FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Baník rozhodl o své výhře v druhé půli

Baník rozhodl o své výhře v druhé půli Z n o j m o - Ani druhé utkání v Tipsport lize nám body nepřineslo. Prvoligovému Baníku jsme podlehli 0:3, když všechny branky soupeř vstřelil v poslední půl hodině. V první půli navíc chytl náš brankář Jirka Doleček penaltu. My jsme se naopak do šancí dostávali velice, velice těžko. I v tomto utkání dal trenér šanci všem hráčům na zkoušku.

 
 
Tipsport liga, sobota 16.1.2016
FC Baník Ostrava - 1.SC Znojmo FK  3:0  (0:0)
Branky: 67. a 77. Červenka, 73. Mičola
ŽK: Hrubý, Helešic
Rozhodčí: Mrázek - Ondráš, Ogrodník
FC Baník Ostrava: Šrom - Dostál, Kaša, Honiš (46. Helešic), Lučić - Mondek (69. Vengřinek), Hrubý, Ježdík (27. Matěj), Holzer (69. Sukup) - Mičola (77. Foltyn) - Szotkowski (46. Červenka)
1.SC Znojmo FK: 1.pol. Doleček – Yilmaz, Lipták, Šumbera, Bělíček, Kolařík, Alaca, Odehnal, Ledecký, Hříbek, Šamánek 2.pol. Konvalina - Pokorný, Ulimbasevs, Stáňa, Helísek, Nehyba, Njire, Vavřík, Urbanec, Žondra, Konvalina

Komentář k zápasu

Také v tomto přípravném zápase odehrála každý z poločasů jiná jedenáctka a i tentokrát to byl mix hráčů. K utkání neodcestovali a individuální plán měli Cihlář, Okleštěk, Nepožitek, Mezlík, Kostorek, Stehlík, Veselý. K zraněnému Bognerovi se s drobnějšími zdravotními problémy připojil Serenkov.

První půle branky nenabídla, aktivnější však byl ostravský Baník. Již ve 12. minutě byl nařízen přísný pokutový kop po faulu na Szotkowského. K penaltě se postavil sám faulovaný, Jirka Doleček se však vytáhl a potvrdil, že na penalty umí. Střelu k tyči vyrazil. V 21. minutě se pak rozezvučelo za naším gólmanem břevno. Centr do vápna málem srazil do brány Alaca.

Naše ofenzivní snažení se zastavovalo na řadě nepřesností a akcí, které mohly skončit ohrožením brankáře Šroma, nebylo málo. Jedinou nebezpečnou střelu vyprodukoval Yilmaz, jehož střela skončila těsně vedle tyče.

Druhá půle nezačala špatně, Baník jsme začali v určitě fázi utkání přehrávat, jenž jen na chvíli. Naše kombinace končily ve většině případů u velkého vápna soupeře. Utkání zlomila 66. minuta, kdy se dostal Marek Červenka k odraženému míči a nemýlil se. Od této chvíle Ostravané ovládli hru, byli důraznější, hbitější a utkání dovedli do vítězného konce. A neskončilo u jednoho gólu. V 73. minutě využil krásného centru Hrubého Tomáš Mičola. Gólový účet pak poněkud nešťastně uzavřela 77. minuta. Helísek chtěl centr poslat do náruče brankáře Konvaliny, ten se však nacházel na jiném místě, a tak dostal Marek Červenka "dárek" v podobě druhé branky.

Ohlasy

Radim Kučera (Znojmo): Takhle prohra mě mrzí daleko více, protože jsme dnes nebyli tak aktivní a neměli tolik gólových příležitostí. Mužstvo Baníku bylo daleko více agresivnější, daleko víc chtělo, což šlo vidět markantně hlavně ve druhé půli, z čehož pramenil i výsledek.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies