FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Dobrý začátek se špatným koncem. Juniorka podlehla Plzni

Z n o j m o - Domácí prokletí znojemské juniorky trvá i po 16. kole Juniorské ligy. Znojmo přitom mělo zápas proti Plzni dobře rozehraný a po sedmnácti minutách vedlo 2:0 po brankách Odehnala a Buchty. Plzeň ale do hry dostal gól z 28. minuty a ve druhém poločase dokonali hosté obrat. Jednu branku přidal i bývalý hráč Znojma Dominik Mandula. Čekání na domácí vítězství se tak protáhlo na šest utkání.

 
 
16.kolo, pondělí 21.10.2013
1.SC Znojmo FK - FC Viktoria Plzeň  2:3  (2:1)
Branky: 15. Odehnal, 17. Buchta (pen.) – 28. Hradecký, 58. Mandula, 64. Lešek.
ŽK: 34. Hrubý.
Rozhodčí: Emanuel Marek – Ladislav Gallo, František Chabiča.
1.SC Znojmo FK: Doleček (C) – Šrámek, Odehnal (43. Honz), Jurić, Melecha – Hrošovský, Buchta – Stáňa, Reljić (46. Sanusi), Uchenna (74. Hověz) – Kirschner (76. Juhaňák).
FC Viktoria Plzeň: Švihořík – Domabyl, Hamerník, Mandula (84. Glazer), Krčál (63. Lešek), Mlynařík, Hrubý, Lukeš, Hradecký, Růžička (C), Mariánus.
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Znojmo vstoupilo do utkání velice dobře. Bylo kombinačně lepší, v soubojích důrazné a z toho také pramenila jeho převaha. Už v páté minutě se dostal do velké šance Kirschner, když sám postupoval na bránu. Zakončení mu ale nesedlo ideálně, i proto byl brankář Švihořík úspěšný. Nikoliv však v 15. minutě, kdy střílel z pravé strany vápna Stáňa. Plzeňský brankář míč jen vyrazil a z dorážky se prosadil Daniel Odehnal. Ten se v průběhu první půle zranil a musel být střídán, což určitě neudělalo radost přihlížejícímu trenéru A-týmu Znojma Leoši Kalvodovi.

Radost ovšem mohli mít domácí o pouhé dvě minuty později. To totiž proměnil pokutový kop po faulu na Uchennu Radek Buchta. Plzeň byla v tu chvíli zralá na ručník, a to ještě mohl přidat ve 26. minutě Reljić další znojemský gól, ale pálil pouze těsně nad břevno. Fotbal ovšem dokáže být nevyzpytatelný a každou chvíli se může vývoj na hřišti měnit. To se také ukázalo. Chvíli po Reljićově šanci se totiž ke střele na hranici vápna dostal Dominik Hradecký a ranou přesně k tyči vrátil svůj tým do utkání. Viktoria mohla ještě do konce první půle srovnat, ale proti hlavičce z malého vápna vytáhl fantastický zákrok brankář Doleček.

Ve druhém dějství se hrál vyrovnaný fotbal. Po znojemském důrazu a nasazení z úvodu první půle vak nebylo příliš památky, a tak byl o něco lepším týmem přece jen hostující celek. Ten ještě více povzbudil gól z kopačky Dominika Manduly. Ten střílel z nepříliš výhodného úhlu, ale míč zaplul v 58. minutě záhadným způsobem do brány. Překvapený byl i brankář Doleček. Loptě zřejmě ještě pomohla do sítě branková konstrukce. Dokonalý obrat zápasů byl pak završen v 64. minutě, kdy svůj krátký pobyt na hřišti proměnil ve vedoucí gól střídající Dominik Lešek. Všechny tři branky Plzně tak zařídili Dominikové.

Poté ještě mohla přijít plzeňská pojistka, ale Doleček vytáhl další famózní zákrok a takřka gólovou hlavičku vytěsnil na břevno. Znojmo soupeře v závěru pod tlak příliš nedostávalo, vyrovnání ale bylo stejně blízko. Zanusi se dostal na levé straně čtyři minuty před vypršením základní hrací dobou k míči a jeho střelu na vzdálenější tyč skvěle vytěsnil brankář Švihořík. Na konečné výhře Plzně na jihu Moravy už se tak nic nezměnilo.

Ohlasy

Tibor Duda (Znojmo) - Historie se opakuje. Opět jsme za stavu 2:0 přestali hrát. Hráči si asi mysleli, že to půjde samo. Takže jsem opět hrubě nespokojen, protože si myslím, že jsem tento zápas měli zvládnout úplně jinak. Nevím, co se klukům děje v hlavě. Za stavu 2:0 si asi opravdu myslí, že je zápas hotový. Přestanou hrát, přestanou běhat, přestávají být agresivní. Je to podle mě v jejich hlavách.

Jiří Kohout (Plzeň): V prvních dvaceti minutách byli domácí jasně lepší, aktivnější. Brzy jsem prohrávali 2:0, soupeř měl i řadu dalších příležitostí. Řekl bych, že naše branka z 28. minuty po znojemské chybě nás nakopla. Od té chvíle šel náš výkon nahoru. V druhé půli jsem pak měli více příležitostí k otočení výsledku. Kdybych to měl celkově hodnotit, tak rozdílné dva poločasy. Úvod první půle katastrofální, pak se to zvedlo a díky tomu jsme také výsledek otočili.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies