FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Příprava na jaro odstartovala

Příprava na jaro odstartovala Z n o j m o - Prosinec uběhl jako voda a se začátkem roku 2014 je tu opět zbrojení na jarní část sezóny. Náš tým čeká velká spousta práce a trenér Leoš Kalvoda bude mít za cíl jistě optimálně posílit a doplnit kádr. Hlavním úkolem bude jistě zacelit mezeru po Tomáši Oklešťkovi, který v prosinci přestoupil do Jablonce. První trénink absolvovalo Znojmo na umělé trávě v Jevišovicích.

 
 
 

Velký mumraj, tak by se dal popsat začátek zimní přípravy Znojma. A bylo to začátek netradiční, kvůli plánované rekonstrukci stadiónu se totiž A-tým musel přestěhovat na ČAFKU, kde mají své zázemí mládežnické týmy. Například Martin Hudec se tak po dlouhých letech vrátil přesně do míst, kde v patnácti letech hrával ve znojemské dresu MSFL. Kolem sebe měl pak několik nových tváří a další mají ještě v průběhu následujících hodin a dnů dorazit. Do kmenového klubu se navíc také vrátili dva hráči z hostování v třetiligové Třebíči - Jiří Zifčák, Tomáš Lukáš. Někteří naopak hostování ukončili a jarní části už ve Znojmě neabsolvují - Dominik Simerský, Václav Tomeček. Chyběli také Okleštěk, který v prosinci přestoupil do Jablonce a Patrik Hrošovský (návrat z hostování do Plzně) s Radimem Nepožitkem (návrat z hostování do Olomouce). O oba zmíněné fotbalisty má klub nadále zájem a v případě Hrošovského by mělo vše dobře dopadnout.


Dočasné domoviště A-týmu, ve Znojmě již legendární hřiště ČAFKA.

K úvodnímu tréninku se vydalo sedmadvacet hráčů do nedalekých Jevišovic na umělou trávu. V původním plánu byl trávník v Únanově, ale počasí bylo proti. Fotbalisty nečekal na úvod žádný dril, ale postupné rozklusávaní a následný fotbálek na půl hřiště. Již tradičně s A-týmem trénovali i junioři. Celou skupinu hráčů trenér Leoš Kalvoda se svým asistentem Tiborem Dudou bedlivě sledoval, a že to nebylo v husté mlze vůbec jednoduché. Znojemský lodivod z tohoto pozorování upustil jen ve chvíli, kdy dával rozhovor přítomnému štábu ČT. Dobrou zprávou rozhodně je, že se po těžkých zraněních vrátili k tréninku Roman Hříbek s Tomášem Cihlářem a postupně také Emir Zeba, který bude ještě zhruba čtrnáct dní pouze vyklusávat.


S chutí do toho a půl je hotov, říkají zřejmě touto fotkou Josef Hnaníček s Václavem Vašíčkem.

Z hráčů na zkoušku bude fanouškům asi nejvíce známé jméno Anes Haurdić, který hrával první ligu za Jablonec. V tréninkové soupravě se ale tento borec ukáže až o víkendu. První tréninkové dávky však už například polykal Alžířan Bourenane Faouzi, či slovenské duo Kašša - Šulc. Jmen, která budou v příštích dnech testována, je opravdu hodně, a až časem se vystříbří hráči, kteří budou v konečné fázi bojovat o místo v kádru.


Aktéři pátečního tréninku + kameraman ČT + velká mlha = začátek zimní přípravy.

Hráči mají před sebou poměrně náročný program. Jak jim sdělil trenér Kalvoda na začátku pátečního tréninku, volný den je čeká až 19. ledna. Už zítra například čeká fotbalisty mimo tréninku na hřišti také "oblíbené" běhání na atletickém oválu.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies