FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Uloví Znojmo první body na horké jihlavské půdě?

Uloví Znojmo první body na horké jihlavské půdě? Z n o j m o - Další těžká zkouška čeká Znojmo v dalším ligovém utkání. Zajíždí totiž do Jihlavy, která se netají postupovými ambicemi.

 
 
 

Volání první ligy - FC Vysočina Jihlava

Jak naznačuje nadpis, cíl Jihlavy pro letošní sezónu je jasný - návrat do Gambrinus ligy. Po dvou kolech je volání zatím hodně slabé. Ne Jihlava není úplně v suterénu tabulky, ale po dvou kolech má trochu překvapivě na kontě jen jedno vítězství. Na úvod přišlo povinné domácí vítězství 1:0 nad Vandsdorfem. Ovšem v dalším duelu na Julisce proti Dukle se Vysočině nedařilo ani z poloviny jak by chtěla. Pražský tým zvítězil 3:1 a zařadil se tak tímto výsledkem k favoritům ligy. Trenér Vysočiny Luboš Urban viděl prohru v jedné důležité věci: „Rozdíl dělal Chigou. Ten dal v loňském ročníku 14 branek a své kanonýrské schopnosti potvrzuje i nyní. My jsme měli Mešanoviće, který je nyní zraněn. Místo něj jsou zde bezesporu kvalitní útočníci, kteří ještě potřebují trošku času a trpělivosti při sehrání s týmem,“ vyjádřil lodivod na oficiálních stránkách jihlavy. Každopádně Znojmo to opět staví do mimořadně těžké pozice. Jihlava bude chtít zaváhání napravit a bodovat naplno. Navíc prohra z Duklou znamenala přerušení série čtrnácti zápasů bez prohry. Navíc má Jihlava našemu týmu, co vracet, protože v minulé sezÓně v druhém kole domácího poháru podlehla ve Znojmě 2:0. „Na zápas ve Znojmě se těžko zapomíná. Do zápasu jsme vstoupili špatně, brzy jsme inkasovali a už v 15. minutě byl vyloučen Petr Tlustý. Nejen z tohoto duelu, ale i z předchozích přátelských zápasů, dobře víme, že Znojmo disponuje kvalitním, technickým a rychlým týmem, který z postu stopera diriguje kapitán Yonov. Bez ohledu na jméno soupeře však v domácím prostředí potřebujeme zvítězit. Tři body, jako formu omluvy, dlužíme našim nejvěrnějším fanouškům, kteří nás povzbuzovali v posledním utkání na Dukle Praha,“ komentoval pohárovou prohru v minulé sezÓně na oficiálním webu jihlavy Karol Karlík. K hodnocení se přidal i trenér Luboš Urban: „Znojmu skutečně máme co vracet a navíc v tomto duelu potřebujeme vyhrát. Věřím, že nás v tom fanoušci nenechají a přijdou v hojném počtu. Doufám, že klub podpoří už účastí v předzápasovém průvodu z náměstí a že se dočkáme opravdového derby! O soupeři máme dostatek informací, neboť jsem osobně sledoval všechny jeho dosavadní druholigové duely. Znojmo zdobí ofenzivní styl 4 – 3 – 3, přičemž lze určitě konstatovat, že je tento tým silnější v útoku, než v obraně. V útoku mají znojemští trenéři k dispozici opravdovou kvalitu. Ať už to je Krhút, Látal nebo Minarech. Velkou osobností týmu je stoper Yonov a výborné výkony podává levý bek Šilinger.“

Jihlava také myslí na své fanoušky, před utkáním se Znojmem proběhne totiž pochod městem až na stadiÓn, kdo se pochodu zůčastní bude mít volný vstup na stadión. Připravený jsou také různé soutěže. Všichni však ví, že důležitý bude především výsledek. Znojemští fotbalisté však ve venkovním prostředí také ve štychu nezůstanou a je velmi pravděpodobné, že na zápas je dorazí podoporit fanoušci.

Jihlavský kádr prodělal několik změn, asi nejcitelnější je ztráta výborného střelce bosenského Murise Mesnaoviče, který je momentálně zraněný a nebýt toho možná by opět hrál druhou ligu za Jihlavu. Je však kmenovým hráčem Jablonce, kam se také po minulé sezóně vrátil z hostování. Ztrátou je také návrat Roberta Cahy z hostování zpět do Olomouce, někteří pamětníci si tohoto hráče mohou pamatovat z dob, kdy hrál za Znojmo. Naopak směr Jihlava nabral na hostování Jan Halama z Plzně. Ze Zlína přestoupil Martin Bača a ze Slovácka Radek Görner. Samozřejmě to není veškerý výčet změn, jen těch nejdůležitějších. Z celého kádru je pak asi nejzajimavější jméno Filipa Dorta. Tento hráč má boháté zkušenosti s první ligou, dokonce získal s Liberce i mistrovský titul. V minulé sezóně přišel v zimní pauze z Příbrami a za tu dobu dokázal vstřelit šest branek.

Znojemský inezrát: Hledáme střelce!

Znojmo zatím prochází těžkou zkouškou ligového nováčka. Možná by to nebylo tak hrozné, kdyby náš tým nepronásledovala smůla. Jenže na to se nedá vymlouvat. Za dvě utkání totiž jihomoravští hráči nedokázali vstřelit branku a šancí přitom bylo opravdu hodně. Ale zpátky k té smůle, jen si to vemte. Na Spartě B inkasovaná branka v poslední minutě, v domácím utkání s Žižkovem dle záznamu zřejmě branka z ofsajdu. A těžké chvílie pokračují i dál, Jihlava totiž není zrovna soupeř na lehké získání bodů, Znojmo by přito potřebovalo body jako sůl a hlavně branky. Tady je jednoduchá rovnice - branky + branky = body.

Zdá se být pravděpodobné, že trenér Smrček neustoupí z rozestavení 4-3-3, což je rozhodně sympatické. Málokterý tým a k tomu ještě nováček by se prezentoval takhle útočnou hrou. Další pravděpodobností je start Zdeňka Látala už od první minuty. Do utkání se žižkovem zasáhl až ve druhém poločasu a od jeho přichodu se znojemská hra pořádně rozproudila.

Utkání začíná v pátek od 18:00 a již tradičně je připraven i podrobný on-line přenos.

Poslední zápasy

(2. kolo) 1. SC Znojmo - Viktoria Žižkov 0:1 (0:1)
Branky: 31. Markovič.
ŽK: 32. Schneider, 34. Zapalač, 52. Podzemský (ZNO) - 27. Kučera, 68. Čermák,88. Markovič (ZIZ).

Sestava Znojma: Hrubý - Sukup, Yonov (K), Mička, Šilinger - Zapalač (84. Baláž), Podzemský, Schneider - Krhut (81. Trnovec), Minarech, Kováč (57. Látal)

(2. kolo) Dukla Praha - Vysočina Jihlava 3:1 (1:0)
Branky: 12. a 90(+2). Chigou, 73. Hašek – 85. Šimonek
ŽK: Hašek, Šmíd – Gabriel, Gavrić

Sestava Jihlavy: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Šimáček, Gavrić - Görner, Karlík, Dort – Dolejš (84. Zelinka), Bača (54. Šimonek), Tecl (66. Krutý).

Poslední vzájemné utkání 2. kolo Ondrášovka Cupu v minulé sezóně 1. SC Znojmo - Vysočina Jihlava 2:0
 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies