FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Víkendové výsledky dorostu + úterní dohrávka

V úterní dohrávce se výsledkově zadařilo, když starší dorost porazil Spartu Brno a mladší uhrál se stejným soupeřem bod. Víkendová kola dopadla o něco hůře, podrobnosti čtěte níže.

 
 
 
Úterý 17. 8 2010
Starší dorost A - U 19
1.SC Znojmo - Sparta Brno 1:0 (0:0)
Branka: Jakub
Ž.K. Bula, Sýkora, Peřinka
Sestava: Doleček - Peřinka, Slušný (85. Vítek), Odehnal, Karásek - Šplíchal - Sýkora (72. Beneš), Bula V., Jakub, Chaloupka - Ulrych (64. Šabaka)

Úterní srpnové studené odpoledne mělo na programu dohrávku úvodního kola MSDL. Tým Sparty začal aktovněji a v úvodu střetnutí měl míč na kopačkách častěji, ale poprvé jsme se do šance dostali my. V 6. minutě trefil Ulrych nohy padajícího brankáře a vzápětí vyrazil brankář hostí jasnou šanci Chaloupky na roh. V 16. minutě se poprvé osmělili hosté a tvrdá střela z hranice vápna letěla jen těsně mimo. Ve 22. minutě hlavičkoval nebezpečně vedle naší svatyně brněnský útočník a o minutu později se po standartní situaci dostal k hlavičce stoper Sparty a mířil naštěstí nad bránu Dolečka. Ve 35. minutě si vyměnil míč Ulrych se Sýkorem, Sýkora nachystal míč pro Bulu, ale ten ze slibné pozice netrefil bránu. Ve 45. minutě pozdravil hostujícího brankáře Chaloupka střelou doprostřed.

Do druhé půle vstoupili naši borci s jasným cílem zvýšit důraz a dát vítěznou branku. To se povedlo v 56. minutě. Po faulu na Chaloupku se postavil k přímému kopu Jakub a trefil ke vzdálenější tyči po zemi přesně, 1:0. V 59. minutě přispěchali hosté s možnou odpovědí, zahrávali roh a Doleček vytáhl jasný gól, když bravůrně zlikvidoval hlavičko sparťanského útočníkatočníka. Hosté po této situaci vystupňovali tlak a ten vyvrcholil v 82. minutě penaltou, když Peřinka zahrál v pokutovém území rukou. Doleček se rozhodl, že si čisté konto vzít nenechá a střelu k pravé tyči vyrazil. Do konce utkání se hosté znova a znova pokoušeli o vyrovnání, ale naši chlapci si tři body vzít nenechali.

"Dnešní tři body jsou vydřené a ubojované, jsem za ně rád. Teď je potřeba vyléčit šrámy a připravit se na sobotu, kdy nás čeká Sigma Olomouc" řekl po utkání trenér Miroslav Steinhauser.

Mladší dorost A - U 17
1. SC Znojmo - Sparta Brno 1:1 (0:1)
Branka: Juhaňák Luděk
Ž.K.
Sestava: Bula R. - Hlávka, Honz, Uzel, Kahaj - Otoupal (60. Pham), Nováček, Juhaňák Luděk, Čapoun - Kráčman, Hověz (75. Kropáček)

V první půlce byl soupeř důraznější a chtěl brzy rozhodnout. Skóre se jim povedlo otevřít v 11. minutě, kdy jim vyšlo rychlé přenesení hry. Od této chvíle jsme hráli opatrně a měli jsme strach se porvat o výsledek. Soupeř ještě mohl dále trestat, ale náš brankář Bula mužstvo podržel při dvou samostatných nájezdech. Do poločasu jsme hrozili občasnými brejkovými situacemi Hověze.

Do druhého poločasu nabádel trenér Kotlán k většímu napadání a to se vyplatilo. Po dvou zaváhání hostí se prosadil umístěnou střelou Juhaňák v 55. minutě. U této branky poctivý kus práce odvedl Hověz. To jsme již převzali otěže do svých rukou. V 60. minutě opět Juhaňák mířil osamoceně z malého vápna nad bránu. Na obou stranách ještě byli šance, ale skóre se již nezměnilo.

Sobota 21. 8 2010
Starší dorost A - U 19
1. SC Znojmo - SK Sigma Olomouc "B" 0:4 (0:2)
Ž.K. Ulrych, Bula
Sesatva: Doleček - Peřinka (77. Beneš), Šplíchal, Bula, Karásek - Sýkora (46. Vítek), Jakub, Juhaňák Lukáš (58. Šabaka), Chaloupka - Ulrych, Benda

Do tohoto utkání jsme vstoupili s několika vynucenými změnami v sestavě a na hře to bylo velmi znát. Nutno podotknout, že soupeř vyhrál zcela zaslouženě a kdyby proměnil několik svých nevyužitých šancí, mohl to dopadnout ještě hůře.

Utkání otevřela střela Ulrycha vedle levé tyče. V 8. minutě se prezentovali hosté střelou z dálky, kterou Doleček chytil. Ve 12. minutě mířil olomoucký útočník se slibné pozice vedle Dolečkovy brány. Ve 14. minutě střílel tentýž hráč, tentokrát už velice přesně a to k levé tyči. Hosté se po celou první půli udržovali na naší polovině, ale naštěstí bez efektu. Ve 39. minutě se prosadil po pěkné kombinační akci hsotující kapitán a uklidnil své spoluhráče.

Do druhé půle jsme vstoupili s jednou změnou, ale na hře to nebylo znát. Ve 48. minutě stříleli hosté z blízka do Dolečka, který vyrazil na roh. Ve 49. minutě se do míče z hranice vápna opřel útočník Sigmy a zavěsil přesně pod břevno, 0:3. V 51. minutě chtěl přispěchat s rychlou odpovědí Vítek, ale mířil do rukavic brankáře. V 72 minutě se po centru z kraje hřiště dostal k hlavičce hanácký záložník, ale Doleček byl na místě a jeho pokus vyrazil na bránu. V 79. minutě se po pěkné individuální akci dostal ke střele Ulrych, ale mířil doprostřed. V 81. minutě uzavřel skóre hostujíc hráč, když se po standartní situaci dostal nejrychleji k míči, 0:4.

"Dnes nás soupeř jednoznačně přehrál, naši sestavu postihlo několik vynucených změn a tým se s tím nedokázal vyrovnat. Hosté vyhráli zaslouženě a nám nezbývá než jim sportovně poblahopřát" pronesl po utkání vedoucí mužstva Zdeněk Barteis.

Mladší dorost A - U 17
1. SC Znojmo - SK Sigma Olomouc "B" 0:2 (0:0)
Ž.K. Bula R.
Sestava: Bula R. - Hlávka (65. Kropáček), Honz, Uzel, Kahaj (60. Kahaj) - Otoupal (55. Hrazdílek), Nováček, Juhaňák Luděk, Čapoun - Kráčman, Hověz (77. Zvěřina)

Od úvodního hvizdu byla znát fotbalovější vyzrálost hostů. Nejen technicky ,ale i výškově nás jasně předčili. I když bylo mužstvo hostí složeno kompletně z ročníku 1995 (o rok mladší), výškově se blížila Janu Kollerovi. Přesto jsme se nezalekli a snažili jsme se o hluboké napadání. To nám přinášelo ovoce v podobě šancí. Největší šance měl ve 14. minutě a 20. minutě Hověz, kterého vychytal brankař Neuer zmenšením střeleckého úhlu. V 23. minutě již Čapoun hostujícího brankaře překonal, k naší smůle míč zastavila tyčka. Ve 27. minutě opět Čapoun v dobrá šanci vystřelil vedle. Soupeř ztroskotával na dobře zkoordinované obraně, kterou dirigoval brankář Bula.

Ve druhém poločase se soupeř snažil hrát více po stranách. Jediné šance si vytvářel z rohových kopů. Po rohu z 57. minuty využili hosté výškové převahy a zahráli nastoupaný roh, po odraženém míči jsme měli jednoduše vyřešit situaci. Větším důrazem se podařilo hráčům Olomouce otevřít skóre. Ještě jsme se pokusili vyrovnat. Podpořili jsme útok ještě o jednoho hráče, ale bohužel hosté využili naše oslabení defenzívy. Po nakopnutém míči v 67. minutě se hostující útočník hlavou nemýlil a uzavřel skóre zápasu na 2:0 ve prospěch olomoucké Sigmy.

Neděle 22. 8 2010
Starší dorost B - U 18
MSK Břeclav "B" - 1. SC Znojmo "B" 3:0 (1:0)
Ž.K. Šabaka
Sestava: Šturala - Bock, Honz, Vítek, Beneš - Čapoun, Juhaňák Luděk, Juhaňák Lukáš, Kocián - Šabaka, Kazdera

Úvod utkání pro nás nezačal dobře, v 9. minutě po hrubé chybě Beneše domácí vedli 1:0 brankou Wolfa. V dalším průběhu první půle nedošla k žádným brankovým příležitostem. Začátek druhé půle patřil opět břeclavským, když Sekundo využil opět nekoncetrovanost v našich obranných řadách a zvýšil na 2:0. V 76. minutě zahrál Šabaka rukou a standartní situaci proměnil Rybár a uzavřel na 3:0. V 78. minutě mohl jěště upravit výsledek Kazdera, ale z vyložené brankové příležitosti přestřelil. Vítězství břeclavských bylo zcela zasloužené.

Mladší dorost B - U 16
MSK Břeclav "B" - 1. SC Znojmo "B" 2:3 (2:1)
Branky: Novák, Le Minh, Hrazdílek
Ž.K. Ošmera. Le Minh
Sestava: Chmela - Vrbka, Ošmera, Kolegar, Buriánek - Vala (55. Nehyba), Hrazdílek, Šišlák (41. Kunst) - Novák, Pospíchal (63. Le Minh), Hájek (41. Zvěřina)

První vážnější situaci jsme si vypracovali my, když po úniku Pospíchala nastřelil ve vyložené pozici Vala domacího branícího hráče. Břeclavští z první vážnější situace skórovali, když míč za obranu dokázal domací útočník proměnit v branku. V zápětí na to se po odraženém míči po standartní situaci radovali domácí podruhé. Naše snížení přislo po akci Hájka s Novák, když druhý jmenovaný dopravil míč do sítě. Do konce poločasu jsme jěště po pěkné akci orazítkovali tyč a ve slibné pozici přestřelil Pospíchal.

Do druhé půle jsme vstoupili se dvěma změnami. Domácí bránili jednobrankový náskok a to se jim nevyplatilo. Naši borci se snažili dlouhými míči uspět, ale to se nedařilo. Za zmínku stojí střla Kunsta, která těsně minula domácí svatyni. V 75. minutě vyrovnal "žolík" Le Minh a o dvě minuty později střelou z hranice velkého vápna dal vítězný gól kapitán Hrazdílek.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies