FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Dorost o víkendu a středeční předehrávka

Ve středu jsme hrubě propadli v Kroměříži, když jsme si odvezli dohromady deset branek jako příděl (starší 0:4, mladší 0:6) a z víkendových výsledků stojí za zmínku překvapivý bod z Baníku či přestřelka mladšího dorostu. Čtěte podrobnosti.

 
 
 
Středa 25. 8. 2010
Starší dorost A - U 19
SKH Slavia Kroměříž - 1. SC Znojmo 4:0 (3:0)
Ž.K. Bula, Chaloupka, Slušný
Č.K. Bula, Bock
Sestava: Doleček - Peřinka (70. Beneš), Slušný, Šplíchal (18. Vítek), Karásek - Bock, Jakub, Bula V., Chaloupka (55. Šabaka) - Benda, Ulrych

Uprostřed týdne jsme zajížděli k utkání do Kroměříže a všichni jsme doufali, že bychom mohli urvat nějaké body, ale opak byl pravdou. V úvodu a to hned ve 3. minutě se domací ujali vedení po chybě ve středu obrany a dorážkou do prázdné branky. Ve 23. minutě se Doleček zapotil, když vytěsnil šanci kroměřížských na roh. Ve 43. minutě zvýšil Budín po standartní situaci na 2:0 ve prospěch domácích. Ve 45. minutě podnikli domácí útočnou akci a zvýšili na 3:0.

Druhou půli jsme začali lépe, když Jakub v 51. minutě vystřelil z přímého kopu a brankář domácích vytáhl na roh. V 56. minutě si na standartní situaci naskočil Slušný, ale těsně minul bránu. V 61. minutě přišlo vyloučení Buly po druhé žluté kartě. V 82. minutě uzavřeli slávisté z Kroměříže na 4:0, když si útočník zpracoval těžký míč a podél Dolečka mířil na správné místo. V 84. minutě se nechal absolutně nesmyslně vyloučit Bock po zákroku na domácího hráče.

"Domácí vyhráli zcela zaslouženě. Dnes jsme neztratili jen body, ale i dva vyloučené a to je velká nedisciplinovanost." řekl po utkání trenér Miroslav Steinhauser.

Mladší dorost A - U 17
SKH Slavia Kroměříž - 1. SC Znojmo 6:0 (1:0)
Ž.K. Juhaňák Luděk
Sestava: Bula R. - Hlávka, Honz, Uzel, Kahaj (55. Pham) - Otoupal (72. Vrbka), Nováček, Juhaňák Luděk, Čapoun - Kráčman, Hověz (62. Kropáček)

V utkání jsme měli jít do vedení a uklidnit se, ale paradoxně v první půli udeřili domácí a druhou půli si otevřeli střelnici. V 8. minutě trefil Hovež v dobré příležitosti vybíhajícího brankáře. Ve 25. minutě se po standartní situaci ocitl v šanci Juhaňák, ale nekrytý hlavou mířil nad branku a toto zaváhání potrestali o minutu později domácí a šli do vedení 1:0.

Druhá půle začala dobře pro kroměřížské a celá se i dobře vyvíjela. Ve 42. minutě proklouzla střela pod tělem Buly, 2:0. V 54. minutě podnikli domácí rychlý brejk a zakončili ho brankou, 3:0. Akce jak přes kopírák té předešlé a 4:0. V 71. minutě se po rychlém brejku dostal odražený míč k záložníkovi domácích a ten zvýšil na 5:0. V 78. minutě si domácí ještě zakombinovali a uzavřeli na 6:0.

Sobota 28. 8 2010
Starší dorost A - U 19
FC Baník Ostrava "B" - 1. SC Znojmo 0:0 (0:0)
Ž.K. 0
Sesatva: Doleček - Peřinka, Slušný, Honz, Karásek - Vítek (79. Juhaňák Luděk) - Chaloupka, Jakub, Ulrych (18. Čapoun, 89. Kráčman), Benda - Šabaka

Utkání se hrálo v Bohumíně na mokrém trávníku. První zajímavý moment se stal ve 13. minutě, když likvidační zákrok na Ulrycha, který musel střídat a byl odnesen na nositkách potrestal rozhodčí pouze žlutou kartou. Domácí Baník útočil, ale k vážnější situaci se nedostal a zbytek pochytal Doleček. Ve 39. minutě přihrál pěkně Jakub na Bendu a ten vystřelil těsně vedle pravé tyče.

Druhá pětačtyřicetiminutovka začala střelou Vítka ve 48. minutě doprostřed. 62. minuta patřila Dolečkovi, prvně vyškrábl na roh utěšenou střelu a z následného rohu byl při hlavičce na místě. V 64. minutě netrefil Šabaka po standartní situaci bránu. V 70. minutě pěkná útočná akce domácích, ale útočník Baníku trefil dobře postaveného Dolečka.

"S bodem jsem absolutně spokojený. Máme problémy v sestavě a dnes se zranil další a to Ulrych. Dnes jsme se jasně přesvědčili, že hrát se dá s každým a v jakékoliv sestavě." řekl po utkání vedoucí mužstva Zdeněk Barteis.

Mladší dorost A - U 17
FC Baník Ostrava "B" - 1. SC Znojmo 7:1 (3:0)
Branka: Hověz
Ž.K. 0
Sestava: Hél - Hlávka, Juhaňák Luděk, Uzel, Kahaj - Kráčman, Nováček, Kolegar, Pham - Hájek, Hověz

Domácí začali svižně a ve 3. minutě se po dobře vhozeném autu dostali do vedení. V 11. minutě se ze třiceti metrů trefil záložník Baníku. Poločas skončil 3:0, když Kahaj fauloval ve velkém vápně a ostravští penaltou nepohrdli.

Na začátku druhé půle zvýšili domácí na 4:0. V 56. minutě to bylo už bylo 5:0. Poté se během krátké doby prosadili baníkovští dvakrát a bylo to už 7:0. V 75. minutě kosmeticky upravil Hověz a je zatím jediným střelcem v této sezóně, když vstřelil všechny čtyři branky našeho mužstva.

Neděle 29. 8 2010
Starší dorost B - U 18
1. SC Znojmo "B" - FC Dosta Bystrc 3:3 (1:1)
Branky: Benda 2, Šabaka
Ž.K. Karásek, Vítek, Sýkora
Sestava: Svatuška - Peřinka, Karásek (46. Honz), Vítek, Beneš - Čapoun, Nováček, Kocián, Sýkora (57. Jakub) - Šabaka, Kazdera (57. Benda)

První vážnější okamžik se udál v 11. minutě, když vystřelil Nováček a brankář hostí vyrazil na roh. Ve 22. minutě se hosté dostali do vedení, když Beneš změnil směr střely na jinou stranu než skákal Svatuška. Ve 24. minutě bleskově odpověděl Šabaka, když využil chybu v obraně Bystrce.

Úvod druhé půle patřil hostům. V 51. minutě po nedorozumění obrany a brankáře dorážel do odkryté branky hráč brněnské Bystrce. V 58. minutě zvýšili hosté na 3:1, ale naši borci se dokázali zvednout. V 62. minutě se prosadil Benda a snížil na 2:3 z pohledu znojemských. V 79. minutě se po centru Čapouna prosadil i podruhé Benda a dokonale splnil roli "žolíka".

Mladší dorost B - U 16
1. SC Znojmo "B" - FC Dosta Bystrc 5:4 (2:3)
Branky: Novák 2, Pospíchal, Kunst z pen., Hájek z pen.
Ž.K. Pospíchal
Sestava: Hél - Kunst (65. Binder), Ošmera, Kolegar, Buriánek - Nehyba (41. Vala), Hrazdílek, Vrbka (50. Zvěřina) - Novák (41. Hájek), Pospíchal, Le Minh

První branku vstřelil po hezké přihrávce Hrazdílka v 10. minutě Novák. V 16. minutě zahrál Novák standartní situaci přesně jak se má a míč nikým netečován skončil až v síti na zadní tyči. Ve 22. minutě se náhodný míč z kraje hřiště dostal až do prostoru před bránu a útočník hostí ho ve skluzu uklidil do brány. Ve 33. minutě ztratil míč Nehyba, Ošmera prohrál osobní souboj a samostatný únik útočník Bystrce proměnil pod padajícím brankářem Hélem. Ve 38. minutě se po hrubé chybě a špatné domluvě obrany míč dostal na hranici deseti metrů a hostující záložník s ním naložil gólově a uzavřel poločasové skóre na 2:3.

Na začátku druhé půle se málem prosadil nově příchozí hráč Hájek, když nevyužil vysunutí od Le Minha. Ve 45. minutě propadl míč opět za naše stopery, Hél skákající míč netrefil a útočník bystrckých zasunul nikým neatakován do prázdné branky. V 50. minutě se po faulu na Hájka postavil k penaltě Kunst a střelou doprostřed snížil na rozdíl jediné branky. V 53. minutě si vybral slabou chvilku i brankář hostí, když podskočil náhodný nákop na jeho bránu a míč uklidil do sítě Pospíchal. V 55. minutě se povedl obrat dokončit, ve vápně se dravě cpal k míči Pospíchal, který byl stažen a následnou penaltu proměnil bezpečně Hájek. V 77. minutě jsme ještě kopali jeden pokutový kop, když byl faulován Zvěřina, ale Vala netrefil bránu. Utkání se poté dohrálo ve vyhroceném závěru a ve velkém tempu.

"Zápas jsme začali dobře a vedli 2:0, ale poté jsme nepochopitelně vyklidili pozice a nechali soupeře otočit už na 2:4. Je pro mě dobré zjištění, že tým dokázal podruhé v řadě otočit zápas v němž jsme prohrávali o dvě branky. A to špatné zjištění je naše obranná fáze a spolupráce mezi brankářem a obránci, ale chyb tam bylo mnohem více i v ofenzivní fázi." pronesl po utkání jeden z trenérů Miroslav Paul.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies