FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Dorostenecké soutěže stojí na startu nové sezóny

Nová sezóna 2010/2011 se pomale blíží ke svému začátku a my jsme si pro Vás připravili krátké předsezónní informace o každé dorostenecké kategorii.

 
 
 
U 19 (MSDL staršího dorostu)

V minulé sezóně se ročníku 1991 podařilo udržet druhou nejvyšší dorosteneckou soutěž a stejný cíl mají letos hráči narození v roce 1992. Mnoho z nich má už zkušenosti s touto soutěží za sebou, proto by měli tito hráči být tahouny mužstva. Trenér Steinhauser začal přípravu na nový ročník 12.7.2010 a odehrál několik přípravných utkání. V nadcházející sezóně se bude muset obejít bez nejlepšího střelce minulého ročníku, jelikož Pavel Lapeš odešel do Zbrojovky Brno. Další ztrátou je odchod Šilingera a Tregera zpět do mateřských Hrušovan a skončil i Hlávka Patrik, který se vrací do Mramotic. Naopak po zranění by se v průběhu podzimu mohl zpět na hřiště dostat obránce Sedláček a posílením by mohl být i příchod Juhaňáka z Jaroslavic. K ročníku 1992 bylo posunuto i několik o rok mladších nadějí. Sezónu zahájí parta trenéra Steinhausera na domácím hřišti s brněnskou Spartou a končit bude podzimní část se stejným soupeřem první víkend v listopadu.

U 18 (Krajský přebor staršího dorostu)

Osmnáctka prošla několika změnami. Trenérem se stal Bohumil Juřica, který se musel vyrovnat s několika odchody. Hladík odešel do Sigmy Olomouc, Stáňa do Zbrojovky Brno, Svída se vrátil zpět do Hrušovan a Eliáš zpět do Šanova. Kádr se velice zeštíhlil, a proto bude nucena osmnáctka spoléhat na pomoc o rok starších. I přesto je tým velice kvalitní a musí pomýšlet na nejvyšší příčky v krajském přeboru. První ostrý start čeká borce 15.8.2010 na domácím hřišti proti Kuřimi a podzim zakončíme okresním derby 14.11.2010 doma s Moravským Krumlovem.

U 17 (MSDL mladšího dorostu)

U ročníku 1994 bylo změn daleko nejvíce. Místo trenéra Miloše Dvořáka usedl na trenérskou židli Jiří Kotlán. V týmu nezůstal kámen na kameni a hráčských změn bylo také dost. Dobeš a Černý se vrátili do Horních Kounic, Křemenský odešel do Dobšic, Benda ukončil hostování z IE Znojmo, Zifčákovi skončilo hostování z Micmanic a hráč ani klub neměli zájem o další spolupráci. V kolonce příchodů se objevila dvojice Vejvalka, Otoupal, kterou si dovedl trenér Koltán z Moravského Krumlova, dále Kráčman z Jevišovic, který hostoval v Příměticích. Kádr se také doplnil dvojici nadějných hráčů ročníku 1995, kterými jsou brankář Bula a obránce Nováček. Tým si v přípravě vedl velmi dobře a my jen doufáme, že dobré výsledky přenese i do soutěžních utkání.

U 16 (Krajský přebor mladšího dorostu)

Ročník, který vyšel z žáků převzala dvojice trenérů Paul, Mička. Tým, který zachránil žákovskou ligu se nebude chtít nechat zahambit ani v dorostenecké kategorii. Přes léto došlo k několika změnám. Co se týče odchodů, tak skončil pouze brankář Rožnovský, daleko více bylo příchodů. Binder ze Skalice, Vrbka z Mikulovic, který ve Znojmě už působil a nyní hrál za Jevišovice, Nehyba z Dačic, který minulou sezónu působil v Jindřichově Hradci, Ošměra z Jaroměřic, brankář Hél a Šišlák ze Šanova. Dvojice trenérů vstupuje do soutěže s poměrně širokým kádrem a chce dát příležitost všem hráčům, aby si dostatečně zvykli na dorostenecký fotbal.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies