FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Jak se popasuje slepená sestava s rozjetým Třincem?

Z N O J M O - Velmi těžký oříšek čeká na Znojmo v nedělní podvečer. Na jih Moravy přijede ve formě hrající Třinec, což by nebylo tak nejhorší. Znojemským se však rozpadla sestava, a to především v obranných řadách, přijdou tak na řadu četné improvizace. Naši fotbalisté však dokáží bojovat za každé situace, což předvedli i proti Mostu. Pojďte je tedy v co největším počtu podpořit v těžké chvíli.

 
 
 

Rozjetý jarní vlak - FK Fotbal Třinec

Třinec žije momentálně hlavně hokejem, což je logické, protože Oceláři bojují o mety nejvyšší a semifinálová dramatická série se Slavií je ostře sledovaná. V posledních dnech, však co se týká úspěchů, nejsou pozadu ani fotbaloví kolegové. V minulé sezóně skončil Třinec devátý a v páté sezóně v 2 lize od postupu jde vidět jednoznačný výkonnostní progres. Na podzim se Slezané ještě potýkali s průměrnými výkony, od listopadového příchodu nového trenéra Lubomíra Luhového ovšem ani jednou Třinec nepoznal hořkost porážky. Bývalý vynikající československý fotbalista a reprezentant udělal z týmu jednoho z černých koní celé soutěže a nyní můžeme říct, že i jednoho z kandidátů na postup o patro výše. Výherní série už čítá devět zápasů a zvlášť vstup do jara měl Třinec impozantní. První tři zápasy rovnaly se třem výhrám. Až v minulém kole přišla remíza, to však bylo s top favoritem číslo jedna Duklou Praha.

Slezané jsou tedy zatím na čtvrtém místě s 33 body o skóre za Žižkovem a na pátou Vlašim mají dva body náskok. Na druhou Jihlavu pak činí odstup pouhý jeden bod. O Dukle se zatím nemá moc cenu bavit, protože její náskok je na čele tabulky pohodlný. Dukla však bude hrát toto kolo se Žižkovem a může tak body ztratit, pokud však vyhraje, bude mít pozici už hodně pevnou. Ale zpátky k Třinci, ten sice bude v utkání favoritem, ale nejvyšší a zároveň jedinou domácí porážku kterou utrpěl, byla právě se Znojmem (0:3).

Kádr se přes zimní přestávku příliš nezměnil. Třinec opustilo pět jmen. Hostování skončilo Martinu Doležalovi (Sigma Olomouc) a Tomáši Cihlářovi (Jihlava). Na hostování do Zbrojovky Brno pak zamířil Martin Maroši. Na přestup pak odešel do Karviné Tomas Radzinevičius. Angažmá si hledá Marcin Bednarek. Jedinými dvěma posilami se stali útočník Tomáš Mrázek a na hostování pak záložník Patrick Oboya z Mostu, který kvůli červené kartě s Duklou ve Znojmě nenastoupí.

Čerstvou novinkou je pak to, že Třinec zkouší dvojici zahraničních hráčů útočník Allasan Traore a obránce Amadou Coulibaly.

Znojmo trápí problémy se sestavou

Po heroickém výkonu v Mostu, kdy naši fotbalisté dokázali urvat tři body i v devíti lidech, čeká trenéra Smrčka pořádný rébus. Pokud rád skládá puzzle, určitě si užije, protože se mu před nedělním zápasem totálně rozpadla obrana. Ve zmiňovaném utkání s Mostem dostali červené karty Sukup (stop na dva zápasy) a Yonov (stop na jeden zápas). Vykartovali se i Kazár s Mičkou, kteří dostali čtvrtou žlutou v sezóně a proti Třinci si taktéž nezahrají. V útoku navíc nebude moci Znojmo využít zraněného útočník Gregora Kováče. Disciplinární trest kvůli poslednímu utkání také vyfasoval Michal Sobota, jenž za vykázaní z lavičky dostal stop na dva zápasy.

Situace není zrovna příjemná také kvůli tomu, že vítězství si připsalo překvapivě i Kladno, které vyhrálo na Žižkově. V tabulce se tak nic nezměnilo, Znojmo je stále o skóre patnácté, stáhlo však alespoň ztrátu na týmu před sebou. Na podzim Jihomoravané v Třinci překvapili a odvezli si vysokou výhru 3:0 a také první tři body do ligové tabulky. Všechny branky však dávali obránci (2 Yonov, 1 Sukup) a žádný z nich do utkání zasáhnout nemůže. Uvidíme, jak to tedy bude v neděli vypadat. Důležitá bude určitě také divácká podpora, neděle slibuje krásné, takřka letní počasí, proto neváhejte a přijďte podpořit znojemské fotbalisty v další těžké bitvě.

Na podzim

Sobota 28.8.2010 / Třinec - Znojmo 0:3 (0:3)
Branky: 15.Sukup, 84.Yonov, 90.+3.Yonov z penalty.
ŽK: 29.Lisický, 87.Malíř, 87.Ceplák - 27.Trnovec, 28.Šilinger.

FK Fotbal Třinec: Ulipčák - Lisický, Hupka, Kuděla, Cihlář - Malíř, Ceplák, Siegl (76.Hanus), Bednarek (46.Onuchukwu) - Joukl, Karlík (46.Doležal).

1. SC Znojmo: Hrubý - Hříbek, Yonov, Mička, Šilinger - Sukup (65. Krhut), Vavřík, Trnovec, Zapalač - Látal (89.Kováč), Podzemský (71. Šichor).

Poslední zápasy

Most- Znojmo 0:1 (0:0)
Branky: 60. Krajičič
ŽK: 62. Hofmann, 64. Lafrance, 78. Jedinák, 81. Běloušek - 28. Krhut, 44. Mička, 79. Kazár, 87. Hříbek.
ČK: 83. Jedinák - 17. Yonov, 29. Sukup.

1.SC Znojmo: Šustr - Sukup, Yonov, Mička, Kazár - Trnovec, Lacko, Nepožitek (90.Lukáš), Hnaníček, Krhut (77.Hříbek) - Krajičič (72.Coufal).

Třinec - Dukla 1:1 (0:0)
Branky:50. Hanus - 73. Hanousek.
ŽK: Oboya - Hanousek, Svatonský, Vorel.
ČK: 73. Oboya

FK Fotbal Třinec: Lipčák - Lisický, Hupka, Kuděla, Joukl - Malíř, Rehák, Siegl, Hanus (86. Onuchukwu), Oboya - Mrázek (76. Minarčík).

Foto: Jiří Ipser
 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies