FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Jiří Zifčák: Cítím formu, do letní přípravy dám vše

Jiří Zifčák: Cítím formu, do letní přípravy dám vše T a s o v i c e / Z n o j m o - Pro A tým Znojma sice sezóna skončila, ale někteří hráči 1. SC Znojmo hostující v jiných týmech mají ještě své zápasové povinnosti. Jedná se například o Lukáše Podzemského a Jiřího Zifčáka, kteří hostují v divizní Třebíči. Právě s druhým jmenovaným jsme po úterním utkání s Tasovicemi udělali rozhovor.

 
 
 

Přetržený křížový vaz zastavil slibně rozvíjející se kariéru Jiřího Zifčáka. Talentovaný hráč se však z dlouhodobého zranění dokázal dostat a na jaře byl poslán ze Znojma na rozehrání do Třebíče. A v ní předváděl opravdu skvělé výkony a sedmi góly pomohl společně s Lukášem Podzemským HFK k postupu do MSFL po 53 letech.

Do Tasovic už zajížděla Třebíč s jistotou postupu. Zpočátku se zdálo, že by s Tasovicemi neměl mít HFK problém. Rychle totiž vedl 2:0. Výrazný podíl na druhé brance měl pak právě Jiří Zifčák, který byl zvolen nejlepším hráčem hostí. Tasovice se ovšem nevzdaly a zvláště ve druhé půli svého soupeře přehrávaly. Nakonec se jim díky dvěma nařízeným penaltám povedlo vyrovnat. Shodou okolnosti je proměnil bývalý hráči 1. SC Oldřich Helebrant.


Vaši slibně rozvíjející kariéru zastavilo zranění. Jste už nyní v té optimální formě, jako jste byl před zraněním?
Nevím jestli jsem úplně v optimální formě, ale určitě to jde postupně nahoru. V Třebíčí se defacto rozehrávám a jsem zato rád, protože ve Znojmě bych se nejspíš moc nerozehrál.

Takže taková byla domluva, že se rozehrajete v Třebíči?
Byli jsme tak domluveni s trenérem. V Třebíči je super parta.

Jak by jste celkově zhodnotil své hostování v Třebíči?
Sedlo mi to. V Třebíči vše dobře funguje, nemůžu si na nic stěžovat. Formu cítím také, takže to jde nahoru.

Jaké jsou plány do budoucna, zahájíte letní přípravu se Znojmem?
V létě normálně zahájím přípravy se Znojmem a pak se uvidí, co dál.

Zahrát si Gambrinus ligu je jistě sen každého fotbalisty. Určitě se o ní v letní přípravě poperete.
Stále v to doufám, dám do toho vše. Záleží pak na trenérovi, jestli mě vezme do kádru, nebo ne. Záleží na něm a samozřejmě také na mě, jaký předvedu výkon.

Byl jste v průběhu sezóny v kontaktu s trenérem Kalvodou?
Já se Znojmem i trénuji. Trénuji jak s Třebíčí, tak i se Znojmem. Pan Kalvoda mi sám říkal, že v létě dostane každý šanci a záleží na nás.


V minulé sezóně hrál Jiří Zifčák ve výborné formě a jeho výkony na podzim zaujaly i trenéra Plzně Pavla Vrbu. V zimě se pak vydal talentovaný ofenzivní hráč na testy právě do Plzně. (Foto: fcviktoria.cz)

Od Znojma teď trochu k utkání s Tasovicemi. Třebíč už postup do MSFL měla jistý. Byl to z vaší strany trochu bezstarostný fotbal.
Nešlo o nic, ale určitě jsme vyhrát chtěli. Tasovice daly dva góly z penalt. Nevím, možná byly trochu sporné.

Jaké bylo hrát zrovna v Tasovicích, prakticky kousek od domova (Jiří Zifčák se narodil v Micmanicích, vesnice pár km od Tasovic pozn. red.)?
Hlavně jsem chtěl dát branku, což se nepovedlo, ale alespoň jsem si připsal nahrávku. Hrálo se mi celkem dobře.

Jak jste vnímal mnohdy negativní reakce na vaši osobu z hlediště. Berete už to třeba jako trénink na Gambrinus ligu?
Já to beru v pohodě. Vím jací tady fanoušci jsou a myslím si, že v Tasovicích jsou výborní fanoušci.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies