znojemská jízda

Znojmo začalo první kolo menším dramatem, Šardice byly těžký oříšek a nakonec musely o postupu rozhodnout až penalty. V druhém kole naopak přišlo vítězství proti papírově silnější Jihlavě a už tato samotná výhra 2:0 byla úspěch. Jenže proč zůstat jen u Jihlavy, když se daří. Dalším poraženým byla Třebíč, byť jen o jedinou branku a znenadání z toho bylo osmifinále a v něm zasloužená odměna v podobě měření sil s prvoligovým mančaftem Olomouce. Osmifinále se už nehrálo jednokolově, ale systémem doma – venku. Začínalo se ve Znojmě a před velkou diváckou návštěvou zvítězila Olomouc po profesorském výkonu 1:3, v odvetě z toho pak byla cenná, leč nic neřešící remíza 0:0. Znojmo tedy z poháru vypadlo v osmifinále, ale rozhodně to byl podařený poharový ročník. Znojemští fanoušci by samozřejmě rádi, kdyby letošní Ondrášovka Cup znamenal pro Znojmo vzestupnou tendenci.

Kdy, kde a jak?

Utkání se odehraje v sobotu na hřišti Sparty Brno, výkop tohoto zápasu je naplánován na 17:00, jestli bude z tohoto duelu podrobná on-line reportáž nebo ne, se včas dozvíte na našich stránkách. O změny stavu ale rozhodně nepříjdete.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies