FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

PřeMostí Znojmo důležitou překážku?

PřeMostí Znojmo důležitou překážku? Z N O J M O - První liga má sice reprezentační přestávku, druhá nejvyšší fotbalová soutěž však oddech nemá. Už v sobotu se znojemští fotbalisté vydají ulovit důležité body do Mostu, a že body potřebují, o tom se nemá cenu zmiňovat. Cíl je jasný, dostat se z patnácté pozice opět výše.

 
 
 

Složité časy fotbalového Mostu

Bývalý prvoligový tým neměl na podzim příliš důvodů k radosti. Ne úplně povedená první půle sezóny znamenala pohyb ve spodní části tabulky a nebezpečné hranici sestupu. Most však musel řešit i starosti mimo trávník. Klub se potýkal s dluhy a spekulovalo se, že má velké problémy. Ty však byly zatím zažehnány a Baník se může opět soustředit jen na fotbal. Potěšil ho určitě i fakt, že se mohl z provizorního útočiště přesunout opět na Fotbalový stadion Josefa Masopusta.

Ale zpět k dění na hřišti. Vstup do jara se Mostu poměrně povedl. Úvodní domácí výhru nad Karvinou sice vystřídala prohra ve Vlašimi, v poslední kole si však Baník poradil se zoufalým Hlučínem a začal si budovat velmi solidní náskok před sestupovými pozicemi. Most je na dvanáctém místě s třiadvaceti body a s náskokem sedmi bodů na patnácté Znojmo. Právě nadcházející vzájemný duel tak bude v jistém slova smyslu klíčový. Pokud vyhraje Most odpíchne se daleko od sestupových vod, naopak pokud vyhraje Znojmo, Baník bude muset být stále v pozoru.

V Mostě nic jiného než tři body neberou. "Budeme se tlačit za třemi body. Chceme doma jednoznačně naplno bodovat a strašně by nám pomohlo, kdyby nás přišlo podpořit co nejvíce fanoušků," prozradil pro klubový web fkbm.cz asistent trenéra Stanislav Hofmann. "Budeme se tlačit za třemi body. Chceme doma jednoznačně naplno bodovat a strašně by nám pomohlo, kdyby nás přišlo podpořit co nejvíce fanoušků."

V Zimě takřka beze změn

Zimní přestávka nepřinesla v kádru Mostu takřka žádné změny. Jediným odchodem byl útočník Patrick Oboya, který se stěhoval na půlroční hostování to Třince, kde už stihl zaznamenat jednu branku. Pro Baník tak může být velkou výhodou, že kádr zůstal pohromadě. V obraně vyčnívá důrazný Francouz Kevin Lafrance. O góly se v ofenzívě starají Petr Jendruščák (3 branky) a Makedončan Zoran Danoski (viz. foto) (3 branky). Nic se nezměnilo, Most stále spoléhá na početnou cizineckou legii, která už se stala v Baníku za poslední roky koloritem.

Mostečtí trenéři se budou muset v sobotu obejít bez zraněného stopera Bohaty. Pro žluté karty pak nemůžou do duelu naskočit Karel Franěk se Sergejem Rusetskim, jenž by stejně do utkání nezasáhl, protože byl nominován do reprezentace Běloruska "21" k zápasu proti ČR. Jinak je kádr kompletní.

První vyhrání z kapsy vyhání?

Znojmo v dalších dvou zápasech nenavázalo na úspěšný jarní vstup a vyšlo bodově naprázdno. Ani proti Žižkovu, ani proti Jihlavě nebylo horší, jenže v obou případech se radoval soupeř. Hodně krutý byl především poslední domácí zápas s Jihlavou. Jihomoravané měli více ze hry, branky však stříleli hosté a nakonec domácím utržili těžký direkt v podobě výsledku 0:4. To však musí hráči hodit za hlavu a plně se soustředit na Most, jde totiž do tuhého.

Díky neúspěchu v minulém kole Znojmo spadlo o skóre na sestupovou patnáctou příčku a čím dál více se rýsuje souboj o záchranu jen mezi Znojmem a Kladnem. Může to být však i jinak, ovšem jen v případě, že naši fotbalisté zvítězí v Mostě. Bodová propast, která se vytvořila by se tak trochu smrskla. Na třináctou Čáslav Znojmo momentálně ztrácí šest bodů, na Most sedm.

Jihomoravanům bude proti Mostu stále chybět Václav Vašíček, který si na Žižkově zlomil lícní kost. Tato ztráta je opravdu nemilá, protože Vašíček měl být hlavním střeleckým tahounem.

Na podzim

Pátek 13.8.2010 / Znojmo - Most 0:1 (0:1)
Branky: 36. Hofmann.
ŽK: 57. Helebrant, 81. Yonov - 31. Rosendo, 82. Christof.

1. SC Znojmo: Hrubý - Hříbek (62. Lukáš), Yonov (K), Helebrant, Šilinger - Šichor (67. Schneider), Vavřík, Zapalač - Látal, Minarech, Kováč (81. Trnovec)

FK Baník Most: Paleček (K) - Jedinák, Knakal, Lafrance, Hofmann (70. Christof), Rosendo, Schut, Bednář, Jendruščák (80. Frnoch), Franěk (56. Rusetski), Bohata.

Poslední zápasy

Znojmo 0:4 (0:1)
Branky: 25. Dort, 75. Görner, 85. Dort (pen.), 86. Tecl.
ŽK: 82. Lacko, 85. Yonov - 9. Gába, 10. Šimáček, 43. Kopic, 60. Dort, 62. Görner, 70. Da Silva.

1.SC Znojmo: Šustr - Sukup (80. Podzemský), Yonov (K), Mička, Kazár (75. Trnovec) - Hříbek, Lacko, Nepožitek, Hnaníček, Krhut (63. Krajičič) - Kováč.

Hlučín – Most 1:2 (0:1)
Branky: 48. Bogdaň – 40. a 62. Bednář.
ŽK: Žondra, Bogdaň, Bartošák – Franěk, Rusetski.

FK Baník Most: Paleček – Jendruščák, Běloušek, Lafrance, Knakal – Rusetski (90. Černý), Jedinák, Hofmann, Schut, Bednář (79. Christof) – Franěk (62. Frnoch).
 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies