FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Seriál rozhovorů mládežnických trenérů, 5.část

V zimní přestávce jsme pro Vás připravili několik rzhovorů s trenéry mládeže a budeme je Vám postupně nabízet. Každý trenér bude postupně odpovídat na dvanáct otázek.

 
 
 

Další rozhovor jsme pořídili s trenérem U14. Tím je Lešek Virgler (1985), je odchovancem našeho klubu a až do mužské kategorie neokusil jiný dres než ten znojemský, nyní hraje nižší soutěž na okrese Znojmo. Zde máte jeho postřehy.

1.Jak jste či nejste spokojen s uplynulou podzimní části soutěže?

S podzimní částí soutěže být spokojení nemůžeme. Co se týče výsledků, tak ze 13 zápasů jsme vyhráli jen dva, další dva jsme remizovali a ostatní prohráli. U některých hráčů nám chybí týmová soudržnost, větší koncentrovanost v zápasech a disciplinovanost. Naopak někteří hráči se po technické stránce a svojí šikovností dokáží vyrovnat o rok starším soupeřům a radost nám dělá i velké zlepšení některých jednotlivců.

2.Který zápas Vám nejvíce utkvěl v paměti a proč?

Kluci nás nejvíce překvapili v zápase s FC Zbrojovka Brno C, kde hlavně bojovností vytěžili bod za výsledek 1:1.

3.Kolikrát týdně a jak v sezóně trénujete?

Trénujeme 3x týdně. Většina kluků má i dopolední tréninky ve sportovních třídách. V přípravě nechybí kondiční tréninky. Momentálně je náplní tréninků práce s míčem, střelba, kombinace, rychlost, koordinace.

4.Měli jste nějaké problémy se sestavou?

V přípravě je špatná docházka na tréninky některých hráčů, ať už z důvodů nemoci, školy, dovolených či nezodpovědnosti některých hráčů. Tréninků se účastnil pravidelně malý počet žáků. Proto momentálně trénujeme společně U13. V zápasech se sestavou problémy nejsou díky vzájemné spolupráci s trenéry dalších ročníků, kteří své hráče do zápasů doplňují. Náš tým se skládá z 15-ti hráčů, tři z nich jsou součástí U15.

5.Čeho si na mužstvu nejvíce vážíte?

Jak už jsem říkal, tak šikovnost a individuální zlepšení jednotlivců a nechybí chuť některých hráčů poprat se o body většinou se silnějším soupeřem.

6. V čem vidíte největší nedostatky a problémy?

Vzhledem k počtu mládežnických týmů ve Znojmě je problémem nedostatek tréninkových ploch. Ideální by bylo ještě jedno travnaté hřiště. A co se týče našeho týmu, tak špatná tréninková morálka a docházka některých hráčů. Ale bohužel se většinou jedná o kluky, kteří navštěvují jiné školy a tréninky nestíhají.

7.Kolik červených karet jste posbírali?

Jednu, v poslední minutě s FC Zbrojovkou Brno C.

8. Jak se hráči připravují na jaro?

V přípravě jsme hráli na turnaji v Jevišovicích a zápasy s Třebíčí B a Bohunicemi. Většina hráčů v zápasech obstála a předběžně víme, jaké jsou jejich možnosti, dovednosti a schopnosti. Víme, co od každého očekávat.

9.Zúčastníte se nějakých zimních turnajů?

V přípravě jsme se účastnili dvou halových turnajů s výsledky: 1. místo a 4. místo. Na dalším turnaji (na umělé trávě v Jevišovicích) opět kluci podali dobré výkony s týmy Tasovic, Jevišovic, Moravských Budějovic, Ivančic a Jaroměřic n/R. Zde skončili třetí.

10.Váš plán na jarní část sezóny, případně dlouhodobější výhled do budoucna?

Prvořadým plánem je fotbalový rozvoj hráčů ročníku ’97, jejich týmové soudržnosti, taktického myšlení, individuální techniky, kombinační hry a dalších fotbalových dovedností. Myslíme si, že v našich silách by mělo být uhrát na jaře patnáct bodů.

11. Zvažujete nějaké doplnění kádru pro jaro?

Kádr nijak posilovat nebudeme, hráči budou v zápasech doplňováni z U15 a U13.

12.Kde nejraději hrajete a která hřiště (či prostředí, zázemí apod.) nemáte příliš v lásce?

Ohledně protivníků problémy nemáme nikde s nikým. Stejně tak oblíbeného soupeře také nemáme.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies