FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér U15 Dvořák: Hráč se může zlepšit pouze kvalitním tréninkem

Trenér U15 Dvořák: Hráč se může zlepšit pouze kvalitním tréninkem Z n o j m o - K dalšímu seriálu rozhovorů o hodnocení podzimu mládeže jsme si ihned po novém roce vybrali trenéra U15 (ročník 1999) Václava Dvořáka. Jeho svěřenci jsou zatím po podzimní části na sedmém místě a nacházejí se tak v lepší polovině tabulky. Trenéra potěšily především výkony v zápasech proti Líšni a Kroměříži.

 
 
 

Po podzimní části jste skončili v polovině tabulky, a však do vrchních pater tabulky Vám chybí šest bodů naopak do té horší poloviny pouze tři. Jste s umístěním a předvedenou hrou na podzim spokojen?
Co se týče umístění v tabulce, není pro nás až tak směrodatné. Kdybychom však klidně byli i desátí a předváděli kvalitní fotbal v každém utkání, byť ho nedokázali dovést do vítězného konce, byl bych určitě spokojenější. Několik utkání v této podzimní sezóně jsme totiž dovedli sice vyhrát, avšak soupeř byl lepší, např. Prostějov. Musím ale zmínit i naše velice povedené zápasy v Líšni a doma s Kroměříží, kdy jsme soupeře jednoznačně přehráli a dokázali nastřílet branky. Mrzí mě, že jsme tyto výkony nedokázali opakovat.

Na jaké umístění na konci soutěže by Vás potěšilo nebo pro Vás postavení v tabulce není prioritní?
S mým kolegou Mičkou vedeme mužstvo už třetím rokem a bodový zisk okolo 20-ti bodů za půl sezónu je náš standart.

Kde vidíte prostor pro zlepšení mužstva a kde je naopak mužstvo silné?
Nebudeme si nic nalhávat, i když máme v kádru 17 hráčů, kvalita je určitě různá. Je celkem markantní, pokud někdo z osy týmu nemůže z různých důvodů nastoupit, a poté ho musí nahradit hráč, jehož výkonnost už není taková. Samozřejmě se každý hráč může zlepšit pouze kvalitním tréninkem, avšak do určité míry je talent hráče rozhodující.

Jste spokojený s kvalitou kádru nebo plánujete nějaké posílení do jarních bojů?
Momentálně jednáme jen o příchodu jednoho hráče na zkoušku, který momentálně nastupuje za dorost Ivančic.

Ročník 1999 vedete již třetím rokem, jde u hráčů vidět za tu dobu zlepšení?
Hráči vyspívají a jejich kondiční schopnosti jsou určitě někde jinde než v mladších žácích. Z mých zkušeností vím, že největší skok udělají právě v tomto roce, než přejdou do dorostenecké kategorie.

Trénujete U15, sportovní třídy při ZŠ Mládeže, zároveň výběry Jihomoravského kraje, působíte i v týmu tzv. Létajících trenérů, není Vám den krátký?
Vzhledem k tomu, že mám možnost spolupracovat s mým kolegou Zdeňkem Mičkou, dokážeme si práci rozdělit a vyhovět si v ní. Pravomoce vzhledem k mužstvu máme stejné, díku tomu mohu plnit všechny aktivity mimo Znojmo v plném rozsahu.

Málo kdo možná ví, že jste v žákovské kategorii o trenéra roku FAČR skončil těsně (o jeden hlas) na čtvrtém místě. Jak moc si považujete tohoto ocenění, které určují Vaši trenérští kolegové a nemrzí Vás, že je to „jen“ čtvrté místo?
Bohužel je to jen čtvrté, ale pro mě je to obrovské ocenění práce. Cením si toho o to více, že hlasy jsem obdržel od ostatních kolegů trenérů.

Krátce se vrátíme do minulosti, v létě tohoto roku jste s Jihomoravským výběrem vyhrál Kouba Cup (neoficiální mistrovství republiky U15), byl to Váš prozatímní největší trenérský úspěch?
U mládežnických reprezentací je to zatím největší úspěch, ale samozřejmě se o něj dělíme rovným dílem s trenéry Luďkem Zlámalem a Standou Schwarzem.

Často skloňovanou otázkou je tzv. internetová generace dětí. Už přes deset let se věnujete mládeži ve Znojmě, jak se Vám daří právě tuto generaci přivést k fotbalu?
Internet zasáhl do života nás všech, je to nyní jiná generace mladých. Když cestujeme na zápas, autobus je plný zvuků tabletů, mobilních telefonů či PSP. To za nás nebylo.

Žákovské soutěže prošly několika reorganizacemi, je nynější systém dle Vás vyhovující?
Ano, nynější model nám regionálnímu klubu vyhovuje.

O VÁCLAVU DVOŘÁKOVI - Trenér Václav Dvořák řadu let působí u znojemské mládeže, trénuje výběry JmKFS, působí v týmu létajících trenérů a patří ke stálicím trenérského kolektivu ve Znojmě. Jako žák začínal v Bystrci, kde prošel všechny kategorie žáků. Poté si ho vyhlédla Zbrojovka Brno, kde působil do té doby, než musel nastoupit vojenskou službu v tehdejší RH Znojmo. Po vojně jeho kroky vedly do Tatranu Poštorná, která hrála druhou nejvyšší soutěž u nás. V Poštorné se stal oporou týmu a po několika strávených letech se vydal za hranice, aby okusil první slovenskou ligu v dresu Rimavské Soboty. Po ukončení angažmá na Slovensku se opět přes Poštornou vrátil do Znojma, kde týmu pomohl k postupu z divize do MSFL.

Slovo na závěr

"I přes některé těžkosti, které v klubu musíme řešit, jsem rád, že mohu pracovat v takovém trenérském kolektivu, jaký se ve Znojmě za poslední dobu vytvořil. Přáním mým a nás všech trenérů je vychovat kvalitní a konkurenceschopné hráče, kteří budou zároveň i lidé, schopni obstát v dnešním životě"

Nejlepší střelci mužstva: 7 - Burda, 6 - Krula, 3 – Moravec, Novák, 2 – Valenta.

Podzim U15 v číslech
Umístění Zápasy VýhryRemízyProhryBodySkóre
71461719 24:35

HODNOCENÍ PODZIMU S TRENÉRY MLÁDEŽE

Trenér U13 Miroslav Turek: Cílem je vychovat komplexní fotbalisty

Trenér U19 Bohumil Juřica: Bodově i herně to mělo být o mnoho lepší

Trenér U14 Libor Palička: Třetí místo po podzimu je velký úspěch

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies