FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Na úvod do Znojma zavítá nebezpečný nováček

Na úvod do Znojma zavítá nebezpečný nováček Z N O J M O - Znojmo proti nováčkovi ligy. Trenér Leoš Kalvoda proti klubu, který vedl ve druhé lize několik sezón. To jsou hlavní znaky startu znojemských fotbalistů do nového ročníku druhé ligy proti 1.HFK Olomouc. I přes řadu zranění by se chtěli domácí prodrat k prvním třem bodům a oživit také střeleckou produktivitu i s navrátilcem Václavem Vašíčkem.

 
 
 
NÁVRAT DO ZNÁMÝCH VOD - 1.HFK OLOMOUC

S holickým klubem se Znojmo za dva roky ve druhé lize ještě nepotkalo, pojďme si tedy představit blíže jeho historii. 1.HFK Olomouc vznikl jako FK Holice už v roce 1932. Většího úspěchu se však celek nedočkal a pohyboval se na úrovni krajských soutěží. V roce 1994 došlo ke sloučení Holice a FC Lokomotiva Olomouc a právě od té doby přichází progres klubu a postupně postup do divize, MSFL a dokonce také do 2. ligy. To vše už ale pod novým názvem 1.HFK Olomouc. Celek z předměstí Olomouce se pak zabydlel s jednoletou pauzou na osm let ve druhé líze, kde dosáhl svého největšího úspěchu třetím místem v sezóně 2006/07. V ročníku 2008/09 však přichází sestup do MSFL a v následující roce se setkává právě ze Znojmem, jenž však v téže sezóně postupuje.

HFK Olomouc ovšem dlouho ve třetí nejvyšší fotbalové lize nezůstalo. V druhé sezóně po sestupu jí sice postup unikl (o sedm bodů za suverénní Opavou) a obsadila druhé místo, v té loňské se to však o chlup povedlo (o bod před Frýdkem-Místkem) a po třech sezonách v MSFL se vrátila mezi druholigovou elitu.


Bývalý fotbalista Oldřich Machala zažil nejlepší časy v Sigmě Olomouc. Nyní prožívá slunné období jako trenér HFK Olomouc. Před minulou sezónou přišel do Holice z Frýdku-Místku a z trenérské lavičky dovedl Olomouc k postupu do 2.ligy právě před druhým Frýdkem-Místkem. (zdroj: 1hfkolomouc.cz)

Ambice Olomouce v druhé lize jsou poměrně jednoznačné - zachránit se. Ale tým z Holice má určitě navíc a favority bude pořádně zlobit. Generálku na úvodní zápas se Znojmem zvládli Holičtí skvěle a v Poháru České pošty si poradili s Mikulovicemi 3:0, samozřejmě nejednalo se o Mikulovice ze znojemského okresu.

Z kádru vyčnívá především záložník s prvoligovými zkušenostmi David Kobylík, který se vrátil do ČR z Polska. Terčem pozornosti fanoušků pak jistě bude útočník Gianpaolo Pezzotti. Nenechte se mýlit jménem, Pezzoti je české národnosti. Bude zajímavé sledovat, zda Pezzoti podědil z italských kořenů také nějaké ty fotbalové.


ODCHODY - Filip Mucha (hostování Mikulovice), Petr Čoupek (konec hostování Zbrojovka Brno), Tomáš Kazár (konec hostování Sigma Olomouc, Ladislav Onofrej (konec smlouvy), Petr Filipský (konec hostování 1.FC Slovácko), Dominik Richter (konec hostování Sigma Olomouc), Marek Svorada (MFK Dubnica)

PŘÍCHODY - David Čep (hostování Kroměříž), David Kobylík (A.S. Polonia Bytom), Jan Hromek (hostování Kroměříž), Matěj Biolek (Frýdek-Místek), Michal Karabina (hostování Sigma Olomouc), Ondřej Murin (hostování Sigma Olomouc), Gianpaolo Pezzotti (návrat hostování Hlučín), Rastislav Chmelo (Lokomotiva Košice), Radim Kopecký (Sigma Olomouc), Ondřej Čtvrtníček (hostování Slovácko)


PŘÍPRAVNÁ UTKÁNÍ

HFK OLOMOUC - FK MOHELNICE    8:0
HFK OLOMOUC - SIGMA OLOMOUC B 1:1
HFK OLOMOUC - SLAVIA ORLOVÁ   5:1
HFK OLOMOUC - ZLÍN B          2:2
HFK OLOMOUC - 1.FC SLOVÁCKO B 9:0
HFK OLOMOUC - HRADEC KRÁLOVÉ  1:0
KLID PŘED STŘELECKOU BOUŘÍ?

Znojmo trápí před začátkem ligy dva palčivé problémy - řada zranění a střelecká neproduktivita. Druhý problém se veze se Znojmem prakticky od jarní části předchozí sezóny a projevil se i v domácím poháru. Je už ale trochu kolorit, že Znojemští se v začátku trápí a postupují přes penaltový rozstřel. V minulém ročníku to bylo stejné a byla z toho nakonec cesta až do osmifinále. Tentokrát nezdolali Bystrc, ale další brněnský klub Líšeň. Ale zpět k lize. V prvním kole čeká na Znojmo nováček z Olomouce, a jak už to v prvních kolech bývá, bude to neznámá.

Speciální bude zápas pro trenéra Znojma Kalvodu. Nejenže si odbude ligovou premiéru na lavičce Jihomoravanů a ještě před domácím publikem, ale také proti svému bývalému klubu, který vedl v letech 2004 - 2007.


1.SC Znojmo • 1.HFK Olomouc
Neděle 5.8.2012 (17:00 hod.)
Leoš Kalvoda (trenér Znojma): Máme hrozně moc zraněných hráčů, takže řeším, kdo vůbec bude hrát. Uvidím ještě na dnešním tréninku, jak se dají nemocní dohromady, koho vůbec postavím. Doufám, že aspoň Lacko a Hříbek budou moct nastoupit. Určitě nebude hrát Hnáníček, který měl výron a dlouhodobě nám budou chybět Cihlář a Zifčák. (zdroj: Romana Holišová/deník.cz)

V předchozích dvou ročnících druhé ligy hrálo Znojmo v prvním kole vždy na hřišti v Horních Počernicích se Spartou B. Jednou to byl vstup s prohrou, podruhé vítězný. Až po dvou letech se tak Znojemští dočkali toho, že budou zahajovat nový ročník v domácím prostředí. Možná je to s nadsázkou i tím, že Sparta B sestoupila do ČFL.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies