FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Příliš krutý výsledek pro U18 na úvod jara

Příliš krutý výsledek pro U18 na úvod jara J e v i š o v i c e - U18 načala jarní část sezóny duelem proti tabulkovému sousedovi z Kyjova, který byl před vzájemným utkáním na osmém místě pouze o skóre právě před Znojmem. Našemu týmu, který mnohdy "válčí" proti ročníkově starším hráčům, bohužel start do jara i do utkání nevyšel. Soupeř se ujal vedení již ve 2. minutě a položil tak základy pro zisk plného počtu bodů. Konečné skóre 0:4 je však vzhledem k průběhu utkání pro Znojemské poměrné kruté.

 
 
18. (UT Jevišovice), neděle 25.3.2018
1.SC Znojmo FK - FC Kyjov 1919  0:4  (0:2)
Branky: 36. a 57. Bartoň (pen.), 2. Macháček, 85. Průdek
ŽK: 45. Sysel, 86. Kochan - 45. Bartoň
Rozhodčí: Fabeš - Laštůvka, Pikart
1.SC Znojmo FK: Ševela - Dolejší (51. Gutev), Sivera (c), Pospíšil O., Vespalec - Sysel, Daniel, Kaššai, Kochan - Zonyga (77. Vaníček), Merhaut
FC Kyjov 1919: Gebhart - Douda, Bochýnek, Macháček, Průdek (c), Bartoň, Marcián, Něnička, Velc, Chytka (45. Hynčica), Čevelík (87. Krist)
Počet diváků: 25

Komentář k zápasu

Kyjov přijel do Jevišovic s taktikou nakopávaných míčů, dlouhých autů a důrazné hry. A již ve druhé minutě se ujal vedení. Jeden z dlouhých balonů propadl za obranu, a ačkoliv dělala nová akvizice ve znojemské bráně, Vojtěch Ševela, co mohla, brance Michala Macháčka nezabránila. Zatímco soupeř se uchýlil spíše k "destruktivní" hře, svěřenci trenéra Paula se po celý zápas snažili o hru kombinační. A především v první půli dokázali být lepším týmem, bohužel však bez gólového vyústění.

Ve 22. minutě vytáhl krásný pokus Merhauta z dvaceti metrů neméně povedeným zákrokem gólman Gebhart. Ve 33. minutě se pak znojemská standardka dostala až na zadní tyč, kde však číhající Dolejší mířil těsně nad. Když už to vypadalo, že by mohlo být vyrovnání na spadnutí, udeřil soupeř. Michal Bartoň se s tím vůbec nepáral a z nabídnuté standardní situace zamířil pod břevno. Přesto nemuselo být úplně smutno. Ve 45. minutě si ve vápně dokázal vypracovat střeleckou pozici Zonyga. Brankář Gebhart byl však i s trochou štěstí úspěšný.

Jestliže jsme v první půli mohli říct, že Znojmo mělo i přes nepříznivý výsledek více ze hry, ve druhém dějství už to neplatilo. Ševela si rozhodně na nudných pětačtyřicet minut nemohl stěžovat. Hned v úvodu půle předvedl několik výborných zásahů, zvláště reflex ze 48. minuty proti hlavičce z bezprostřední blízkosti zaslouží uznání. Celé utkání zřejmě definitivně zlomila situace z 57. minuty, kdy Siverovi v pokutovém území spadl míč nešťastně na ruku a z následné penalty přidal svůj druhý gól v utkání Michal Bartoň.

Znojmo však nesložilo zbraně. Těsné po inkasované brance jsme rozjeli parádní akci, na jejímž konci byl Kochan. Jeho zakončení po centru na zadní tyč však zastavila branková konstrukce, i to. Pak už se šance počítaly pouze na straně hostů. Ti, s pohodlným náskokem v zádech, hráli pochopitelně ve větší pohodě. Účet utkání uzavřel v 85. minutě čtvrtým kyjovským gólem Daniel Průdek. Kyjov poskočil na osmé místo, Znojmo je v tabulce Moravskoslezské dorostenecké divize na desáté pozici. V dalším utkání přivítá v sobotní dopoledne na domácí půdě lídra tabulky z Blanska.

Ohlasy

Miroslav Paul (Znojmo): První jarní utkání jsme sehráli na umělé trávě v Jevišovicích. V tomto ohledu jsme čekali, že to bude bojovné utkání a především bojovný soupeř. To se potvrdilo. Kyjov byl hodně důrazný a tvrdý. My jsme do zápasu vstoupili s tím, že jsme chtěli hrát kombinačně. Chtěli jsme soupeře přehrát hlavně fotbalově. Nechci říct, že se nám to dařilo, ale věřím, že jsme byli v první půli lepším týmem. Fotbal se ale hraje na góly a po první části jsme prohrávali 0:2. Do druhé půle jsme chtěli nějakým způsobem zápas zlomit. Chtěli jsme pokračovat v naší kombinační hře, nechtěli jsme se uchylovat k nějakým nákopům a jednoduché hře, prostě hrát kombinačně. Postupem času se to ale vytrácelo. Myslím, že rozhodující byl gól z penalty na 0:3. Zápas se už po té dohrával a mohli jsme prohrát i vyšším rozdílem. Šance, které jsme si za celý zápas vytvořili, jsme neproměnili. Soupeř tam nějakým způsobem góly dotlačil a vyhrál. Ale určitě nechceme ustupovat ze svoji cesty, chceme hrát fotbal.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies