FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Bude Znojmo po neděli mimo sestupové pozice? Přijede Sezimovo Ústí

Bude Znojmo po neděli mimo sestupové pozice? Přijede Sezimovo Ústí Z n o j m o - Souboj nováčků nabídne 27. kolo druhé fotbalové ligy. Zatímco Znojmo bojuje o záchranu, Sezimovo Ústí se úspěšné pohybuje ve středu tabulky. Na podzim skončilo utkání v Ústí nerozhodně, jak si povedou Jihomoravané na domácí půdě?

 
 
 

Nejlepší z nováčků - Spartak MAS Sezimovo Ústí

Sezimovo Ústí jako vítěz ČFL zatím zvládá svoji premiérovou sezónu v druhé lize velmi dobře. Ze tří nováčků, si vede zdaleka nejlépe. Nepovedený vstup do nynějšího ročníku nahradil následující průběh. Po podzimu se mohl Spartak radovat ze solidního devátého místa a úvod jara pak byl naprosto výborný. Sezimovo Ústí v něm zúročilo dobrou formu z podzimu, kdy od 9. října drželo neporazitelnost. Ta se na jaře ještě protáhla o tři zápasy, než přišla porážka v Jihlavě. Nyní se potýká Spartak spíše s kolísavými výsledky. Ještě nedávno ho trápila série tří zápasů bez výhry, která se prolomila minulé kolo úspěchem nad Mostem. Vůbec Ústí sbírá body především v domácím prostředí, kde je většinou takřka stoprocentní. Jediným výkyvem na jaře na vlastním hřišti byla prohra s posledním Hlučínem, celkově činí bilance v druhé části sezóny na vlastním hřišti - 4 výhry, 1 remíza, 1 prohra. Venku už to zdaleka není tak slavné, na jaře je totiž Spartak bez výhry. Pouhý bod na Spartě je velmi hubeným přísunem do celkového bodového počtu.

Zimní přípravu kalila častá zranění, která se však povedla překonat a na druhou část sezóny tak neměla žádný fatální vliv, Ústí se absencemi vyrovnalo dobře, i v jednu dobu chyběli třeba stabilní útočníci Mach se Simrem. V zimě se se Spartakem rozloučili gólman Šimon, obránce Macháček a Čupr. Angažmá také ukončil Barteska, Lalík a také Jan Předota. Koncepce týmu byla pro jaro jasná, zapojit do týmu více odchovanců a mladé hráče. Pro udržení kvality hry však musel Spartak sáhnout i k posilám odjinud. Přišel tak na hostování brankář Tomáš Fryšták ze Slovácka, do zálohy pak Vladimír Dobal z Českých Budějovic. Cennou posilou pak byl i zkušený obránce Petr Knakal ze Sokolova. Trenér Zákostelský tak má k dispozici poměrně kvalitní vyrovnaný kádr.

Zajímavým hráčem v kádru Ústí je talentovaný Srb Vukadin Vukadinovič (4 góly) (foto vlevo), který ještě nedávno hrával pouze za B-tým. V zápase se Sokolovem však hodně zaujal a svoji šanci v prvním týmu proměnil hned v hattrick. V konkurenci zkušených a ověřených útočníků Macha se Simrem to však nebude mít jednoduché. Klíčovou roli má v kádru záložník Martin Jasanský (foto vpravo), jenž si třeba v posledním zápase s Mostem připsal tři asistence. „Chceme tam bodovat, nejlepší by bylo získat tři body a nechat Znojmo sedět dole,“ řekl k nadcházejícímu zápase v jihomoravském městě pro web vfotbal.cz.

Boj o záchranu se zamotává

Znojmo dokázalo v minulém kole ukořistit veledůležité tři body v Sokolově a udrželo tak krok s Kladnem. Navíc se toto duo dotáhlo těsně za Varnsdorf a Most. Minulý týden to sice ještě úplně jasně nevypadalo, teď je však jasné, že boj o záchranu se rozšířil na čtyři týmy - Znojmo, Kladno, Varnsdorf a Most. Nejsložitější los má v tomto kole Kladno, které se pokusí překvapit na Julisce domácí Duklu. Ani Most nebude mít lehkého soupeře, proti Jihlavě však bude mít alespoň výhodu domácího prostředí. Papírově nejpřijatelnějšího soupeře má tak Znojmo. Sezimovo Ústí získalo na jaře ze hřišť soupeřů pouhý bod, což už byl v článku zmíněno. Papírové předpoklady jsou však jen předpoklady a na hřišti to může vypadat úplně jinak, zvláště v letošní sezóně, kde není o překvapivé výsledky nouze.

Pokud se podaří Znojmu uspět mělo by dobrou šanci, jak opustit patnáctou příčku, tak se dostat i výše než je čtrnáctá pozice. Přitom do hry o záchranu může po dalším kole klidně spadnout duo týmu, které na jaře předvádí velmi mdlé výsledky - Zlín a Sparta B. Problémem pro náš tým je neúčast Radima Nepožitka a Josefa Hnaníčka, kteří nebudou moci do nedělní zápasu zasáhnout kvůli karetním trestům.

Na podzim

Pátek 16.10.2010 / Sezimovo Ústí - Znojmo 1:1 (0:0)
Branky: 65.Mach - 77.Yonov.
ŽK: 20.Rožboud, 75.Mach - 51.Kováč, 89.Zapalač.

Spartak MAS Sezimov Ústí: RDoležal - Rožboud, Nesvadba, Novák, Čupr - Kočí, Javorek (67. Horka), Jasanský - Simr (63. Vaněček), Kostečka - Mach.

1. SC Znojmo: Hrubý - Hříbek, Yonov, Mička, Trnovec - Šilinger, Podzemský, Zapalač - Látal (85.Schneider), Kováč, Krhut (76.Minarech).

Poslední zápasy

Znojmo - Sokolov 1:2 (0:1)
Branky: 78. Darida - 2. Lukáš, 47. Vašíček.
ŽK: 35. Šilhan - 25. Sukup, 52. Vašíček, 57. Nepožitek.

1.SC Znojmo: Hrubý - Kazár, Yonov (K), Mička, Hříbek - Sukup (90. Krajičič), Lukáš, Lacko, Nepožitek (62. Podzemský), Vašíček - Kováč (70. Trnovec).

Sezimovo Ústí - Most 3:1 (1:1)
Branky: 43. Mach, 67. Novák, 90. Simr – 9. Bednář.
ŽK: Dobal, Javorek – Schut.

Spartak MAS Sezimo Ústí: Fryšták – Mašek, P. Knakal, Novák, Nesvadba - Dobal, Cíferský, Javorek, Jasanský - Mach (85. Simr), Vukadinovič.
 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies