FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Oplatí Znojmo Sokolovu vysokou porážku z podzimu?

Oplatí Znojmo Sokolovu vysokou porážku z podzimu? Z n o j m o - Těžká práce čeká znojemské fotbalisty v následujícím kole. Proti ofenzivnímu Sokolovu se budou snažit urvat body a na dálku hodit rukavici Kladnu, které doma hostí Hlučín. Sobota ukáže více, v Sokolově se startuje už ráno v 10:15

 
 
 

Skvělá ofenziva, ale otevřená zadní vrátka - Baník Sokolov

Vstupy do obou částí sezóny Sokolovu nevyšly. Nepovedený začátek podzimu stál místo trenéra Purkarta, rozpačitý byl i začátek jarní části pod trenérem Látalem. Přitom Baník měl na závěr podzimu skvělou formu. Ta ale jakoby v druhé části sezóny trochu vybledla. Tři zápasy a tři prohry, to byl vstup Sokolova. Celek, který strašil obrany se hledal a naštěstí pro něj se našel, po třech prohrách totiž v dalších sedmi utkáních přišla už jen jedna porážka. Baník se tak opět vyšplhal na sedmé místo, které mu patřilo po podzimu, a které díky špatným výsledkům na začátku jara ztratilo. Zatím tedy činí bodová sbírka Sokolova 37 bodů, stejný počet nasbírala i Karviná, ale ta má lepší skóre.

Jen několik málo změn prodělal kádr Sokolova přes zimu. Z týmu odešel zkušený Petr Knakala a s ním také Tomáš Pilař, oběma skončila smlouva. Byly to odchody ale velmi překvapivé, například Pilař byl do té doby kapitánem týmu. Na hostování pak Sokolov poslal čtyři hráče - Jířího Dubna, Jan Vůjtěcha, Lukáše Jankovského a Daniela Kaplana. Nové jména do týmu získal Baník výhradně hostováním. Takhle dokázal ulovit i velkou posilu Františka Dřížďala (naposled v dresu Sokolova v sezóně 2006/07), jenž se stal velkou posilou a po angažmá ve Slavii Praha a Zbrojovce Brno se opět vrátil do rodného města. Zbylé tři příchody představují Vladimír Darida (Plzeň), Martin Šindelář (Sigma Olomouc) a Juraj Chlupáč (MSK Žilina).

Nejlepším střelcem Sokolova je s desíti brankami Miroslav Podrazký, kterého doplňuje se sedmi trefami Jiří Míka. Podrazký navíc vstřelil i tři branky v Ondrášovce Cupu, kde nakonec skončil Baník v dvojzápase na prvoligové Mladé Boleslavi. Přitom doma dokázal zvítězit 3:0 a měl tak dobře našlápnuto k postupu, v Boleslavi však prohrál 4:0. Tyto dva duely v poháru ukázaly, že Sokolov nemá problém se střílením branek, na druhou stranu jich také dokáže dost inkasovat. V produktivitě se v lize dokáže vyrovnat těm nejlepším - Dukle Praha a Jihlavě. Celkově Baník nastřílel 42 branek. Negativem však je 41 inkasovaných gólů, což potvrzuje předchozí slova. V tomto ohledu je horší jen poslední Hlučín.

Jde do tuhého

Znojmo zažilo na jaře velmi příjemnou sérii tří výher v řadě a bez inkasované branky. V současné době ho však trápí absolutně opačná věc - tři zápasy bez výhry a vstřelené branky. Jihomoravané tak klesli na patnáctou pozici o skóre za Kladno. A pomalu a jistě se úží souboj o záchranu právě na tyto dva týmy. Varnsdorf si totiž stále drží na třináctém místě čtyřbodový odstup.

Znojemský celek bude muset rychle najít ztracenou formu, protože do konce ligy zbývá už jen pět kol a jde opravdu do tuhého. Vše je ale stále otevřené. Los však hraje toto kolo výrazně pro Kladno, to totiž přivítá poslední Hlučín. Naopak náš tým to na půdě Sokolova bude mít hodně těžké, důkazem je i vzájemný zápas z podzimu, který Znojmo prohrálo doma vysoko 5:2.

Na podzim

Středa 6.10.2010 / Znojmo - Sokolov 2:5 (1:1)
Branky: 45. a 69.Kováč - 38.Blažek, 57.Knakal, 71.Dittrich, 76.Duchnič, 85.Podrazký.
ŽK: 37.Hanzlík, 52.Vaněček

1. SC Znojmo: Hrubý - Šilinger, Yonov, Mička, Hříbek - Lukáš, Podzemský, Zapalač (74. Schneider) - Látal (82.L.Zifčák), Kováč, Krhut (74.Minarech).

Baník Sokolov: Zacharda - Knakal, Kura, Podrazký (85. Podrazký), Vaněček, Duchnič, Blažek (60. Dittrich), Čada, Hanzlík, Javorský (46. Studík), Šmerda.

Poslední zápasy

Znojmo - Dukla Praha 0:3 (0:1)
Branky: 44. Berger, 63. Chigou, 79. Chigou.
ŽK: 4. Kazár, 34. Nepožitek, 73. Lukáš - 28. Vorel.
ČK: 71. Hnaníček.

1. SC Znojmo: Hrubý - Kazár, Yonov (K), Mička, Hříbek - Krajičič (55. Vašíček), Lacko, Nepožitek (74. Podzemský), Hnaníček, Lukáš - Kováč.

Karviná – Sokolov 0:0 (0:0)
ŽK: 19. Slončík, 60. Motyčka - 37. Chupáč, 78. Dřížďal

Baník Sokolov: Dvořák - Blažek, Chupáč, Dřížďal, Hanzlík - Podrazký (K) (90. Kura), Šindelář, Čada, Darida - Mlika (76. Vaněček), Šilhan (86. Duchnič).
 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies