FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Na prvního máje doma proti Karviné

Na prvního máje doma proti Karviné Z n o j m o - Ve sváteční den vyběhnou znojemští fotbalisté před vlastními fanoušky do boje proti Karviné. Po porážce ve Varnsdorfu půjde o to získat opět pohodu, sebedůvěru a samozřejmě především tři body.

 
 
 

Karviná by tabulkou ráda výše

Ambiciózní tým Karviné na podzim trochu zklamal a přezimoval na jedenáctém místě, což rozhodně nefigurovalo v plánech tohoto týmu. Jaro také nezačalo pro Slezany příliš nejlépe, úvodní prohru s Mostem však dokázali odčinit výhrou nad posledním Hlučínem. Výsledky se stabilizovaly ale až po prohraném duelu s Duklou. Pak přišly celkově tři výhry, jedna remíza a jedná prohra, což při vyrovnanosti druhé ligy znamenalo posun na sedmé místo a celkově třiatřicet bodů, Karviná se tak ocitla v bloku tří týmu se stejným bodovým počtu, včetně ní se jedná ještě o jarní štiku Sezimovo Ústí a na podzim poněkud tápající Sokolov. Až za těmito týmy se nachází Sparta B či Zlín. Poslední zmíněný klub dostal v minulém kole venku od Karviné čtyři branky, domácí tak zvítězili 4:3. I v slezském městě však ví, že výkony zatím nejsou to pravé ořechové, především prohra s Varnsdorfem nebyla pro Karvinou příliš příjemná, zde prohrál sedmý tým tabulky 2:0. Klub má však velkou podporu ve svých fanoušcích, nejsou výjimkou ani dvoutisícové návštěvy. Příznivci karvinské kopané tak měli radost alespoň na podzim z pohárového vyřazení Slavie, v dalším kole (osmifinále) však skončila Karviná na štítu brněnské Zbrojovky, doma sice vyhráli 2:0, venku ovšem obdrželi čtyři branky a žádnou nedali.

Řada posil v čele s Radzinevičiusem

Přes zimu se v Karviné odehrálo poměrně dost změn. Pohyby v hráčském kádru nebyly zrovna nejmenší. Nejcitelnější ztrátou určitě byl odchod útočníka Mišínského na hostování do Hradce Králové. Karvinský dres už také na jaře nemohli obléct Tchuř, Homola, Mihalík, Gottwald, Lukáš Zápotoka, Petr Pavlík (Hlučín), Tomáš Zápotoka a Hájek. Jak tedy vidíte změn docela dost, ale všechny tyto odchody byly adekvátně nahrazeny. Největší posilou se stal litevský útočník Tomas Radzinevičius (na fotu vpravo), jenž poslední půlrok nastupoval za Třinec. Další zajímavou posilou byl Pavel Vrána z Dukly Prahy. Nových akvizic bylo však daleko více - Mráz (Trnava), Gajdoš (Nitra), Talián (Sigma), Suchý (návrat z hostování v Havířově), Presl (Plzeň). Pro znojemského fanouška je ovšem nejznámější jméno Zdeněk Látal (na fotu vlevo), ten se v zimní přestávce vrátil do Karviné právě ze znojemského hostování a na jaře už stihl vsítit dvě branky.

V kádru Karviné je stále i Radek Slončík, jenž toho ale v minulých zápasech moc neodehrál, zda je na vině zranění se nám nepovedlo zjistit. Alternativním kapitánem se tak stal Marcel Pavlík. Karviná hraje ale často variabilním systémem, pevné rozestavení v každém zápase tak nelze čekat. Jednou se hraje na jeden hrot, posléze zase na ostré kraje. Tým vedený trenérem Kulou má tak vždy čím překvapit.

Po prohře ve Varnsdorfu čeká Znojmo tuhý boj

Znojmo v minulém kole ztratilo ve Varnsdorfu skvělou sérii čtyř zápasů bez porážky a brankář Šustr také ztratil dlouhou střeleckou neprůstřelnost. Po řadě povzbudivých výsledků tak byla prohra 2:0 ve Varnsdorfu velkou fackou. Naši fotbalisté se tak opět museli vrátit do reality a ta je momentálně taková, že sice Jihomoravané zůstávají na čtrnácté pozici, ale už jen s jednobodovým náskokem na Kladno. I týmy před Znojmem jsou však na dostřel, Čáslav má bodový náskok, Varnsdorf dvoubodový. S posledním Hlučínem se v bojích o záchranu v podstatě nepočítá, jeho ztráta je více než beznadějná.

Pro Znojmo může být menší výhodou, že následující dvě kola hraje v domácím prostředí. Jenže zatímco Karviná je hratelným soupeřem, Dukla Praha patří mezi obrovské favority na postup do druhé ligy a proti vedoucímu celku tabulky to nebude jednoduchá záležitost. V mnohém mohou být tyto dvě utkání klíčové. Do sestavy se může vrátit Trnovec, který v minulém utkání nehrál kvůli žlutým kartám.

Na podzim

Neděle 26.9.2010 / Karvina - Znojmo 3:3 (1:0)
Branky: 8.Ficek, 46.Ciku. 79.Opic - 55.Krhut, 75.Zapalač, 90.Mička.
ŽK: 56.Slončík, 81.Jursa - 13.Kováč, 65.Podzemský, 77.Mička, 80.Yonov.

MFK OKD Karviná: TPulen - Jursa, Mihálik, Homola, Hoffmann - Pavlík - Ciku (86.Knotig), Slončík (62.Motyčka), Ficek, Milosavljev - Opic.

1. SC Znojmo: Hrubý - Šilinger, Mička, Yonov, Hříbek - Kováč, Podzemský, Trnovec, Sukup (68.Minarech) - Krhut, Zapalač.

Poslední zápasy

Varnsdorf - Znojmo 2:0 (1:0)
Branky: 27. Rudnytskyy, 78. Čemba.
ŽK: 19.Kotiš, 47.Jordák, 90.+ 2.Porcal, 90.+ 3.Ježdík, 90.+ 4.Hozda - 39.Hříbek, 64.Hnaníček, 70.Kazár, 75.Podzemský.

1.SC Znojmo: Šustr - Hříbek, Yonov, Coufal, Kazár (87. Zifčák) - Lukáš (46. Sukup), Hnaníček, Lacko, Krajičič (71. Podzemský) - Nepožitek - Kováč.

Karviná - Zlín 4:3 (2:2)
Branky: 8. a 54. Vrána, 32. Látal, 89. Ciku – 24. Bačík, 29. Novák, 64. Bublák.
ŽK: Ficek, Vrána, Pavlík – Elšík.

MFK OKD Karviná: Pulen – Pavlík, Mráz, Štajer, Hoffmann – Ciku, Jursa, Ficek (73. Motyčka), Presl (46. Milosavljev, 61. Radzinevičius) – Látal, Vrána.
 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies