FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Ve středu začíná tradiční zimní Tipsport liga, nechybí ani Znojmo

Ve středu začíná tradiční zimní Tipsport liga, nechybí ani Znojmo Z n o j m o - První utkání zimní přípravy čeká Znojmo v tradiční Tisport lize. Znojmo se bude účastnit této soutěže již potřetí a odstartuje ji ve středu utkáním proti Jihlavě. Dalšími soupeři našeho klubu pak budou Brno a Olomouc. Znojemští fotbalisté budou svá utkání v Tipsport lize hrát vždy ve středu a místem konání bude TCM v Brněnských Ivanovicích.

 
 
 

Od roku 2008 se v zimní přestávce hraje Tipsport liga a ani tuto zimu tomu nebude jinak. Svůj počátek měl ale turnaj už v roce 1998. I letos bude šestnáct prvoligových a druholigových týmu rozděleno do čtyř základní skupin.

Skupina A (Praha) - Pardubice, Liberec, České Budějovice, Bohemians 1905.

Skupina B (Praha) - Dukla Praha, Slavia, Viktoria Žižkov, Táborsko.

Skupina C (Brno) - 1.SC Znojmo, Jihlava, Olomouc, Zbrojovka Brno.

Skupina D (Vítkovice) - Baník Ostrava, Třinec, Karviná, Frýdek-Místek.

Nejlepší tým z každé skupiny postoupí do Final Four, jehož zápasy bude přenášet Česká televize a bude se hrát klasicky semifinále a finále. Vítězství bude obhajovat z minulého ročníku Slavia Praha.

Znojmo se Tipsport zimní ligy poprvé účastnilo v roce 2011 jako nováček druhé ligy. Ve skupině C se tenkrát střetlo s Olomoucí, Brnem, Jihlavou a slovenskou Dubnicí. V tabulce nakonec obsadil náš tým čtvrtou pozici se ziskem čtyř bodů za remízu s Brnem a výhrou nad Dubnicí. V dalším roce už mělo Znojmo ve skupině rovnou pět soupeřů a získalo stejný počet bodů a páté místo ve skupině. Dosud nejlepší výsledek se váže k minulému roku, kdy se Znojemští rvali o první místo ve skupině a o postup do vyřazovací části. Nakonec na Vysočinu ztratili tři body a v tabulce skončili na druhém místě. Jen jednou bylo náš klub přemožen, a to právě Jihlavou.

Vstupné na jeden hrací den činí 30 Kč (platí pro oba zápasy, pokud se v daný den hrají). Ženy, děti do 15 let a majitelé ZTP průkazů mají vstup zdarma, stejně jako držitelé permanentních vstupenek pro aktuální sezonu.

Představení soupeřů
Vysočina Jihlava je tradičním soupeřem Znojma v Tipsport lize. Našemu týmu se Vysočinu ještě na tomto turnaji ze tří pokusů nepovedlo porazit a nezískal ani bod. Vysočina dokázala jednou celou ligu vyhrát, a to v roce 2012. I loni se pak Jihlavští dostali do vyřazovací části, kde ovšem prohráli v semifinále s Olomoucí. Znojmu se proti Jihlavě tradičně nedaří ani v ostré sezóně, což dokumentuje i vysoká podzimní prohra v Gambrinus lize. Nutno určitě připomenout, že na konec podzimu vystřídal trenéra Komňackého na jihlavské lavičce Petr Rada.
TERMÍN8. ledna 13:30 - TCM Brněnské Ivanovice
Pro Zbrojovku Brno se jedná v podstatě o domácí turnaj, poněvadž se hraje v jejím tréninkovém centru. I Brno dokázalo stejně jako Jihlava ligu jednou vyhrát. Brněnští se radovali v roce 2009, když porazili ve finále Kladno. Znojmo má se Zbrojovkou v Tisport lize těsně zápornou bilanci, dvakrát remizovalo a jednou prohrálo. V minulém ročníku ale Brno skončilo ve skupině až za Znojmem o skóre na třetí pozici.
TERMÍN 15. ledna 11:00 - TCM Brněnské Ivanovice
Posledním soupeřem Znojma v základní skupině Tipsport ligy bude Sigma Olomouc. Znojemští tak možná narazí i na bývalé spoluhráče Václava Tomečka a Radima Nepožitka. Hanáci se z prvenství radovali v roce 2011. Loni byli zařazeni do moravskoslezské skupiny, kterou nakonec dokázali ovládnout. V semifinále si poradila Sigma s Jihlavou a až ve finále nestačila na Slavii Praha. Znojmo se s Olomoucí v turnaji střetlo jen jednou, a to hned při své premiéře, tehdy Sigmě podlehlo 1:4.
TERMÍN22. ledna 11:00 - TCM Brněnské Ivanovice
 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies