FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Seriál rozhovorů mládežnických trenérů, 3. část

V zimní přestávce jsme pro Vás připravili několik rozhovorů s trenéry mládeže a budeme je Vám postupně nabízet. Každý trenér bude postupně odpovídat na dvanáct otázek.

 
 
 

Třetí část našeho seriálu je poněkud pesřejší, jelikož odpovídají dva trenéři. Oba jsou hlavními trenéry dorostenecké kategorie U16. Zdeněk Mička(1987) a Miroslav Paul(1988). Zdeněk Mička je odchovancem našeho klubu a platným hráčem našeho áčka ve druhé lize. Miroslav Paul je taktéž odchovanec, ale nyní působí jako hráč v divizních Tasovicích.

1.Jak jste či nejste spokojen s uplynulou podzimní části soutěže?

Paul: Výsledkově jsme to zvládli, ale některé zápasy nám ukázaly, že herně nám to stále skřípe. Na zlepšení hry pro oko diváka máme zimní přípravu.

2.Který zápas Vám nejvíce utkvěl v paměti a proč?

Paul: Mně osobně domácí zápas s Bystrcí. Vedli jsme 2:0, poté o poločase prohrávali 3:2 poté dokonce 4:2 a nakonec jsme utkání zvládli a otočili na 5:4.
Mička: U mě je to stejné…oba víme proč :-)

3.Kolikrát týdně a jak v sezóně trénujete?

Paul: 4x týdně, 1x v týdnu máme výběh do terénu, 2x v týdnu hřiště, 1x v týdnu se zaměřujeme na rychlost, sílu, koordinaci a podobné věci.

4.Měli jste nějaké problémy se sestavou?

Mička: Kádr jsme měli dostatečně široký, proto jsme měli jen příjemné starosti se sestavou.

5.Čeho si na mužstvu nejvíce vážíte?

Mička: Před sezónou přišlo do mužstva celkem dost nových tváří a pro mě je překvapení, že si to dokázalo tak rychle sednout a pozice v tabulce je taková jaká je.
Paul: Zápasy, které se pro nás nevyvíjely příjemně jsme dokázali strhnout na svou stranu.

6. V čem vidíte největší nedostatky a problémy?

Mička: Jednoznačně tréninkové plochy.
Paul: V dnešní době je problém přesvědčit šikovné hráče z nižších soutěží jít hrát do našeho klubu.

7.Kolik červených karet jste posbírali?

Mička: Myslím, že jednu. Co na to kolega?
Paul: Já myslím, že žádnou a za tím si stojím :-)

8. Jak se hráči připravují na jaro?

Mička: Snažíme se, aby příprava byla pestrá. Kluci si vyzkoušeli aerobik, spinning, chtěli jsme i plavaní, ale nakonec se to nepovedlo uskutečnit. Jinak probíhá podobně jako vždy, využíváme umělou trávu, tělocvičnu, tartan a terén.

9.Zúčastníte se nějakých zimních turnajů?

Paul: Turnaj jsme hráli v prosinci v rakouském Hollabrunu a skončili jsme předposlední!!! Jinak od konce ledna až do prvního mistrovského utkání jsme naplánovali každý víkend přípravné utkání. Hrajeme převážně s ročníkově staršími.

10.Váš plán na jarní část sezóny, případně dlouhodobější výhled do budoucna?

Mička: Budeme se snažit udržet naše postavení v tabulce, zlepšit tvář naší hry a zapracovat některé hráče do našeho systému hry.
Paul: Chtěli bychom kluky na jaře připravit na příští ročník do dorostenecké ligy, aby byli odolnější a psychicky vyspělejší na náročnější fotbal.

11. Zvažujete nějaké doplnění kádru pro jaro?

Paul: Skončil Ošmera a Buriánek, Kunst je dlouhodoběji mimo, proto bychom chtěli doplnit mužstvo o dva až tři hráče, které máme vyhlédnuté.

12.Kde nejraději hrajete a která hřiště (či prostředí, zázemí apod.) nemáte příliš v lásce?

Mička: Nemám rád jednoznačně Bystrc a Břeclav, nikoli zázemím, ale tým jako takový. Hezké zázemí je v Hodoníně. Nejhorší zkušenost mám jednoznačně s hřištěm na Pastrnkově v Brně, kdy jsme hráli s Židenicemi.
Paul: Bystrc mně také nikdy moc nepřirostla k srdci. Útulný stadion je v Mutěnicích a samozřejmě naše hřiště na Čafce.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies