FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Znojemská mládež se statutem SCM a SpSM

Od nového ročníku 2011/2012 se znojemští mladíci stali součástí SCM a SpSM. Jak dlouho samotné ucházení se o tyto statuty trvala se Vám budem snažit přiblížit v tomto článku.

 
 
 

Od nové sezóny 2011/2012 byla schválena reorganizace mládežnických soutěží a to sebou neslo určité povinnosti, které musely být splněny, aby se klub 1.SC Znojmo mohl stát součástí vybraných týmů. Tato reorganizace soutěží mládeže úzce souvisí s projektem Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen MŠMT) intenzifikace Sportovních středisek mládeže (dále jen SpSM) a Sportovních center mládeže (dále jen SCM). Náš klub musel splnit určité požadavky do 1.2.2011, to jsme tedy učinili a poté čekali na "ortel", který měl přijít z pražského Strahova. Nakonec vše dobře dopadlo a náš klub byl zařazen jak do SCM tak i do SpSM. Konečný počet schválených uchazečů je u SCM 42 a u SpSM 60. Náš klub se tedy může zařadit po bok takových klubů jako je např. SK Sigma Olomouc, AC Sparta Praha či plzeňská Viktorka.

Nyní ve zkratce poodhalíme jak bude vypadat soutěžní ročník v našem klubu.

U19 - v tomto týmu budou nastupovat hráči ročníku 1993, společně s hráči ročníku 1994 (tzv. U18 nebyla povinností a náš klub, proto tuto věkovou kategorii odmítl). Své domácí utkání bude hrát tento tým na hřišti v Husových sadech, kde má momentálně jako jediné mládežnické mužstvo i svoji základnu. Na venkovní zápasy bude tento tým jezdit sám, nikoli s mladším ročníkem jak tomu bylo doposud.

U17 a U16 - tyto týmy budou tvořit hráči ročníku 1995, respektive 1996, kteří budou svá utkání hrát "na Čafce" a budou zde mít svůj hlavní stan. Na utkání budou dojíždět společně a hrát dvojzápasy jako tomu bylo v předešlých sezónách.

U15 a U14 - zde to bude fungovat úplně stejně jako u předešlých dvou ročníků. hráči narozeni v roce 1997, respektive 1998 budou hrávat také "na Čafce", budou zde mít své zázemí a na utkání budou také dojíždět společně.

U13 a U12 - ročník 1999 a 2000, zde se dají očekávat největší změny. I tyto dva týmy najdou svůj komfort "na Čafce", na zápasy budou dojíždět také společně, ale největší rozdíl je v pojmu hry. Hraje se 7+1, na ploše o rozměrech minimálně 42x50 na obouch stranách hřiště (!), na branky 2x5metrů, v čase 2x30minut a s míčem velikosti č.4 a střídání je dovoleno tzv. hokejovým způsobem v přerušené hře. To je jen vypíchnutí toho nejdůležitějšího, celá pravidla a ještě více o změnách se dozvíte zde.

Držte nám v nadcházejícím ročníku palce a přijďte naše mladé fotbalové naděje podpořit. Během několika dnů by měla být aktualizována rubrika mládež, kde se dozvíte kdy a v kolik jaké mužstvo hraje.

Motto: "Jediný důvod proč soutěžit, je zlepšit sám sebe." - Walter Anderson

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies