FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Na první přátelák to nebylo špatné, mínil po utkání Václav Tomeček

Na první přátelák to nebylo špatné, mínil po utkání Václav Tomeček R ö s c h i t z - Znojemští fotbalisté mají za sebou první přípravný duel v letní přípravě. Proti St. Pöltenu se v sestavě objevilo několik nových hráčů. Jedním z nich byl i záložník Václav Tomeček, který přišel na jih Moravy ze Sigmy Olomouc. Jeho cíl je jasný, zahrát si ve znojemském dresu Gambrinus ligu.

 
 
 

Jak byste zhodnotil utkání proti St. Pöltenu? Pro Znojmo to byl první zápas v letní přípravě.
Na první přátelák si myslím, že to šlo. Chtěli jsme hrát fotbal, nepráskali jsem do toho. Kombinovali jsme a vytvořili si i dost šancí. Zpotili jsme se, zadýchali jsme se, myslím, že to splnilo účel. Výsledek spravedlivý.

Byl St. Pölten nepříjemným soupeřem?
Ano, byl to nepříjemný soupeř. Byl důrazný, silný na balónu. Kombinačně dobrý.

Utkání skončilo remízou, kde jste viděl nedostatky ve vaší hře, a co chybělo k vítězství?
Na začátku utkání jsme byli daleko od hráčů, takže soupeř procházel snadno středem. Špatné jsme napadali, nebylo to součinné. Pak nám možná scházel větší klid v zakončení a více přesnosti.

Dával vám trenér před zápasem nějaké pokyny, jakou hru by chtěl od vás vidět?
Říkal nám, ať hrajeme fotbal, ať to nepráskáme. Ať běháme, nebojíme se hrát s míčem a tlačíme se do zakončení.

Ve znojemské sestavě nastoupilo hodně nových hráčů, asi to bylo na sehranosti vidět.
Hráli jsme spolu poprvé, osm nových hráčů, každý se chce ukázat. Je to takové trochu hektické a ještě trochu v únavě.

Jak vy se osobně cítíte na začátku letní přípravy?
Doufám, že forma ještě není stoprocentní, protože je začátek přípravy a teprve na ní začneme pracovat. Vydržel jsem zápas, zaběhal jsem si, myslím, že to bylo dobré.

Jak se vám zatím ve znojemském týmu líbí?
Kluky znám, parta je dobrá. Všichni jsou to v pohodě kluci, takže myslím, že nebude žádný problém.


Dvaadvacetiletý Václav Tomeček je dalším nadějným fotbalistou z rozsáhlé olomoucké líhně talentů. Kmenový hráč Sigmy Olomouc už několikrát nakoukl do Gambrinus ligy. Nejprve v dresu Sigmy na osm zápasů, kdy dokázal vstřelit i svou doposud jedinou branku v první lize. V uplynulé sezóně pak strávil jaro v Jihlavě, kde nastoupil k pěti utkání. Mimo jiné působil i ve Zbrojovce Brno. (Foto: Zuzana Javůrková/fcvysocina.cz)

Bavil jste se o Znojmu třeba s Václavem Vašíčkem, s kterým jste na jaře působil v Jihlavě, a který Znojmo zná velice dobře?
Znojmo jsem sledoval, hráli jsme proti němu s Jihlavou v zimní přípravě. Mě se líbilo, hrálo dobrý fotbal. Sledoval jsem i jeho výsledky ve druhé lize. Kluků jsem se ptal, Radima, Váši (Radim Nepožitek a Václav Vašíček pozn. red.) Do Znojma jsem se těšil, když mi trenér zavolal, tak jsem neváhal a byl jsem rád zato, že sem můžu jít.

Bude Václav Tomeček oblékat znojemský dres v Gambrinus lize? Jak vidíte svoje šance?
Zatím není nic na papíře podepsané, takže uvidíme. Když tady budu, tak mi určitě trenér šanci dá a pak to bude záležet na mě.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies