FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Po dramatickém utkání jsme urvali výhru proti Spartě Brno

Po dramatickém utkání jsme urvali výhru proti Spartě Brno Z n o j m o - Svěřenci trenéra Luďka Zlámala po čtyřech zápasech opět vědí, jak chutná radost z výhry. Proti Spartě Brno prolomili smůlu a navzdory dramatickému závěru utkání získali tři body. Po celý zápas jsme byli lepším týmem, ovšem naši převahu jsme nedokázali přetavit v branky. Nechali jsme tak soupeře nechat duel zdramatizovat. Branky Adama Dúckého a Zdeňka Hříbka ale nakonec rozhodly o tom, že body zůstaly doma.

 
 
8. (Čafka), sobota 26.9.2015
1.SC Znojmo FK - FC Sparta Brno  2:1  (1:1)
Branky: 17. Dúcký, 81. Z. Hříbek - 33. Dočekal
ŽK: Z. Hříbek - Jochlík, Zachoval
ČK: Jochlík (Sparta Brno)
Rozhodčí: Bělák - Laštůvka, Kněžíček
1.SC Znojmo FK: Koukal - Švejda, Švejkar, Garčić, Landšperský, Fukal (c), Pelán, Z. Hříbek, Fessl, Dúcký, Procházka
FC Sparta Brno: Mykytjuk - Trlida, Krejčí, Kvasnička (c), Vítek, Jochlík, Pelc, Zlámal, Pelc, Zlámal, Zachoval, Dočekal (62. Borovský), Ondráček

Komentář k zápasu

Prolomit sérii utkání bez výhry, takový byl cíl našich dorostenců v domácích utkání proti Spartě Brno. Začátek zápasu nasvědčoval, že by se to mohlo podařit. Zvláště Švejkar dělal na levém kraji brněnské obraně velké problémy. Jeho nebezpečné centry do vápna ale bohužel nebyly zužitkovány. Do první možnosti se dostal v desáté minutě Dúcký, který však bránu těsně minul.

Zmiňované duo našich hráčů se však dočkalo úspěšné akce. Švejkar parádní průnikovou přihrávkou našel v 17. minutě Adama Dúckého a ten zamířil přímo k tyči a dostal Znojmo do vedení. I zbývající minuty první půle pak byly v podstatě v naši moci. Ovšem jedno zaváhání bohužel přineslo vyrovnání. Brankář Koukal ještě stačil na první střelu, na dorážku z bezprostřední blízkosti Lukáše Dočekala už ale nestačil. Odpovědět mohl opět Dúcký. Brankář Mykytjuk byl ale připravený.

Druhé dějství se neslo v dobývání brány hostí. Ti se naopak spoléhali na rychlé brejky. Zpátky do vedení nás mohl dostat po rohovém kopu Hříbek, který měl na hlavě vyrovnání, zakončení mu ale nesedlo. Blízko ke gólu byly také efektivní nůžky Procházky, proti nimž se vytáhnul gólman. Naše chvíle přišla v 81. minutě. Švejkar prodloužil míč z rohového kopu na hlavu Zdeňka Hříbka, který před sebou měl prázdnou bránu.

Sparta ale nadále kousala a hrdinou závěrečných okamžiků se stal brankář Jiří Koukal. Ten zlikvidoval opravdu několik velkých šancí a přiváděl hráče hostů k zoufalství. Když pak musel pod sprchy po druhé žluté v 86. minutě Jochlík, zdálo se být vše v klidu. Opak byl ale pravdou. V 90. minutě se po ruce ve znojemském vápně pískala penalta. Soupeř s ní naložil však opravdu špatně.

Ohlasy

Luděk Zlámal (Znojmo): Většinu utkání jsme byli lepším týmem, je jenom škoda, že jsme to nepotvrdili více brankami a šance na to jsme si vytvořili. Soupeř hrozil kvalitními rychlými protiútoky a kdyby proměnil v 90. minutě penaltu, mohl si odvézt bod.

 
Zápasový servis

Další

Video

  • MSDL U19:Znojmo-Sparta Brno 2:1 Zajímavé okamžiky | přehrát
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies