FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Jaký bude druholigový start? Zápas proti Spartě B otázky zodpoví

Jaký bude druholigový start? Zápas proti Spartě B otázky zodpoví Z n o j m o - Dlouhých sedmnáct let čekalo Znojmo a jeho příznivci na další druholigový start. A už zítra se stane tato věc skutečností. Více uvnitř článku.

 
 
 

Balancování nad propastí, opakování není žádáno – AC Sparta Praha B

Juniorka Sparty se minulým ročníkem druhé ligy pořádně protrápila a do poslední chvíle stála nad propastí jménem ČFL. Nakonec rozhodovalo a bytí a nebytí skóre a vzájemná utkání. Čtyři týmy se seřadily na devětadvaceti bodech a nakonec to schytal bývalý účastník první ligy SFC Opava. Pražský tým věří, že v této sezóně to může být jen lepší a dvanácté místo by chtěl určitě vylepšit.

Příprava pro juniorku Sparty dopadla fifty fifty, pokud tedy chceme střílet z výsledků, které v přípravě zaznamenala. Dvě výhry a dvě prohry orámovaly přípravu trenéra Zdeňka Svobody. Prohry přišly v utkání s Duklou Praha a Ústím nad Labem, výhry pak s Meteorem Praha a Vlašimí. Trenérský tým byl s přípravou spokojený, pravdu však odhalí až první ligové utkání.

Mladíci vstříc růžové perspektivě?

Kádr Sparty bude asi pro znojemského fanouška velkou neznámou a nedá se vzhledem k nabitému programu sparťanského Áčka očekávat nějaké posílení rezervy. Chybět tak zřejmě bude například nejlepší střelec Sparty B v minulém ročníku Třešňák, který se zatím úspěšně prosazuje v prvním týmu. Naopak k dispozici bude Putz, který se po Třešňákovi mohl chlubit druhou nejlepší produktivitou. Ta však celkově v podání celého týmy nebyla v minulé sezóně příliš oslnivá.

Problémy Sparty zapříčinily v loňské sezóně hlavně domácí zápasy. V prostředí, kde měla juniorka sbírat co nejvíce bodů, jich nasbírala zoufale málo - 12 bodů. Horší už byly jen Vítkovice. Trenér Zdeněk Svoboda si je toho problému dobře vědom, což zmínil i v odpovědi na první ligový zápas proti Znojmu na stránkách Sparty:"Znojmo jsem viděl v pohárovém utkání, takže věřím, že je mám přečtené dobře. Jedná se o nepříjemného soupeře, který se snaží o kombinační fotbal, sílu mu bude dodávat také nováčkovská euforie a elán. To ale nic nemění na tom, že chceme odstartovat za tři body. Už kvůli tomu, abychom se vyhnuli minulé sezoně, kdy jsme právě na domácím hřišti ztráceli hodně bodů." Samozřejmě Znojmu by bodlo, kdyby trápení Sparty v domácím prostředí pokračovala i nadále. Sparťanská rezerva však zřejmě nechce nic ponechat náhodě a tak pro letošní sezónu změnila domácí hřiště. Strahovský stadión Evžena Rošického střídají Horní Počernice.

Sparta jako Sparta? Ta pražská bude složitější oříšek – 1. SC Znojmo

Znojmo si odbylo generálku na start druhé ligy pohárovým utkáním na Spartě Brno, kterou v nelehkém počasí porazilo 0:1. Na trávníku se dle všeho představil základ sestavy, který by měl vyběhnout i k sobotnímu utkání v Horních Počernicích, snad jen vyjma Zdeňka Látala, který řešil administrativní věci ve svém bývalém karvinském působišti. Proti Spartě však také nenastoupí kvůli karetnímu trestu z minulého ročníku MSFL.

Los nebyl ke Znojmu zrovna přívětivý. Po utkání se Spartou B totiž příjde miniexkurze s bývalými prvoligovými kluby - Žižkov, Jihlava, Most. Přitom Žižkov s Jihlavou jsou velkými favority druhé ligy, i proto bude velmi důležité, jak dopadne první utkání. Pro hráče je možná dobře, že začínají venku, před naplněným stadiónem ve Znojmě by je totiž mohla svazovat velká nervozita.

Do Počernic i s novými posilami, představí se?

K posilám, které přišli před sezónou Schneiderovi, Sukupovi, brankáři Štěpanovskému se přidal ještě na poslední chvíli na hostování Šichor z Olomouce. Naopak jak už jsme na stránkách dříve informovali, o celý podzim zřejmě příjde zraněný Matúš Lacko. Jiná zranění hlášena nejsou, což je jedině dobře a snad se budou znojemskému kádru zdravotní potíže vyhýbat obloukem. Trenér Smrček byl stejně jako jeho kolega Zdeněk Svoboda s přípravou spokojený: "Hodně mě potěšilo, že se podařilo zajistit soustředění v krásném prostředí Alp. Měl jsem možnost se s hráči dobře poznat. Museli jsme tak ale vyřadit několik hráčů, které nám doporučili manažeři, nicméně nebyli kvalitnější než naši stávající. Viděl jsem na klucích, že trénovali s nadšením, takže jsem s přípravou spokojen. Teď jde o to, abychom to dokázali zúročit v lize." Celé Znojmo v to doufá, teď už zbývá jen věřit, držet pořádně palce a popřát hodně štěstí.

Zápas startuje v sobotu od 10:15 v Horních Počernicích a pro ty, kteří nebudou moci být přímo u dění je připraven podrobný on-line přenos.

Poslední utkání:


(připravné utkání) AC Sparta Praha B - FK Meteor Praha 3:0 (1:0)
Branky: Kadeřábek, Krejčí, Kraják

Sestava Sparty: Mokrohajský - Jánoš (46. Čerňan), Doležal, Krch, Polom - Kadeřábek (46. Podaný), Hašek I., Glaser, Krejčí - Skalák, Putz (46. Kraják).

(Ondrášovka Cup) FC Sparta Brno - 1.SC Znojmo 0:1 (0:0)

Branky: 58.Mička

Sestava Znojma: Hrubý - Šilinger, Yonov, Mička, Sukup - Zapalač, Podzemský, Schneider (63.Vavřík) - Minarech (68.Baláž), Kováč, Krhut (82.Lukáš)
 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies