FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

David proti Goliášovi? Do Znojma přijede slavná Dukla

David proti Goliášovi? Do Znojma přijede slavná Dukla Z n o j m o - Nejen svátek státní, ale i svátek fotbalový, čeká v neděli na fotbalové Znojmo. Do jihomoravského města přijede lídr tabulky 2. ligy a jedenáctinásobný československý mistr - Dukla Praha. Respekt však musí jít stranou, Znojmo potřebuje body, Kladno mu je totiž stále v patách.

 
 
 

Opět mezi elitu?! - Dukla Praha

Slavný klub si prošel v posledních několika letech řadou útrap, teď však opět stojí na prahu postupu tam, kde dlouhou platil za jeden z nejlepších československých celků. Tým pod vedením dvou bývalých skvělých hráčů Luboše Kozla a Jana Suchopárka byl veden koncepčně a trpělivě. A letos se tato práce projevila v plné parádě. Sice to od počátku nebyla suverénní jízda, tu si pro sebe uzmula Vlašim, která se nebýt poklesu formy stala podzimním králem, ale právě Pražané se s nejvyrovnanějšími výkony ze všech šestnácti klubů stali nejlepším týmem podzimní části.

Ani na jaře se nikomu Duklu sesadit nepovedlo, je to ale tím, že nikdo nemá natolik oslnivou formu, aby to zvládl. Pražané už dokázali několikrát klopýtnout, největším zaváháním byla bez pochyby prohra venku s Hlučínem. Vůbec na hřištích soupeřů má Dukla poslední dobou problémy. Naposled venku vyhrála ve 12. kole na Kladně, a to bylo přesně 17.10.2010. Zatím to trápit Duklu nemusí, je totiž stále první s 47 body a poměrně solidním náskokem na druhý Žižkov - čtyři body. Důležitý je ovšem pětibodový odstup od třetí Jihlavy. Do konce však ještě zbývá šest kol a každé další zaváhání už by nemuselo být pro lídra tabulky příjemné. V tomto kole mu hraje do karet, že dva nejbližší rivaly - tedy zmíněný Žižkov a Jihlavu, čeká vzájemný duel. Je ještě nutné říct, že Dukla disponuje nejlepší obranou ligy, jenž inkasovala pouhých 13 branek a v posledních kole rozcupovala doma Varnsdorf 4:0.

Jádro kádru se přes zimní přestávku neměnilo. Některé změny však nastaly, spíše se však posilovalo. Důležitým faktem bylo udržení kanonýra Daniho Chigoua (doposud čtrnáctigólový), a to byla zásadní věc. Tým navíc posílilo trio útočníků Martin Jirouš ze Sparty, Jan Pázler ze Slávie a mladík Patrik Svoboda. Klub naopak opustili Jakub Jakubov, Martin Macháček, Donat Laczkovich, David Radosta, Jakub Sklenář a Jaroslav Koch. Všichni jmenování však odešli pouze na hostování do Kladna, i z hlediska tohoto faktu jde vidět, že s Kladnem to bude mít Znojmo ještě hodně těžké. Hostování potkalo také Pavla Vránu, který však nezamířil do Kladna, ale do Karviné a v minulém kole jediným gólem rozesmutnil znojemské fanoušky. Definitivně pak skončili Vadym Antipov, Kang Min a Robert Kokoška, kterým skončila smlouva.

Čtrnácté místo, na jak dlouho?

Jak dobře se Znojmu na jaře dýchalo, tak teď sípe. Poslední dva zápasy se Jihomoravanům nepovedli a situace tak stále není nejrůžovější, nicméně není stále ještě kritická. Prohry ve Varnsdorfu a doma s Karvinou ovšem dobrému spaní rozhodně nepřidaly. Příliš optimismu pak nevzbuzuje ani pohled k neděli, Dukla Praha je tím nejtěžším možným soupeřem. Pozitivem by však mohlo být, že Pražanům se venku moc nedaří a Znojmo proti silným soupeřům dokáže podat velmi sympatický výkon. Každý bod proti favoritovi by měl cenu zlata a Hlučín nedávno ukázal, že uspět není určitě nemožné.

Čtrnácté místo ještě v minulém kole odolalo, teď už ovšem může být v ohrožení. Kladno hraje venku s Varnsdorfem, ten však doma příliš body neztrácí. S postupujícím časem se zdá být pravděpodobné, že stěžejní souboj možná přijde venku na Kladně, kam se Znojmo vydá v osmadvacátém kole. Trenéři nebudou mít v neděli k dispozici Radka Coufala, který v minulém utkání utrpěl otřes mozku, žádné závažnější zranění z toho nebylo, Radek je v pořádku, ale vypadá to na měsíční pauzu od zápasového zatížení.

Na podzim

Pátek 1.10.2010 / Dukla Praha - Znojmo 2:0 (0:0)
Branky: 75. Hanousek, 88. Šiml.
ŽK: 34.Šmíd - 2.Látal, 81.Kováč.

Dukla Praha: Rada - Hašek, Vorel, Šmíd, Pospíšil - Přeučil (80.Svatonský), Hanousek, Šiml - Vrána (63.Berger), Chigou, Malý (90.Laczkovich)

1. SC Znojmo: Hrubý - Hříbek, Yonov, Mička, Trnovec - Šilinger, Podzemský, Zapalač - Látal (85.Schneider), Kováč, Krhut (76.Minarech).

Poslední zápasy

Znojmo - Karviná 0:1 (0:1)
Branky: 15. Vrána.
ŽK: 38. Hříbek, 90+. Nepožitek - 13. Látal, 71. Mráz.

1.SC Znojmo: Šustr - Hříbek, Trnovec, Yonov, Coufal (62. Lukáš) - Kazár, Lacko (86. Vašíček), Nepožitek, Hnaníček, Sukup (86. Zifčák) - Kováč.

Dukla Praha - Varnsdorf 4:0 (3:0)
Branky: 6. Svatonský, 21. Hanousek, 28. Chigou, 88. Malý.
ŽK: Mikula - Breite, Porcal, Kulhánek, Koblížek, Stehlík.

Dukla Praha: Rada – Hašek, Mikula, Vorel, Vrzal – Malý, Šiml, Hanousek (86. Gedeon) – Berger, Chigou (73. Jirouš), Svatonský (75. Pázler).

Foto: Martin Salajka (fkdukla.cz)
 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies