FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Potvrdit bývá těžší než překvapit, před Znojmem je hlučínská mise

Potvrdit bývá těžší než překvapit, před Znojmem je hlučínská mise Z n o j m o - Po dvou vítězstvích čeká Znojmo cesta až do Slezska, kde se střetnou s domácím Hlučínem. Ten je sice s velkou ztrátou poslední, rozhodně to však nebude pro Jihomoravany procházka růžovým sadem. Uvidíme tedy, zda se dočkáme potvrzení dobrých výsledků z minulých dvou kol.

 
 
 

Odsouzení k sestupu? - FC Hlučín

Slezané už byli před sezónou tipování jako jeden z kandidátů na sestup a na podzim se tyto prognózy potvrdily do puntíku. V první části sezóny dokázal Hlučín nasbírat pouho pouhých sedm bodů a s jistotou si rezervoval poslední místo tabulky. Zimní přestávka pak rozhodně nenasvědčovala tomu, že by se Hlučín měl pohnout z posledního místa, přesto byla pauza před jarním startem druhé ligy pro Slezany rozhodně zajímavá. Hlavní událostí číslo jedna bylo ukončení spolupráce se Slavií, která má momentálně svých starostí více než dost. Klubu se tak opět ujal staronový majitel Lubomír Kot. A ten zatím na jaře moc radosti nezažívá. Hlučín dokázal urvat z pěti zápasů jen jedno vítězství, a to nad Varnsdorfem 2:0. Jeho ztráta na čtrnácté místo se tak neustále zvětšuje a nyní činí už 12 bodů. Nedělní zápas se Znojmem tak bude pro Hlučín životně důležitý. V případě prohry je jeho sestup v podstatě zpečetěn.

Beznadějné situaci Slezanů se však nelze moc divit. V zimě zůstalo v kádru jen šest fotbalistů, kteří kopali za Hlučín na podzim. Zbytku skončilo hostování nebo klub opustili. Citelně určitě chybí útočník Jan Schulmeister, stejně tak jako trio Slavistů, kteří se vrátili do svého kmenového klubu (Milutinovič, Mareš, Gulajev). Do boje o záchranu se tak Hlučín vydal s řadou nezkušených mladíků, věkový průměr hráčů je opravdu nízký. Nejstaršími hráči jsou brankář Václavík a útočník Hanus.

Pokud se podíváme na skóre hlučínského klubu, musíme konstatovat, že obrana by dobré vysvědčení rozhodně nedostala. 48 inkasovaných branek je suverénně nejvíce ze všech týmů druhé ligy. V útoku je to přeci jen růžovější, 24 vstřelených branek je lepší bilance například než Sparta B, Znojmo, Čáslav či Třinec. Výraznou většinu branek však mělo na svědomí trio Hošek, Schulmeister, Gulajev a ani jeden z nich už v kádru Hlučína není. Slezané zatím dokázali na jaře skórovat pětkrát. Nutno také podotknout, že 9 z celkových 10 bodů získal Hlučín v domácím prostředí.

Z Hlučína tři body?

Říká se, že pravá síla týmu se projeví v krizových chvílích. Pokud tomu tak je, tak se znojemští fotbalisté nemusí ničeho obávat. V posledních dvou zápasech si totiž užili složitých situací do sytosti a zvládli je s bravurou. V Mostě dokázali zvítězit v pouhých devíti lidech a v dalším zápase pak uspěli se slepenou sestavou proti vysoce favorizovanému Třinci. Právě poslední duel ukázal, že kádr Znojma je dostatečně široký a hráči čekající na svou šanci dokážou úspěšně zaskočit za členy základní sestavy. Proti Třinci se ukázala pevnost obrany, přičemž stoperské duo bylo nově složené a na levém beku nastoupil Roman Švarc z B-týmu. Stopeři Trnovec s Coufalem si vedli na výbornou, to stejné můžeme říct i o Švarcovi. Dobrý zápas ale zahrál kompletně celý tým. Trenéři tak budou mít plnou hlavu toho, jak postavit sestavu proti příštímu soupeři. Nastoupit už totiž mohou Yonov, Mička i Kazár. Sukup má ještě jeden zápas stop.

Do Hlučína jede Znojmo na jaře poprvé v roli favorita a tento zápas bude pro naše fotbalisty hodně důležitý. Určitě se čekají tři body, které se však nebudou dát získat snadno. Mladíci z Hlučína nic nevypustí a pro celek ze Slezska je to poslední šance, jak oživit naději na záchranu. Znojmo by se mohlo třetí výhrou v řadě konečně přiblížit trochu více středu tabulky, Čáslav hraje v Jihlavě, Kladno si to rozdá s Mostem a Varnsdorf hraje doma s Karvinou.

Na podzim

Neděle 5.9.2010 / Znojmo - Hlučín 1:0 (1:0)
Branky: 5. Látal.
ŽK: 7. Schneider, 45. Krhut, 74. Látal - 8. Mareš, 54. Kindel, 83. Bogdan.
ČK: 60. Kindel, 87. Mareš.

1. SC Znojmo: Hrubý - Šilinger (38. Lukáš), Mička, Yonov (K), Hříbek - Vavřík, Podzemský, Schneider, Sukup - Krhut (64. Zapalač), Látal (89. Minarech).

FC Hlučín: Berkovec - Bogdan, Kindel, Mareš, Mozol (82. Vaněk), Milutinovič (55. Hošek), Bartošák, Hajčík, Nuc, Schulmeister J.(K), Schulmeister V. (66. Zahálka).

Poslední zápasy

Znojmo - Třinec 2:0 (0:0)
Branky: 50. Nepožitek (pen.), 54. Lukáš.
ŽK: 18. Lacko - 14. Siegl, 61. Kuděla, 82. Malíř.

1.SC Znojmo: Šustr - Hříbek, Coufal, Trnovec, Švarc - Lukáš, Lacko (K), Nepožitek (90. Podzemský), Hnaníček, Krajičič (81. J.Zifčák)- Krhut (87. Šplíchal)

Vlašim – Hlučín 2:0 (0:0)
Branky: 72. Nádeníček, 78. Jícha.
ŽK: Jícha, Schuster - Cverna
ČK: Cverna.

FC Hlučín: Hampl - Bogdáň, Cverna, Wludyka (61. Koubek), Pavlík, Bartl (78. Ondrušík), Motal, Žondra, Štefek, Hrtánek, Hanus.
 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies