FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Bulharský Botev Plovdiv dalším soupeřem Znojma v přípravě

Bulharský Botev Plovdiv dalším soupeřem Znojma v přípravě Z n o j m o - Znojemští fotbalisté mají za sebou již dvě přípravná utkání a k tomu třetímu nastoupí ve Vösendorfu proti bulharskému klubu Botev Plovdiv. Účastník evropských poháru v příští sezóně bude jistě výborným testem před Gambrinus ligou. Výkop utkání je naplánován na čtvrtek 18:00.

 
 
 

DVAKRÁT BULHARSKÝM MISTREM - BOTEV PLOVDIV

Botev Plovdiv byl založen v roce 1912 a je jedním z nejstarších klubů v Bulharsku. Za svou dlouhou historii prošel několika změnami názvu. Po roce 1989 se pak nastálo vrátil k názvu Botev. První bulharský titul slavil plovdivský klub v roce 1929 a na ten další se načekal skoro čtyřicet let. Druhé zlato přišlo až v roce 1967. Nyní je však čekání na titul ještě delší. Nejblíže byl Botev k dalšímu triumfu v roce 1986, kdy skončil druhý. Bulharský pohár dokázal Botev vyhrát také dvakrát - v roce 1962 a 1981. Na jakýkoliv úspěch tak čeká klub poměrně dlouho.

1.SC Znojmo - Botev Plovdiv
Čtvrtek 27.6.2013 (18:00 hod. - Vösendorf/Rakousko)

Co se týká mezinárodních úspěchů, největší stopu zanechal Botev v Evropě v sezóně 1962/63, kdy se prokousal až do čtvrtfinále PVP a tam ztroskotal na Atleticu Madrid. Naposled se v pohárové Evropě Botev objevil v sezóně 1995/96, ale nemělo to dlouhého trvání a od té doby klub z Plovdivu marně čekal na další pohárovou účast, dočkal se až letos, ale k tomu se ještě dostaneme.

OD FINANČNÍCH PROBLÉMŮ AŽ DO EVROPY

Botev si ještě nedávno prošel velkou krizí a finančními problémy. Kvůli velkým dluhům byl dokonce Botev vyloučen v roce 2010 z nejvyšší bulharské fotbalové soutěže, respektive administrativně sestoupil. Klub byl poté kompletně přebudován a vytvořila se nová organizační struktura. Nicméně Botev se ocitl až ve třetí lize. Za nejkratší možnou dobu se mu však podařilo vyšplhat mezi bulharskou elitu.

V právě uplynulé sezóně si pak vedl Botev jako nováček velmi dobře. Dlouhou dobu bojoval o pohárové pozice a třetí příčku, za kterou nakonec zaostal o tři body. I tak to byl ale vzhledem k nedávným problémům velký úspěch. Události v minulých dnech však vyšvihly Botev přímo do poháru. CSKA Sofia, která se umístila na třetí pozici, ohlásila bankrot a v pohárech ji nahradí právě Botev.


Kádr Botevu Plovdiv pěkně pohromadě. (Foto: botevplovdiv.bg)

V kádru Botevu najdeme několik hráčů z ciziny, kteří vhodně doplňují domácí fotbalisty. Najdeme mezi nimi například i českého záložníka Tomáše Jirsáka. V kádru pak můžeme vidět hráče z Nizozemska, Brazílie, Španělska, Brazílie a dalších. Ofenzivu však táhne především Bulhar Ivan Cvetkov, který nastřílel v letošní sezóně sedmnáct branek. Dobře ho pak s devíti góly doplňuje krajan Todor Nedělev.

Botev má za sebou už tři přípravná utkání a zatím si v nich vedl velmi obstojně. Nasbíral dvě remízy a jedno vítězství. Nejprve remizoval s Rakovskim, pak porazil slovenský Ružomberok a naposled hrál nerozhodně s ruským Kubaněm Krasnodar.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies