FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Roman Švarc: Jsem rád, že mohu být součástí tohoto týmu

Roman Švarc: Jsem rád, že mohu být součástí tohoto týmu Z n o j m o - Celé jaro trpělivě čekal na svoji šanci v základní sestavě, a ta přišla v posledním utkání sezóny proti Pardubicím. Roman Švarc pak svým výkonem rozhodně nezklamal, dokonce si připsal asistenci na jediném znojemském gólu. Po zápase sice musel skousnout prohru, ale ta pak byla rychle vystřídána radostí z poháru pro vítěze FNL.

 
 
 

Pokud se nemýlím, tak je to váš první start v základní sestavě v této sezóně. Jak jste si ho užil?
Užil jsem si ho bohužel jen 65 minut, ale to vůbec nevadí. Jsem rád za každou základní sestavu, protože jsem nato čekal patnáct kol, na podzim jsem byl na hostování. Odehrál jsem si to svoje a snad to v nějakých mezích bylo dobré.

Věděl jste už dopředu od trenéra, že budete v základní sestavě?
Trenér je hodně zkušený a umí v tom chodit. Byl jsem nato nachystaný den předem.

Zápas se pro vás zprvu vyvíjel dobře, jak byste ho zhodnotil?
Myslím, že v první půli jsme měli lépe vyřešit některé brejkové situace, kde byla možnost je lépe zakončit. Bohužel to nevyšlo. Sice jsme vedli, shodou okolností jsem nahrál na gól, štěstí, pak jsme ale dostali ze dvou standardek dva góly a už to bylo horší.

Říkáte, že jste měl přihrávku na gól. Myslíte, že jste si svým výkonem mohl říct o pozornost trenéra?
On je zkušený, on rozhodne. Vlastní pocit mám zhruba takový, že jsem splnil, co bylo potřeba, že jsem vyloženě nepropadl.

Znojmo už mělo zajištěný postup dvě kola před koncem ligy. Nebyl už trochu znát v posledních dvou zápasech pokles koncentrace? Říká se většinou, že to tak není, ale...
Někde vzadu v hlavě to prostě je. Nepovedlo se to, je to škoda. Myslím, že je velká škoda, když za celé jaro pouze jednou prohraje a pak prohrajeme poslední dvě kola.

Na prohře v Pardubicích mohl mít svůj vliv i to, že jste nehráli v optimální sestavě.
Mohlo to něco ukázat. Kdybychom byli v plné síle, třeba by to proti Pardubicím dopadlo jinak. Ale sezóna je dlouhá, teď je potřeba se nachystat na další, ať to bude v první, nebo ve druhé lize.

Po utkání se předával pohár pro vítěze FNL, jaké je to zvednout nad hlavu pohár?
Abych pravdu řekl, když jsem jako malý v dvanácti letech přicházel do Znojma, tak jsem nečekal, že to dotáhnu tak daleko. Jsem zato klukům vděčný. Já jsem více méně do té kabiny, na hřiště jsem se moc nepodíval, ale jsem rád, že jsem mohl být součástí tohoto týmu. Pro Znojmo je tento úspěch velký historický krok.

Říkáte, že jste se na hřiště moc nedostal. Je silou Znojma i to, že hráči mimo základní sestavu necítí křivdu a tým táhne za jeden provaz?
Myslím, že ano. Ve Znojmě se to dělá na přátelské úrovni. Jinde to funguje úplně na jiné bázi, my to máme založené na partě, na kabině, na pohodě. Všechno klaplo, jak mělo, jaro se povedlo a dotáhli jsme to do konce.

Ve druhé lize už jste si zahrál, pohár nad hlavu jste zvedl. Nedoufáte v koutku duše i na nějaký start v Gambrinus lize?
Já se bude vždy snažit dostat co nejdále. Ale jsem soudný, mám nějaké zaměstnání, školu, jsou tady určitě priority. Je mi šestadvacet, budu rád za každou minutu, tak jak ve druhé lize, když se povede pánům u zeleného stolu doladit první ligu ve Znojmě.

Jak vůbec jako hráči prožíváte ty poslední dny, kdy se hodně řeší, zda Znojmo bude moci hrát první ligu?
Bavíme se o tom, ale když jdeme na hřišti je hlavní fotbal. U každého hráče se něco zlomí až padne konečný verdikt. Určitě mají kluci nabídky z ligy, a když se nebude hrát první liga ve Znojmě, nebo za Znojmo jinde, tak budou třeba uvažovat o odchodu. Pokud by nastal tento případ, bude potřeba to tady nastartovat od jiného startovního bodu, a to nebude jednoduché.

 
 
 
 
Zápasový servis
fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies