FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Běhání? To nemá rád v zimní přípravě nikdo, směje se Matúš Lacko

Běhání? To nemá rád v zimní přípravě nikdo, směje se Matúš Lacko Z n o j m o - Na začátku zimní přípravy vládne v týmu dobrá pohoda. Důkazem je i rozhovor s Matúšem Lacko. Ještě před jeho začátkem ho nabádal spoluhráč Roman Hříbek. „Řekni, že mám formu.“ Bedlivým pozorovatelem byl i Tomáš Cíhlář, který vše maskoval tím, že si jde nahustit míč. Tématem rozhovoru bylo samozřejmě to, jak Matúš vnímá zimní dril ze svého pohledu.

 
 
 

Matúši, jak jste strávil volno před zimní přípravou?
Byl jsem na dovolené a odpočíval jsem. Samozřejmě jsem i trénoval, takže normálně jako každý fotbalista.

Chyběl vám fotbal, nebo jste byl naopak rád, že jste ho na chvíli mohl vypustit z hlavy?
Na začátku to bylo tak, že bych ještě nejraději pokračoval v sezóně, protože se nám dařilo. Časem už mi fotbal ve volnu začal chybět, bylo to na mě dlouhé. Takže už jsem začal dělat sám něco navíc tady s klukama, s Pepem Hnaníčkem.

Zimní příprava většinou u hráčů nebývá příliš oblíbená, jak jste na tom vy?
Bavil jsem se o tom s někým, že zatím je to v pohodě. Po dnešku už mi to ale začíná lézt trochu krkem. (smích) Samozřejmě si dělám srandu. Začalo to dnes být trochu ostřejší, takže doufám, že všichni vydržíme a bude se nám dařit jak v přípravě, tak i v sezóně.

Co konkrétně nemáte na zimní přípravě nejvíce rád? Je to asi běhání?
To je jasné, nikdo nemá rád běhání, ale na druhou stranu z toho žijeme celý rok. Hlavně se samozřejmě těšíme na zápasy. Je jich dost, takže tím pádem bychom mohli méně běhat. Snad to trenér pochopí. (smích)

Když srovnáme zimní a letní přípravu, která je u vás v uvozovkách oblíbenější?
U mě je to asi nastejno. Celý rok v podstatě bereme ze zimní přípravy. V létě je to kratší, tam běháme jen pár dní a pak je to vše o práci s míčem. Zimní je asi horší v tom běhání, jinak je to asi nastejno.

Je tato zimní příprava příjemnější i v tom ohledu, že strávíte i nějaký čas na soustředění v Turecku?
Určitě. Těšíme se, že tři týdny budeme tady a pak pojedeme do Turecka, které nám trochu přípravu osvěží a můžeme si vyzkoušet na čem jsme. Trochu vypneme, změníme prostředí a stmelíme partu. Hlavně o to jde a také se samozřejmě ukázat trenérovi a připravit se na sezónu.

Na začátku i v průběhu přípravy přijde na zkoušku hodně nových hráčů. Jak osobně to vnímají stabilní členové kádru například v komunikaci?
Hlavně ta komunikace. Je tu asi deset, dvanáct nových hráčů a sám se ještě pořádně neorientuji. Možná poznám jedno, dvě jména. Ale za chvíli se to protřídí a bude se sestava zužovat. Každý se o sestavu musí porvat, nikdo nemá nic jisté. Fotbalisté přišli dobří, takže uvidíme.

Jak moc chybí v šatně Tomáš Okleštěk (v zimě odešel do Jablonce) a jeho vtípky?
Samozřejmě chybí, to jeho bláznovství. Hlavně byl jediný, který uměl pořádně anglicky, takže by se se všemi domluvil. (s úsměvem) Já jsem vedle něj seděl v kabině tři sezóny, takže chybí, mě tedy určitě.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies