FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Po dlouhé době opět na hřiště soupeře, na Znojmo čeká Karviná

Po dlouhé době opět na hřiště soupeře, na Znojmo čeká Karviná Z n o j m o - Podzimní část druhé ligy se pomalu blíží ke svému konci. Znojmo se po dvou domácích utkáních podívá po delší době na venkovní hřiště a opět ho čeká těžký souboj. Jeho soupeřem totiž bude čtvrtý tým tabulky MFK Karviná. Tým domácích, který má v čele bývalého reprezentanta René Bolfa, bude favoritem, a to by mohlo Jihomoravanům vyhovovat. (Foto: David Kubáň/mfkkarvina.cz)

 
 
 

Karvinští momentálně do puntíku kopírují umístění v minulém ročníku, kdy skončili na čtvrtém místě. I nyní sídlí na bramborové pozici, když zatím nasbírali 22 bodů. Za nimi však číhá smečka týmů, která čeká v těsném závěsu. Situace při pohledu MFK vzhůru už není tak žhavá. Sokolov má ještě na dosah jednoho bodu. Na úplné špici tabulky si už však duo týmů Bohemians Praha a Ústí nad Labem začíná vypracovávat náskok. Na Karvinou je to plných pět bodů.


V Karviné začal profesionální kariéru, do Karviné se také na sklonku kariéry vrátil. Sedmatřicetiletý stoper René Bolf toho má už opravdu hodně za sebou. Prošel Baníkem Ostrava a poté slavil se Spartou ligový titul. Po roční epizodě v pražském klubu se ale opět vrátil na Bazaly, aby byl u ligového titulu v sezóně 2003/04. A právě výkony v dresu Baníku vynesly René Bolfovi i reprezentační dres, za reprezentaci odehrál celkem 34 utkání a vrcholem pro něj bylo ME 2004. Po evropském šampionátu se také vydal na první zahraniční angažmá do francouzského Auxerre, kde strávil tři roky, než se opět potřetí vrátil do Ostravy. Zde vydržel až do letošního léta, kdy se upsal Karviné a hned také převzal kapitánskou pásku. (Foto: David Kubáň/mfkkarvina.cz)

Úvod ligy začala Karviná poměrně nešťastným způsobem. Doma totiž naprosto překvapivě podlehla Čáslavi a těžký los pak způsobil, že měl MFK po čtyřech kole pouhé tři body, které vybojoval nad Třincem, jinak to byly dvě prohry s Bohemians a Ústí nad Labem. Bývalý exprvoligový klub tak vůbec nenaplňoval předpoklady, které do něj byly vkládány. Po mizerném vstupu do sezóny, ale přišly tři výhry v řadě. Pak už se dostavila jen jedna krize, a to prohry s Opavou a Varnsdorfem. Poslední čtyři utkání pak znamenaly 10 bodů a posun v tabulce právě na čtvrtou pozici. Naposled si Karviná poradila venku se Sezimovým Ústím.



Příchody: Chovanec (MFK Ružomberok), Hájek (konec hostování Lokomotiva Petrovice), Mišinský (konec hostování FC Hradec Králové), Puškáč (konec hostování SK Sigma Olomouc), Cverna (FC Vítkovice), Paleček (Baník Most), Hrtánek (FC Hlučín), Bartošák a Bartozel (FC Elseremo Brumov), Bolf (FC Baník Ostrava).

Odchody: Slončík (konec kariéry), Pavlík, Štajer, Pulen a Suchý (konec smlouvy), Vrána (Piast Gliwice / POL), Gajdoš (hostování Duslo Šala / SK), Radzinevičius (SFC Opava).



Na první pohled vás v odchodech i příchodech zaujme jedno jméno. Nejprve bývalý reprezentační stoper René Bolf, který se stal největší posilou Karviné a hned převzal kapitánské céčko. A v opačném případě pak ukončení kariéry Radka Slončíka. O produktivitu v záloze se nyní stará hlavně Albánec Elvist Cik, jenž má na svém zářezu čtyři trefy. Vůbec střelba gólů v Karviné hlavně doménou zálohy, Milosavljev a Tomáš Jursa dali dohromady pět branek.


Na hřišti Karviné uzmulo Znojmo minulou sezónu bod za divokou remízu 3:3. Branky Znojma stříleli Krhut, Zapalač a Mička. Na jaře doma už to tolik veselé nebylo, soupeř vyhrál díky jediné trefě Vrány z patnácté minuty, celou situaci zachycuje foto. (Foto: Libor Duchoň)

Jak vidí sobotního soupeře trenér Karviné Karel Kula? "Znojmo se vyznačuje kombinačním a dynamickým fotbalem, na hřišti Sezimova Ústí nám stačilo si pohlídat nakopávané míče. Navíc je Znojmo na hřištích soupeřů mnohem silnější," prozradil pro oficiální stránky klubu mfkkarvina.cz. Zároveň ani nepřeceňoval momentální umístění svých hochů. "Tímto umístěním se nemůžeme uspokojit. Druhá liga je vyrovnaná, za pár kol může být vše jinak. Momentálně to nic neznamená," zůstává stále nohama na zemi.

Podzim pomalu finišuje, Znojmo čekají už jen tři soupeři

Karviná, Varnsdorf a Most, to jsou tři týmy, které ještě čekají na podzim na Jihomoravany. Bystré oko samozřejmě namítne, že Most se do tria poněkud nehodí. A je to z části pravda, zápas s Mostem už spadá do jara, ale bude se předehrávat už v listopadu. Ovšem zpátky ke Znojmu. To si užilo dva ligové zápasy za sebou v domácím prostředí a vytěžilo z nich tři body. Možná však v opačném gardu než se čekalo. Znojmo totiž porazilo favorizované Ústí nad Labem a pak prohrálo s Vlašimí. Právě zápas s Graffinem bylo poslední představení našeho týmu v lize.


MFK Karviná • 1.SC Znojmo
Sobota 5.10.2011 (14:00 hod.)

Po prohře s Vlašimi kleslo Znojmo na devátou pozici, většinu týmů před sebou má však na dosah. Naopak právě Vlašim a také Čáslav na Jihomoravany už nepatrně zezadu dorážejí - rozdíl je tříbodový.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies