FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Za prolomením střelecké smůly vyráží Znojmo do Třince

Za prolomením střelecké smůly vyráží Znojmo do Třince Z n o j m o - V pátém kole druhé ligy zajíždí Znojmo na půdu doposud čtyřbodového, jedenáctého Třince. Znojmu se tak nabízí další možnost rozvlnit poprvé druholigovou síť a vydolovat z hostující půdy i nějaké body.

 
 
 

Klidné vody druhé ligy? – FK Třinec

Fotbalový klub je v Třinci tak trochu ve stínu svého slavnějšího hokejového kolegy a posledních několik roků strávil v druhé lize a MSFL. Přitom se Třinec může pyšnit účastí i v nejvyšší lize, ale to už je opravdu hodně dávno. Celkem to bylo šest sezón, z nichž tou úplně nejlepší byla 1970/71, kdy se Třinec umístil na desátém místě. Novodobá historie se, jak už jsem se zmínil, váže především ke druhé lize. V sezóně 1993/94 byli dokonce Třinečtí blízko postupu, ale nakonec skončili čtvrtí o šest bodů za druhým Benešovem. V dalších letech už to nebylo zdaleka tak slavné, vyjma pátého místo se Třinec postupně tabulkou propadal hlouběji a hlouběji. Vše nakonec vyústilo v ročníku 2000/01 posledním místem a sestupem do MSFL, kde pobyl Třinec pět sezón, než se opět vyškrábal do druhé ligy. V druhé nejvyšší soutěži má zatím účinkování vzestupné tendence - 13. místo, 10. místo a poté dvakrát místo deváté. V Třinci například odehrál dvě sezóny i Libor Sionko, který je spojený i s historií znojemského celku.

Co mají Znojmo a Třinec společného? Produktivitu!

Třinec má obdobné potíže jako naši fotbalisté, tou potíží je nízká produktivita. Třinec zatím dokázal vstřelit jen jednu branku, která jim však dokázala přihrát tři body v utkání s Hlučínem. Bylo to hned v prvním kole a od té doby jako když utne. Přišla prohra s Varnsdorfem 2:0, remíza s Vlašimí 0:0 a prohra na Julisce s favorizovanou Duklou 2:0. Jedno se z toho dá dobře vypozorovat, dva domácí zápasy - 4 body, dvě venkovní utkání - 0 bodů. Na Třinec chodí v domácích utkáních pravidelně přes 600 diváků a ti budou chtít proti trápícímu se nováčkovi ze Znojma vidět úspěch, shovívavost se v tomto případě moc od třineckých fanoušků čekat nedá. FK hrát na remízu zřejmě rozhodně nebude.

Se Sieglem vpřed

Kádr prošel před začátkem sezóny několika změnami. Tou hlavní byla výměna trenérského dua. Jiřího Nečeka a Karla Kulu nahradili Patrik Krabec z Vítkovic a Miloš Koloničný z Nýdku. Co se týká hráčských změn, do týmu přišel z Jihlavy na hostování znojemský odchovanec Tomáš Cihlář. Taktéž na hostování přišel z Ústí nad Labem Pavel Karlík a také v momentální době největší jméno v třinecké sestavě Patrik Siegl z rakouského Kapfenbergu. Po přestupu pak posílili Třinec Martin Surynek ze Sparty Brno a Daniel Rehák z Liberce. Naopak tým opustili Hrldlovič a Kobylík (konec hostování, Sigma Olomouc), Matůš (konec hostování, Slovácko), Radek Szmek (na hostování, Slovácko). Martinčíkovi vypršela smlouva a Eismann zkouší štěstí v polském Sandecja Nowy Sacz.

Třinec se spoléhá na kvality nigerijského útočníka Ebuse Onuchukwa, který je také jediným střelcem Třince v této sezóně. Afričan má solidní bilanci 17 utkání/9 gólů. V kádru jsou však i jiní kvalitní fotbalisté, kteří se však neprosazují tak, jak by si trenérské duo přálo. Hodně se samozřejmě čeká od zkušeného Patrika Siegla, jenž měl zatím možnost odehrát jen jedno utkání. Prim v záloze pak hraje duo Maliř, Ceplák, to zatím nevynechalo ani minutu. Stejně jako obránci Kuděla a Rehák.

Patrik Siegl, fotbalista s brněnským srdcem

Pamatujete na sezónu 1994/95? Kolomozaník, Samek, Zbončák, ale také Patrik Siegl v tomto ročníku MSFL oblékal znojemský dres a nejen to, dokonce vstřelil během své voojny ve Znojmě šest branek, což bylo společně s Přibylem nejvíce v celém týmu. Patrik Siegl se narodil 26. února ve Šternberku a kariéru načal v Uničově a postupně vystřídal několik týmu - Vítkovice, Znojmo, Boby Brno, Sigmu Olomouc, Jahn Gerensburg (Německo), znovu Brno, Kapfenberg (Rakousko) a nyní tedy Třinec. Patrikova fotbalová léta jsou ale nejpevněji svázána s Brnem, kde strávil nejvíce ligových sezón. Dohromady má na kontě 352 ligových startů a 36 branek. Šternberský rodák také nakoukl do české jedenadvacítky, kde v sezóně 1996/97 odehrál devět utkání a vstřelil tři branky.

Znojmo na čekané

Znojmo zatím marně čeká na první branku i první body, obě věci nepřišly ani v zápase s Mostem, a tak v kolonce body a góly stále zůstává nula a začíná jít opravdu do tuhého, pokud by měl tento stav pokračovat raději ani nedomýšlet následky. V minulém utkání chyběl distancovaný Podzemský, kterému vypršel trest a v Třinci bude k dispozici. K dispozici by měli být i v minulém týdnu zraněný Krhut a nemocný Sukup. Naopak po duelu s Mostem má problémy s kotníkem Hříbek a u něho je tedy velký otazník u jeho případného startu. Třinec stejně jako Znojmo branky nedostává, ale také jich moc nedává. Trenéru Znojma Bohumilu Smrčkovi se těžko vysvětlovalo, jaktože se jeho svěřenci ještě neradovali z branky: „To je těžké. Pořád je nám to omíláno o hlavu a hráči to určitě hodně řeší. Potřebujeme dát jeden gól, kterým bychom všechno zlomili. Věřím, že přijde brzy,“ vyjádřil se k situaci lodivod SC pro Znojemský Deník.

Vzájemná utkání

Znojmo i Třinec se v nedávné době potkávaly v MSFL a žádný z týmů neměl v celkové bilanci výrazněji navrch. Dvakrát se radoval z výhry Třinec, jednou Znojmo a v třech případech skončilo utkání remízou. Poslední vzájemný duel sehrály oba celky 27. Května 2006 v 27. kole MSFL. Na domácí půdě tehdy vyhrál Třinec 4:2, což je vzhledem ke střelecké statistice dnešního třineckého i znojemského mužstva poměrně nepředstavitelná gólová nadílka.

26.10.2003 MSFL	/13. kolo/  1. SC Znojmo - Třinec 2:3
29.05.2004 MSFL	/27. kolo/  Třinec - 1. SC Znojmo 0:0
12.09.2004 MSFL	/5.  kolo/  1. SC Znojmo - Třinec 2:2
09.04.2005 MSFL	/20. kolo/  Třinec - 1. SC Znojmo 1:1
30.10.2005 MSFL	/12. kolo/  1. SC Znojmo - Třinec 1:0
27.05.2006 MSFL	/27. kolo/  Třinec - 1. SC Znojmo 4:2

Poslední zápasy

(2.liga, 4. kolo) FK Dukla Praha - FK Fotbal Třinec 2:0 (2:0)
Branky: 42. Chigou, 44. Svatonský.
ŽK: Siegl, Chlebek (oba Třinec).

(2.liga, 4. kolo) 1. SC Znojmo - FK Baník Most 0:1 (0:1)
Branky: 36. Hofmann.
ŽK: 57. Helebrant, 81. Yonov (ZNO) - 31. Rosendo, 82. Christof (MST).

Utkání začíná pro znojemského diváka netradičně už v sobotu v 10:15. K dispozici bude z Třince již tradičně podrobný on-line přenos.
 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies