FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

1.SC Znojmo partnerem Slovanu Rosice

1.SC Znojmo partnerem Slovanu Rosice Dne 7. července 2011 byla podepsána smlouva o spolupráci mezi 1.SC Znojmo a Slovanem Rosice.

 
 
 
Od letošní fotbalové sezóny tj. 2011-2012 umožňují svazové normy úzkou spolupráci mezi dvěmi fotbalovými kluby. Profesionální kluby 1. a 2. ligy mohou uzavřít smlouvu s jedním klubem z nižší soutěže. Jde v podstatě o střídavém startu hráčů prof. soutěží v soutěžích nižších, ale i opačně. Mezi těmito spolupracujícími kluby mohou hráči volně "pendlovat". Jde o oboustranně výhodnou spolupráci, protože hráči z vyšší soutěže mohou posílit celek z nižší soutěže, aniž by museli požádat o hostování a celek z nižší soutěže tak v podstatě zadarmo získá možnost nasadit kvalitní hráče přímo do soutěže.

Jak našemu webu sdělil prezident klubu Ota Kohoutek a sport. manažer Michal Sobota od počátku se náš klub snažil o dohodu s některým z místních celků, ale podle nich došlo k totálnímu nepochopení spolupráce a bohužel se ukázala i jakási " neschopnost vidět dál než za práh svého domu" . Objevovaly se názory, že není dobré aby do mužstva přišlo 8 nových hráčů apod. To je absolutní nesmysl. Nikdy nepůjde o takové množství hráčů ale většinou jsou volní 2-3 hráči, kteří buď pro karty nebo z jiného důvodu nezasáhnou do utkání 2.ligy nebo odehrají jen část utkání. Navíc vždy jde o dohodu mezi spolupracujícími kluby zda hráče využijí nebo ne. Do utkání navíc mohou zasáhnout max.2 hráči zapsaní na soupisce A mužstva. Ale i v mužstvu druhém může dojít ke zranění hráčů a dalším problémům a pak i pro něj je výhodné mít tzv. "kde brát". Hráči mohou např. absolvovat i tréninkovou jednotku před zápasem. Pro hráče z nižší soutěže zase může být možnost tréninku nebo odehrání části zápasu ve Znojmě vítanou zkušeností.

Je zajímavé, že problém ve spolupráci neviděli např. v Třebíči, která velmi stála o uzavření smlouvy. Nakonec i vzhledem k postupu do MSFL, ale i vzhledem k přístupu majitele klubu, jsme zvolili Slovan Rosice. Velmi bychom si přáli, aby spolupráce fungovala k oboustranné spokojenosti.

Do budoucna bychom chtěli se Slovanem spolupracovat i v oblasti mládeže, protože v areálu Slovanu vyrůstá opravdu kvalitní fotbalové zázemí, které mu můžeme už nyní "závidět". Otevírá se zde možnost příchodu kluků z Brna a okolí, kteří pak budou mít perspektivu kvalitativního růstu přes žáky - dorost - nově vzniklou juniorku/kterou bychom příští rok chtěli přihlásit do nejvyšší soutěže v ČR v této věkové kategorii tj. do 21 let) přes MSFL až po 2.ligu.

Od nové sezóny tak bude cílem všech pokud možno v poklidu absolvovat 2.ligu ve Znojmě, ale i záchrana Rosic v MSFL.

Ze Znojma tak zdravíme Slovan Rosice a přejeme hodně úspěchů v MSFL. Stránky naší farmy si můžete přečíst zde.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies