FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Pohárově s Třebíčí, postupující bude hrát s K.Dvorem (ne Příbramí)

Pohárově s Třebíčí, postupující bude hrát s K.Dvorem (ne Příbramí) Další pikantní souboj tentokrát v Poháru české pošty nás čeká ve středu 29.8. na Horácku. Přivítá nás náš nejtradičnější pohárový soupeř - Horácký fotbalový klub Třebíč.

 
 
 

Už celkem čtyřikrát za posledních 10 let se oba soupeři střetli v domácím poháru. Vždy to bylo na Horácku, protože náš soupeř hrál o nějakou tu soutěž níže než my. Na začátku sezony 2003/04 jsme tehdy jako tým MSFL podlehli hned v prvním kole a sice 0:1.

O tři roky později jsme rovněž v 1.kole vyrazili do Třebíče a jako stále třetiligové mužstvo vyhráli již jasně 3:0. Ve 2.kole jsme pak následně bohužel podlehli doma tehdy druholigové Bystrci 1:2 a naše pouť významnou domácí soutěží skončila.

O další tři roky později nás los svedl znovu dohromady, ale tentokrát to bylo až ve 3.kole. My jsme v 1.kole vyhráli až na penalty v Šardicích a ve 2.kole slavně vyřadili jako stále tým MSFL tehdy druholigovou Jihlavu 2:0. No a dařilo se nám pak i v Třebíči, kdy jsme po výhře 1:0 měli zajištěn osmifinálový slavný souboj s prvoligovou Sigmou Olomouc na dva zápasy. Doma jsme po boji prohráli přijatelných 1:3. Venku pak dokonce na Andrově stadionu uhráli remízu 0:0, čímž jsme sice skončili, ale byla to zároveň jedna ze dvou nejpovedenějších pohárových sezon.

Hned o rok později jsme museli do Třebíče znovu. Tentokrát to bylo ve 2.kole, protože v tom prvním jsme vyřadili Spartu Brno na jejím hřišti. Horácký tým nám ale zatarasil cestu do dalšího kola, když zvítězil 2:1. Rozhodující gól dal tehdy z Blanska do Třebíče přišedší kanonýr Sehnal v 88.minutě. Našim se ještě v 77.minutě podařilo Látalem vyrovnat na 1:1, když domácí vedli od 55.min. brankou Chlupa, ale na druhý domácí gól jsme již odpověď nenašli.

Naštěstí o rok později přišla druhá nezapomenutelná a možná i nejslavnější pohárová sezona, kdy jsme došli znovu až do osmifinálového dvojzápasu s nejatraktivnějším českým soupeřem Spartou Praha.

Letošní pohárová sezona ale začala znovu od začátku. V 1.kole jsme zajížděli do Brna a vybojovali šťastný postup až po penaltách u dalšího z tradičních pohárových soupeřů - v Líšni, kterou vede náš bývalý trenér Bohumil Smrček. HFK Třebíč už musel vyřadit soupeře dva. Vždy hrál doma a oba rivalové byli nejen ze stejného regionu, ale i stejné soutěže. V předkole to odnesla Vrchovina po prohře 0:1 a v prvním kole pak odjela s porážkou 0:2 Polná. To už byl v sestavě i Lukáš Podzemský, který je v Třebíči na hostování právě z našeho klubu. A nutno říci, že především díky jeho brankám (dal všechny čtyři!!) se v současné době Třebíč po třech zápasech vyhřívá na vynikajícím druhém místě tabulky divize D. Je tedy stejně jako náš tým na stříbrné pozici ve své soutěži a má dobrou formu. Můžeme tedy právem očekávat výborný fotbal.

V neděli vyhrála Třebíč doma proti ambicióznímu Vyškovu s bývalým brněnským Dostálkem v sestavě 1:0 a hrála v tomto složení: Zrzavý - Š.Svoboda, Komínek, Havránek, P. Chalupa – Herc, Podzemský, P. Čermák, Durda (73. Florián) – I. Čermák (87. M. Chalupa), Andrejič (75. Chlup). Jistě jste si všimli dalšího známého jména - Aleksa Andrejič. Je to samozřejmě náš mladý talentovaný hráč. Stejná sestava se tedy dá čekat i proti nám, protože se domácí budou chtít ukázat a také postoupit. Ve 3.kole postupující z našeho vzájemného střetnutí vyzve tým z ČFL, který dnes senzačně vyřadil prvoligovou (a aktuálně poslední v tabulce) Příbram 2:1!! Třebíč by hostila soupeře doma, my bychom museli jet za soupeřem až na Berounsko... a na atraktivního soupeře čekat až do osmifinálového dvojzápasu - pravděpodobně s 1.FC Slovácko a nebo s Kroměříží, Břeclaví či Brumovem :)

Přestože v pohárových duelech dochází k překvapením a domácí celek bude mít velkou motivaci v podobě našeho případného vyřazení (nemluvě o Lukáši Podzemském a Aleksi Andrejiči, kteří se budou chtít proti svému mateřskému oddílu ukázat o to víc), neměl by postup našemu týmu (pokud soupeře nepodcení ani trošku a bude předvádět stejné výkony jako ve 2.lize - tedy vynikající) uniknout.

Doplňme ještě, že hrát se bude na Horáckém stadionu za nemocnicí, kde je nová tráva, od 17:00 a pokud se tam náhodou nebudete moci dostat (což by byla jistě škoda), můžete na našich stránkách sledovat alespoň online přenos v psané formě. Odkaz na něj najdete na hlavní stránce.

 
 
 
 
Zápasový servis
fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies