FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

V Olomouci jsme neoslnili, Sigma se "bála" jen v samotném závěru

V Olomouci jsme neoslnili, Sigma se O l o m o u c - Měli jsme touhu potrápit dosavadního suveréna Fortuna národní ligy, v Olomouci jsme však předvedli bojácný výkon a výhra 2:1 pro Sigmu byla ještě k našemu týmu milostivá. Domácí si po první části vypracovali dvoubrankový náskok, který mohli v druhé půli ještě výrazně navýšit, pálili však jednu šanci za druhou. V 88. minutě jsme stačili snížit brankou Radima Nepožitka, na zdramatizování utkání už bylo ale pozdě a Sigma se bála o výsledek jen chvíli.

 
 
12.k.FNL (ČT sport), středa 19.10.2016
SK Sigma Olomouc - 1.SC Znojmo FK  2:1  (2:0)
Branky: 10. Buchvaldek, 44. Plšek – 88. Nepožitek
ŽK: 36. Chorý, 87. Falta – 75. Cihlář, 90. Motal
Rozhodčí: Ginzel – Kříž, Poživil
SK Sigma Olomouc: M. Buchta (c) – Sladký, Škerle, Šindelář, Vepřek – Zahradníček (90+1. Štěpán), Houska, Buchvaldek (81. Habusta), Plšek, Falta – Chorý (85. Yunis).
1.SC Znojmo FK: Halouska – Helísek, Svozil, Mezlík, Cihlář (c) – Njire (46. Holub), Motal, Šumbera (77. Urbančok), Javůrek – Nepožitek, Klíma (50. Rybička).
Počet diváků: 1488
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Trenér Radim Kučera postrádal pro utkání zraněného brankáře Jiřího Dolečka, potřetí v řadě se tak mezi tři tyče postavil Pavel Halouska. Jako dvojka pak na lavičku usedl dorostenec Jiří Koukal. Do zápasu jsme chtěli vstoupit aktivně, byla to ale naopak Sigma, která v páté minutě výrazně zahrozila. Buchvaldek se ocitl za naší obranou, mířidla měl ale naštěstí pro nás seřízena špatně. Nicméně jako varování nám to nestačilo. Stejný hráč totiž poslal v desáté minutě Olomouc do vedení. Domácí předvedli krásnou kombinaci, na jejímž konci byl právě Lukáš Buchvaldek.

Až inkasování zažehlo v naší hře jiskru. Javůrek měl v 17. minutě dobrou možnost ohrozit brankáře z přímého kopu, nastřelil však zeď. Situaci předcházela ruka mimo velké vápna gólmana Buchty. Kombinačně to v této časové pasáži nebylo špatné, ovšem propracovat jsme se do šance nedokázali. A když už se po centru Javůrka Njire položil v pádu do míče hlavou, chyběla tomu větší razance.

Když zaútočila Olomouc hrozilo to nebezpečím. Falta ve 34. minutě protáhl našeho gólmana. Minutu před koncem prvního poločasu byl ve vápně úplně volný Jakub Plšek a hlavičku zacílil přesně k tyči. Do kabin jsme tak šli v nelichotivé situaci.

Ani vstup do druhé části nám nevyšel ideálně. V 52. minutě měl obrovskou tutovku Chorý, ale míč poslal do tyče. Z dorážky pak netrefil prázdnou bránu Houska. Vyjít tato akce, bylo by v podstatě rozhodnuto. My jsem mohli zahrozit sérií několika rohů, ovšem domácí s jejich obranou neměli žádné problémy. Naopak, po jednom z nich šli do přečíslení a zmařili další obrovskou šanci. Buchvaldek si míč příliš předkopl a brankář Halouska mu míč uzmul.

Další klinickou smrt jsme přežili v 66. minutě. Chorý se prosadil přes trio našich hráčů, Pavel Halouska však vyrazil první střelu a následně výtečně i dorážku. Sigma nás ale i nadále hodně trápila, ani památky, že bychom měli utkání nějak zdramatizovat. Nakonec jsme alespoň snížili, ale branka přišla příliš pozdě. V 88. minutě se Radim Nepožitek dostal za obranu a Buchtu chladnokrevně prostřelil.

Ohlasy

Radim Kučera (Znojmo): Každý, kdo utkání viděl, uzná, že jsme domácí nepotrápili, spíše jsme jim to usnadnili. Podali jsme hodně bojácný výkon. Čekal jsem, že se budeme prezentovat lepším fotbalem. Místy to zavánělo tím, že jsme mohli dostat pětku a ostudou. Byl jsem hodně zklamaný a čekal jsem od více hráčů daleko lepší výkony. Prakticky taktické pokyny a to, co jsme si řekli před zápasem, že budeme hrát, jsme nesplňovali.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies